PERCUTIAN DI PERHENTIAN.

2:13 PM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

ok kali ni jom sama sama bercuti ke perhentian pulak. rasanya dah ramai kan pergi ke pulau perhentian ni. untuk info, nk ke pulau perhentian ni boleh je naik bas or naik flight. as for me yang jenis beli tiket flight time murah, mmg suka naik flight ajelah. tiket pon beli advance 5 bulan sebelum ke perhentian. time promo katanya.

 

 

so kalau naik flight, cara y ang paling senang is mendarat di lapangan terbang kota bharu then amek teksi ke jetty. (lupa nama jetty). one way RM70 teksi tu. kalau nk book awal pon boleh. book dari package provider ataupun kalau malas, turun flight, kat arrival hall dah ada kaunter. memang senang.

 

 

 

 

sempat selfie sementara tunggu boat. sebenarnya, kalau pergi pulau pulau ni TH prefer amek pakej terus. malas nk fikir dah. lagipon I have friend yang bekerja kat syarikan provider untuk travel ni. so lagi senang lah. make a call then semua dah ready.

 

 

 

 

tapi first thing sekali bila naik boat ni, driver dia. bawak kemain laju then bila ada ombak besar dia tak brake. memang sakit habis belakang sebab melambung2 boat tu. pengalaman kalau ke pulau, even ombak besar, rilek je. nampak sangat driver kali ni gelojoh. maybe budak baru kot. bila sampai ke pulau, wahh!! ok cantik. kali ni kitoang stay kat private beach. kan orang kata perhentian kecik and besar. rasanya ni kat perhentian besar. perhentian beach resort kalau tak silap nama chalet ni. puas hati. bilik dia bersih dan besar.

 

 

 

 

macam biasalah. bila ke pulau. snorkelinglah yang feymes. nak diving tak reti dan takde lesen lagi. tapi bercadang jugak la nak amek lesen dive ni. jadi diver lah pulak nanti. so ada 2 sesi snorkeling. pagi dan petang. selalunya orang pegi satu hari satu sesi je. tapi kitorang habiskan dua sesi dalam masa satu hari. kakaka!

 

 

 

 

haha bila snorkeling rasa comel je ikan ikan tu. dia tak lari, macam manje. pehtu nak pegang terus ikan tu berenang lelaju. tapi kebanyakan tempat snorkelling ni ikan dia sume sama je.

 

 

 

 

 

tapi sebab nama pon private beach, mana ada kedai kalau nk lepak lepak. harap kafe hotel jelah. and malam dia mati je. sbb tak ramai orang. bila tanya pemilik, dia kata season ni baru bukak. kitorang datang awal season, so orang tak ramai lagi. tapi bagus jugak la. takde la crowded sangat. nanti bila dah ramai nk berenang ala-ala duyung pon susah.

 

 

 

 

ni lah family yang satu boat denga kitorang. anak pempuan dia tu acah acah cantik je. meluat!! kontrol semacam. hahahaha. tak pasal mengumpat dia pulak kan. kalau musim ramai oraang. rasanya penuh boat ni diorang bawak. selagi tak penuh mmg diorang sumbat. dah habis sume aktiviti, balik tido lah. penat woi. anyway, makan kat hotel ni ok la. dia buat selang selang. selalunya dinner dengan breakfast dia buat buffet. and lunch dia buat pilihan set menu. makanan dia sedap la jugak

 

 

oke. dah penat. jom balik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *