Thursday, February 13, 2014

VISIT PENANG! PULAU PINANG #VMY2014

 

Salam Sejahtera

 

 

have you ever been to penang? have you ever been wondering ape je ada kat penang? as for me, first time datang penang dah tak tahu nak jalan jalan mana. ada komtar, pantai, pehtu padang kota. itu jelah. tapi salah. penang pantai dia as for me hmm tak menarik sebab tak pernah jumpe pantai yang best lagi. maybe sebab tak cari.

 

tapi ada sekali TH pegi penang, sebab dok dengar orang kata best pegi tangkap gambar kat lukisan dinding. so TH buat lah day trip to penang. sebab rumah pon dekat je. kat perak. so drive in about sejam lebih dah sampai. pergi naik jambatan pulau pinang, balik naik feri.

 

cari punya cari maklumat, jumpa lah. sebenarnya lukisan lukisan ni terletak merata-rata di sekitar bandar georgetown. sape yang rajin boleh pegi cari map panduan untuk cari lukisan ni. TH ni jenis pemalas. so ijust googled it and poof! jumpa. tanya la jugak kak jumie sebab dia orang penang. tapi takde rezeki nk ajak lepak sebab kak jumie kan bz orangnyaaaa.

 

 

photo

 

 

haa..atas tu adalah contoh maps yang TH jumpe sambil2 online on the way nak pergi penang. so dalam map ni dia letak la kat street mana nak cari semua lukisan tu. so, TH park kereta, pehtu explore seluruh bandar georgetown tu just jalan kaki aje. best!

 

 

 

jumpa! yeih!

 

 

yang ni paling ikonik! sebab ramai post amek gamba sini

 

 

yang ni kalau nk cari kena explore belakang bagunan sikit

 

 

perasan tak yang ni? sama dengan header? hahah

 

 

kat tepi bagunan ni pon ada. so kena rajin cari.

 

 

lompat!

 

 

 

 

 

 

 

so basically kalau nk cari lukisan ni kena lah rajin explore. dan from my pengamatan, lukisan yang dilukis ni dah banyak rosak dan nk hilang dah. yang besi je still ok. sebab besi. haa..penang banyak tempat nk jalan jalan kan?

No comments:

 

Copyright © 2013 | Helios Blog