Friday, November 8, 2013

Beach Vacation - Pulau Redang

 

 

 

hi! dah lama tak update blog ni. ok kali ni jum kita update pasal TH pegi Pulau Redang kat Terengganu. to be frank, TH suka sangat pergi ke pantai, mandi laut, snorkeling. so most of my vacation, TH suka pergi ke tetempat macam ni. so kali ni pon ala2 percutian bajet jugak. sebab ape? tak spend banyak pon. 500 untuk pakej makan, snorkling dan hotel. boat transfer pon termasuk. dari jetty syahbandar ke pulau redang. so dari KL ni TH and my travelmate driving aje. tapi sumpah tanak drive dah! jauh oh! lain kali amek flight ajelah nak pegi sana.

 

 

dipendekkan cerita, kalau nak ke Pulau Redang trip paling awal boat dari jetty syahbandar, is pukol 9 pagi, secocn pukol 12. rasanya ada dua trip aje pagi kalau tak silap. so sebab nak sampai awal ke pulau redang, TH ambil trip yang paling awal tu. perjalanandari jetty syahbandar ke pulau redang mengambil masa lebih kurang 2 jam. jauh tu! tapi berbaloi. sebab pulau redang sangat cantik.

 

 

 

 

 

sampai je ke pulau redang, kitorang terus pergi checkin hotel. woha! pasir kat pantai redang sangat putih. sangat best. and for those yang ambil pakej kalau pergi pulau redang ni, selepas checkin akan ada satu sesi breifing untuk aktiviti sepanjang anda disana. aktiviti pertama around 2 p.m is snorkling. ah! yang ni TH skip lah sebab penat. tido je dalam bilik. petang baru bangun minum petang kendian jenjalan around pulau redang and terus dinner. so untuk malam pertama dinner dia biasa je. takde BBQ lagi. malam kedua baru ada sesi BBQ. (termasuk dalam pakej) .

 

 

 

untuk hari kedua, pagi akan ada satu sesi snorkling, petang pon ada. tapi tengahari dia hantar balik dulu untuk lunch. kat sini jugak ada snorkling kat open sea! lagi cantik kalau snorkling kat open sea dari snorkling kat taman laut sebab tempat dia lagi bersih. kalau kat taman laut ramai manusia kat sana. so crowded sikit lah.

 

 

 

 

pulon nak naik boat nak pi snorkling!

 

 

ni snorkling kat pillar kat taman laut. ahahaha banyak kan ikan?

 

 

sini pon banyak gila ikan.

 

 

 

so bila dah penat whole day snorkling, malam tu BBQ pulak. BBQ kat sini best sebab kita kena amek bahan mentah tu and panggang sendiri. griller dia besar. siyes best. ape lagi memang posing habis lah amek gamba kat griller tu even panas pon. fefeling ANTM kahkah! and banyak jugak la makanan dia sediakan malam tu. chicken wing ada, beef ada, lamb ada. hamboi tak menang perut makan tahu!

 

 

besar kan. besar kan. HAHAHAH

 

 

 

ambik! gelojoh baq hang!

 

 

habis lah aktiviti 3hari2malam ka tpulau redang dengan bbq tu. tapi sangat enjoy! oh! lupa cerita. malam lepas BBQ tu diorang ada buat beach party. homai! best gila kot resert yang kitorang stay tu. tapi lepak kejap je kat beach party tu malam tu sebab lelama macam bosan plus dah mengantok. and yang lain pon ramai dok mabok2 tepi pantai tu. not into that. balik tidoq, depa dok party sampai pkol 1 pagi. hoingaq baq hang takleh tidoq! hahaha!!

 

 

 

babai redang! nanti kita jumpa lagi ye!!!

6 comments:

Cik Yatt said...

bestnyeeeeeeeeee yatt dah lama tak pergi pantai..huhuhu

@taufiqhelios said...

hahahahah jum nnti :)

Anonymous said...

salam.nak tnye,blh tlg suggestkan x pihak yg handle pakej TH? and ada x pakej yg lebih dr 3hari 2malam?

@taufiqhelios said...

aaaaa cemna nk suggest eh... selalu amek kat kawan..ada la no kontek dia. dia travel agent.btw sape eh kat atas ni. ahahaha.. kalau nk boleh emel kat fiqman@gmail.com or FB or tweet @taufiqhelios nnti saya bagi kontek.

Black Yellow said...

Slm!sape2 yg berminat nk bercuti ke pulau redang bleh call/wasap no ni!:
0179799773 atau lawat fb pahe !:
Holiday runner

Black Yellow said...

Slm!sape2 yg berminat nk bercuti ke pulau redang bleh call/wasap no ni!:
0179799773 atau lawat fb pahe !:
Holiday runner

 

Copyright © 2013 | Helios Blog