Manusia Oh Manusia

7:12 PM



Salam Sejahtera



dah lama tak menulis. tah tetiba rasa nak menulis pulak kali ni. meluahkan ape yang terpendam di batu jemala ni katanya! rasanya last update adalah 3 bulan lepas. yelah..semenjak dua menjak ni asyik bebel kat twidder aje katanya. tapi kat tuitter sekarang rasa tak aman lah. biasalah hasil tangan manusia. if you know what i mean.

kita hidup ni tak lepas dari melalui beberapa fasa dan mengenali beberapa jenis manusia kat muka bumi ni. sepanjang aku hidup 20 tahun lebih ni aku dah jumpe memacam golongan manusia. ada yang best, ada yang tak best, ada yang boleh dibuat kawan, and ada yang hampeh. biasalah..

first of all jenis manusia yang kita boleh buat kawan. even tak rapat tapi kawan jugak. jenis yang macam ni aku rasa kalau mcm nak bagi kepercayaan kat diorang ni boleh la. tapi tak sampai 50% kot. haaa...sebab ape. sebab ni jenis yang kawan sekadar kawan. ok enuf.

seterusnya kawan yang boleh dipercayai. jenis kawan ni..ok lah..jenis yang "i got ur back" ni jenis kalau yang nak percaya lebih dari 70% pon boleh. kengkadang kawan ni tak perlu pon yang kenal lama nak jadi kawan rapat. kengkadang yang baru kenal beberapa bulan pon dah boleh rapat sebab paham diri memasing. ala2 sekapal la ni. haa..u know what i mean. 

ada jenis yang kenal dah lama. tapi still haa..kat belakang menyetan mengata mengutuk bagai. kemain kat depan pijak semut tak mampos. yang jenis ni jenis tak boleh percaya langsung even kalau satu hari diorang datang melutut mintak maaf. pada aku lah. lain orang lain rasanya.

ada jugak yang jenis memang hidup diorang, ditakdirkan untuk buat taik kat orang lain. ye lah. kita dah cuba sedaya upaya taknak ada kena mengena dengan diorang dah, buat memacam dah, datang lagi cari pasal. kau nak ape sebenanrnya? pelik jenis manusia macam ni. 

kalau nak cerita lagi ada banyak..ada yang jenis.."aku buat takpe tapi kalau orang lain buat tak boleh" cemana tu.ada jugak yang jenis bosan hidup aman gamaknya, tak tahu pape, tetiba join buat jahat. seronok gamaknya buat jahat tu.see... 

haaa..aku tak mengata kat sesapa. tapi kalau ada yang baca terasa, mintak maaf bebanyak la. saja nak kongsikan pengalaman aku dalam blog aku sendiri ni. 

korang pulak jumpa jenis manusia yang macam mana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *