Monday, December 31, 2012

Hello 2013 Goodbye 2012

 

SALAM SEJAHTERA.

 

sedar tak sedar today is last day dalam tahun 2012. kejap je dah habis tahun 2012 ni. rasa mcm baru semalam masuk 2012. ok ayat ni sangat poyo. actually tahun 2012 adalah satu tahu yang sangat ohsem for me. banyak kejadian ohsem berlaku dalam tahun 2012 ni samapi tak terkira dan sampai lupa ape dah buat dalam tahun 2012 ni. sebab terlalu banyak benda best and dalam tahun 2012 jugak banyak TH pergi jenjalan melancong. heee.. jumkat sini nak highlight event besar sepanjang tahun 2012.

 

 

Melancong Ke Sabah (Kota Kinbabalu)

Kejadian ni berlaku bulan FEBRUARI. Perghh ni la penglaman paling best. sebab ape. sebab dah lama mengidam nak pergi sabah ni. ye lah kan, Sarawak dah penah sampai, turn Sabah pulak. pergi Sabah is the most valuable experience. pergi jenajaln tempat orang. yang paling best pergi pulau pulau yang canti di sekitar kt kinabalu sana.

 

gambar main main kat pantai pulau ape tah. dah lupa.

 

Celebrate My Birthday on MAY

Sebenarnya ni lah kali pertama celebrate my birthday kat tempat tinggi. ye tempat tinggi. yelah jakun mana penah masuk Genting banyak banyak kali time tu. dah sekali pergi celebrate birthday situ. ohhh sungguh best.

 

IMG-20120521-WA030

well dapat eskrem balang besau lagi tu. HAHAH jelly?

Wedding BFF dan Melancong Ke Terengganu

Kejadian berlangsung bulan JUNE. sebenarnya bulan june ni dipenuhi kejutan. mana tak terkejutnye. tetibe dapat tahu 2 of my BFF nak kawin bulan june nih. sebab sebelum ni diorang senyap aje. padahal saje nk buat kejutan “supriseeeee kami nk kahwin”. Sorang my fren kat tangkak. Haikal namanya. and sorang Mahmudah stay kat terengganu. so memang melancong sekali lah kat terengganu. yeah! dengan jejak kaki kat terengganu, maka rasmilah semua negeri di malaysia ni TH dah pergi. ok jakun jugak benda ni pon.

 

ni Mahmudah dan suaminya. and..jangan tanya nape baju sedondon dengan pengantin. malu  ^_^

 

bergila di tepi pantai. err pantai batu buruk kot namanya. tapi takleh mandi kot sebab tak nampak orang mandi pon.

 

Haikal dan isteri beliau. dah nak dapat anak dah..cepat kan kau proses haikal. wkwkw

 

Melancong Ke Langkawi.

Melancong lagi. hahaha melancong aje kijenye kan. yelahh tapi ni dalam bulan OGOS. oh seriuosly dulu masa belum pergi langkawi, dok bayangkan langkawi ni best. antaia chenang dia best. tapi bila dah sampai. blerghh..hahah biasa aje sebenarnya. rasanya blue lagoon port dick son tu lagi best kot. tapi sebenarnya best jugak. just hampa dengan pantai dia aje. sebab TH suke nk g mandi pantai. tapi cable car sume tu best gak la. kebetulan pergi sana tu time sambutan merdeka.

 

 

agak agak bangjib nampak TH amek gamba mcm ni dia pangga tak? semangat patriotisme

 

 

Krismes di Broga dan Gabai.

So bagi akhir tahun 2012 ni TH buat satu aktiviti yang tak pernah TH buat. iaitu hiking naik bukit. jakun oke. naik broga. selama ni dok dengar orang je dok sesebut naik broga ni. tapi hah at last sampai jugak broga akhirnya. pada hari krismes. dah turun naik mendaki broga tu sambung pulak mendaki sungai gabai. penat nak mampus nak naik mandi pon. tapi best main gelungsur. KAHKAH

 

 

kalau nk cerita laki ke-ohsem-an tahun 2012 ni banyk lagi lah. sabut birthday orang tu lah, pergi merata2 lah and salah satu jadi kewajipan tahun 2012 ni is boleh kata setiap movie yang keluar, TH akan keluar pegi tengok. and tak lupa gak tahun 2012 jugak la nak sambung belajar dalam MBA tak jadi sebab tetiba malas nk belajar then drop out aje. and tahun 2012 jugak la alhamdulillah TH dapat kerja yang lagi stabil.

 

so ape yang diharapkan untuk tahun 2013? mudah mudahan ke-ohsem-an akan berpanjangan. itu je. azam? takde azam lah. malas nk ada azam2 ni. nanti terbeban nk tunaikan azam segala bagai tu. katanyahhhhh, HAHAHAHAHA padahal orang pepoyo dok berazam tetiap tahun,kite tak pernah buat mcm tu. looserr kan. ahaha pape aje lah. so SELAMAT DATANG 2013 dan SELAMAT TINGGAL 2012.

No comments:

 

Copyright © 2013 | Helios Blog