Saturday, July 14, 2012

Rakyat Malaysia Memang “PRIHATIN”

 

 

Salam Sejahtera.

 

sememangnya Malaysia sangat dikenali dengan sikap rakyatnya yang prihatin. menolong tak kira bangsa dan agama. inilah kesan penerapan nilai satu malaysia. zzzz tertidur kejap. haaa bila dah lama tak menaip ni jadi macam ni lah. skema semacam aje ayatnye.

 

ok ni bukan ape pon. sekadar perkongsian. TH last week balik la kampung kan. so dipendekkan cerita hari ahad tu bertolak balik ke bangi. dalam perjalanan sebelum sampai ke RnR  Sungai Perak tu tetiba trafik slow je. I wonder why. maybe ada kemalangan kot kat depan tu. ok lah. boleh terima lagi. but bila dah lepas tempat kejadian rupenye ada satu kereta rosak. bukan tengah jalan. tapi di bahu jalan. dan by that time peronda plus dah already tolong dah.

 

WHAT THE HELL diorang slowkan kereta? just nak tengok scene tu? FUCK! come on lah malaysian. yang cerdik tu takpelah ni yang bengap nak mampos ni. yang pegi slow kenderaan sekadar nak tengok ape jadi FOR WHAT? prihatin tak bertempat. rupenye lepas dari tempat kejadian tu trafik lancar aje kot. memang la berbulu gua dalam kereta masa tu. lain kali kalau nak prihatin sangat pergi berhenti tepi tu tolong repair. setakat nak TENGOK baik tak payah!

 

 

p/s  : MALAYSIAN MEMANG PRIHATIN KAN. cheers!

1 comment:

Wan Ahmad Izudean said...

lol :P

semua curious kot.

 

Copyright © 2013 | Helios Blog