Friday, January 6, 2012

Bicara BuritHurt Isu Amalina Che Bakri – Pandangan Aku

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

 

 

 

 

 

 

Senanya TH bukan nak bercakap pasal tahun 2012 ke hape, but its about AMALINA! yeah AMALINA! kan sekarang gadis bijak tu tengah meletops gara-gara gossip liar mengenai dirinya tersebar serata pelusuk blog,facebook,twitter dan juga media massa yang lain. ok TH bukan tak baca, TH baca je semua yang up entry pasal amalina tu. entry kutuk ada, entry backup pon ada. entry gila trafik opkos sangat ada. haha!

 

 

TH tanak menyalahkan memana pihak, but do fikir logik sebelum buat ape2. mula2 isu ni tersiar,pakat lah pulun nk kuarkan artikel dan entry cemuhan kononnya amalina ni tak islamik,lupa daratan,culture shock and memacam lagi. tapi adakah yang berkenaan tu ada buat homework kaji betul ke benda benda tu,jangan main terima dan serang je tanpa sebarang tapisan terus la nak jadi hero kampung.tak betul tu. kononnya dia lah paling sopan,dialah paling meleis. dialah paling baik akhlaknya. tapi jangan lupa,kita tak kena sapa sebenarnya amalina tu,macam mana life dia, ape yang dilalui. kita just kenal dia pon melalui media massa je. melalui iklan stabilo,melalui keputusan cemerlang beliau dalam SPM. ehh..tapi kalau kamu kenal dia xpe ah…hihi.

 

 

Lepas isu ni dah tersebar, TH tengok timeline twitter penuh siap trending bagai nama si amalina ni. ada yang kutuk,ada yang backing. standart la..and I’m playing dumb lah bebuat tanya. ada la sorang bongok tu nk tipu TH kata amalina ni adik beyonce. haha..ingat aku bodoh ke weh! haha..just playing dumb with u lah bro. and bila isu ni dapat liputan akhbar, keluarga amalina pon mengeluarkan kenyataan. amalina sendiri dah keluarkan kenyataan. mesti semua dah tengokkan video video Skype amalina dengan pihak media tu. dia dengan tenang menjawab satu persatu persoalan.

 

 

Bila tengok video tu, TH rasa macam..erghh..tenang gile minah ni jawab. dia tak melenting malahan berterima kasih kepada semua yang menegur dia tu. but dia cakap kalau boleh tegurlah dgn cara baik. insyaAllah dia akan cuba terima dan berubah kearah yang lebih baik. haa..tak rasa mcm kena tampar ke geng-geng yang caci maki dia tanpa usul periksa tu? malu sikit weh malu..dia yang macam tu pon boleh tunjukkan nilai murni..kena teruk macam tu pon dia still boleh berterima kasih lagi. and dia mintak tolong delete gegambar dia dari blog blog lagi..dah buat? and lepas ni kita kalau tegur orang jum secara berhikmah dan adil ye.

 

 

TH hanya mengekspresikan ape yang TH perhati keadaan sekeliling mengenai isu ini. untuk lanjut sila BACA SINI siap dengan video dari amalina sekali. ehemm..sorry lah entry kali ni panjang gile. hihi.. amalina!! saya tahu kamu cemerlang *berdasarkan laporan akhbar* semoga terus sukses yah!! and jaga diri takmo noti and hanyut kat sana tu ye Smile .

 

 

 

TH : jangan marah TH eh kalau tertampar sesapa

14 comments:

Mohd Khairi Khadzir said...

haha lain org lain caranye... aku xbrani nk buat ape2 sbb bende ni melibtkn maruah negara, keluarga dan diri sndirri..so aku just tgk, bace n fikir tntang ape yg org tulis psl die tu.. and now kesimpulannye, tuan punya bdn dh jwb... (^___^)

@taufiqhelios said...

hhihi..kann aku pon hanya mampu memerhati je isu nih.. :)

nia marlissa said...

yang dok hentam tuh melayu ,suka sgt nk mnjtuhkan maruah bangsa sndri

kalau dah bijak tuh mereka akn bijk memberi jwapan x seperti org yang dok kutuk dye

goodluck amalina

@taufiqhelios said...

hmm tu lahh :)

محمد رازيق said...

Aku setuju fiq. Hmm, kita tak ley la nak keji dia suka suki. Sebab kita tak tau apa yg dia rasa Kat sana. Kita pun sbagai manusia tak lari buat salah. Apepun ni ujian buat dia. Kita doakan dia. Fiq! Akhirnya ko update blog! Hehe

@taufiqhelios said...

huhu..azab tahu nk update ni pon..jenuh perah..errr

nuraizuddin said...

wah. puasnya bila th updte blog.ihihi. aku tak tau nak coment pasal isu amalina nie. aku baca dan lihat je gegambar dlm blog.. :)

@taufiqhelios said...

tah2 lepas ni tahun depan lak aku baru update kan din kan

| cik azeya | said...

haha, nais.


aku tak masuk campur hal beliau, lantak p ah nak jadi lagu mana, aku hanya mampu jadik tukang pemerhati je. tak semua suke kite ye dak? -.-'

@taufiqhelios said...

yup2.. sekadar memerhati je..hihi

Hanim Mahali said...

ahaha... Pasti malu siapa yang buat entri caci maki amalina tu. Dahla mengaibkan orang satu dosa lepas tu buat cerita palsu lagi. Hish Hish... Kat blog tu baik buat cerita tentang diri sendiri, kan tak menyusahkan orang...

@taufiqhelios said...

itu lah...main tulis je kannn

Faiz Ezanee said...

Kita doakan Allah bagi hidayah pada dia sebelum mati. Nasihat boleh bagi, tp hidayah tu milik Allah. Alhamdulillah Allah campak aku kat bumi Malaysia. Susah jugak jadi manusia pandai ni.

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

 

Copyright © 2013 | Helios Blog