Friday, January 6, 2012

Bicara BuritHurt Isu Amalina Che Bakri – Pandangan Aku

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

 

 

 

 

 

 

Senanya TH bukan nak bercakap pasal tahun 2012 ke hape, but its about AMALINA! yeah AMALINA! kan sekarang gadis bijak tu tengah meletops gara-gara gossip liar mengenai dirinya tersebar serata pelusuk blog,facebook,twitter dan juga media massa yang lain. ok TH bukan tak baca, TH baca je semua yang up entry pasal amalina tu. entry kutuk ada, entry backup pon ada. entry gila trafik opkos sangat ada. haha!

 

 

TH tanak menyalahkan memana pihak, but do fikir logik sebelum buat ape2. mula2 isu ni tersiar,pakat lah pulun nk kuarkan artikel dan entry cemuhan kononnya amalina ni tak islamik,lupa daratan,culture shock and memacam lagi. tapi adakah yang berkenaan tu ada buat homework kaji betul ke benda benda tu,jangan main terima dan serang je tanpa sebarang tapisan terus la nak jadi hero kampung.tak betul tu. kononnya dia lah paling sopan,dialah paling meleis. dialah paling baik akhlaknya. tapi jangan lupa,kita tak kena sapa sebenarnya amalina tu,macam mana life dia, ape yang dilalui. kita just kenal dia pon melalui media massa je. melalui iklan stabilo,melalui keputusan cemerlang beliau dalam SPM. ehh..tapi kalau kamu kenal dia xpe ah…hihi.

 

 

Lepas isu ni dah tersebar, TH tengok timeline twitter penuh siap trending bagai nama si amalina ni. ada yang kutuk,ada yang backing. standart la..and I’m playing dumb lah bebuat tanya. ada la sorang bongok tu nk tipu TH kata amalina ni adik beyonce. haha..ingat aku bodoh ke weh! haha..just playing dumb with u lah bro. and bila isu ni dapat liputan akhbar, keluarga amalina pon mengeluarkan kenyataan. amalina sendiri dah keluarkan kenyataan. mesti semua dah tengokkan video video Skype amalina dengan pihak media tu. dia dengan tenang menjawab satu persatu persoalan.

 

 

Bila tengok video tu, TH rasa macam..erghh..tenang gile minah ni jawab. dia tak melenting malahan berterima kasih kepada semua yang menegur dia tu. but dia cakap kalau boleh tegurlah dgn cara baik. insyaAllah dia akan cuba terima dan berubah kearah yang lebih baik. haa..tak rasa mcm kena tampar ke geng-geng yang caci maki dia tanpa usul periksa tu? malu sikit weh malu..dia yang macam tu pon boleh tunjukkan nilai murni..kena teruk macam tu pon dia still boleh berterima kasih lagi. and dia mintak tolong delete gegambar dia dari blog blog lagi..dah buat? and lepas ni kita kalau tegur orang jum secara berhikmah dan adil ye.

 

 

TH hanya mengekspresikan ape yang TH perhati keadaan sekeliling mengenai isu ini. untuk lanjut sila BACA SINI siap dengan video dari amalina sekali. ehemm..sorry lah entry kali ni panjang gile. hihi.. amalina!! saya tahu kamu cemerlang *berdasarkan laporan akhbar* semoga terus sukses yah!! and jaga diri takmo noti and hanyut kat sana tu ye Smile .

 

 

 

TH : jangan marah TH eh kalau tertampar sesapa

 

Copyright © 2013 | Helios Blog