Hello 2013 Goodbye 2012

6:40 PM

 

SALAM SEJAHTERA.

 

sedar tak sedar today is last day dalam tahun 2012. kejap je dah habis tahun 2012 ni. rasa mcm baru semalam masuk 2012. ok ayat ni sangat poyo. actually tahun 2012 adalah satu tahu yang sangat ohsem for me. banyak kejadian ohsem berlaku dalam tahun 2012 ni samapi tak terkira dan sampai lupa ape dah buat dalam tahun 2012 ni. sebab terlalu banyak benda best and dalam tahun 2012 jugak banyak TH pergi jenjalan melancong. heee.. jumkat sini nak highlight event besar sepanjang tahun 2012.

 

 

Melancong Ke Sabah (Kota Kinbabalu)

Kejadian ni berlaku bulan FEBRUARI. Perghh ni la penglaman paling best. sebab ape. sebab dah lama mengidam nak pergi sabah ni. ye lah kan, Sarawak dah penah sampai, turn Sabah pulak. pergi Sabah is the most valuable experience. pergi jenajaln tempat orang. yang paling best pergi pulau pulau yang canti di sekitar kt kinabalu sana.

 

gambar main main kat pantai pulau ape tah. dah lupa.

 

Celebrate My Birthday on MAY

Sebenarnya ni lah kali pertama celebrate my birthday kat tempat tinggi. ye tempat tinggi. yelah jakun mana penah masuk Genting banyak banyak kali time tu. dah sekali pergi celebrate birthday situ. ohhh sungguh best.

 

IMG-20120521-WA030

well dapat eskrem balang besau lagi tu. HAHAH jelly?

Wedding BFF dan Melancong Ke Terengganu

Kejadian berlangsung bulan JUNE. sebenarnya bulan june ni dipenuhi kejutan. mana tak terkejutnye. tetibe dapat tahu 2 of my BFF nak kawin bulan june nih. sebab sebelum ni diorang senyap aje. padahal saje nk buat kejutan “supriseeeee kami nk kahwin”. Sorang my fren kat tangkak. Haikal namanya. and sorang Mahmudah stay kat terengganu. so memang melancong sekali lah kat terengganu. yeah! dengan jejak kaki kat terengganu, maka rasmilah semua negeri di malaysia ni TH dah pergi. ok jakun jugak benda ni pon.

 

ni Mahmudah dan suaminya. and..jangan tanya nape baju sedondon dengan pengantin. malu  ^_^

 

bergila di tepi pantai. err pantai batu buruk kot namanya. tapi takleh mandi kot sebab tak nampak orang mandi pon.

 

Haikal dan isteri beliau. dah nak dapat anak dah..cepat kan kau proses haikal. wkwkw

 

Melancong Ke Langkawi.

Melancong lagi. hahaha melancong aje kijenye kan. yelahh tapi ni dalam bulan OGOS. oh seriuosly dulu masa belum pergi langkawi, dok bayangkan langkawi ni best. antaia chenang dia best. tapi bila dah sampai. blerghh..hahah biasa aje sebenarnya. rasanya blue lagoon port dick son tu lagi best kot. tapi sebenarnya best jugak. just hampa dengan pantai dia aje. sebab TH suke nk g mandi pantai. tapi cable car sume tu best gak la. kebetulan pergi sana tu time sambutan merdeka.

 

 

agak agak bangjib nampak TH amek gamba mcm ni dia pangga tak? semangat patriotisme

 

 

Krismes di Broga dan Gabai.

So bagi akhir tahun 2012 ni TH buat satu aktiviti yang tak pernah TH buat. iaitu hiking naik bukit. jakun oke. naik broga. selama ni dok dengar orang je dok sesebut naik broga ni. tapi hah at last sampai jugak broga akhirnya. pada hari krismes. dah turun naik mendaki broga tu sambung pulak mendaki sungai gabai. penat nak mampus nak naik mandi pon. tapi best main gelungsur. KAHKAH

 

 

kalau nk cerita laki ke-ohsem-an tahun 2012 ni banyk lagi lah. sabut birthday orang tu lah, pergi merata2 lah and salah satu jadi kewajipan tahun 2012 ni is boleh kata setiap movie yang keluar, TH akan keluar pegi tengok. and tak lupa gak tahun 2012 jugak la nak sambung belajar dalam MBA tak jadi sebab tetiba malas nk belajar then drop out aje. and tahun 2012 jugak la alhamdulillah TH dapat kerja yang lagi stabil.

 

so ape yang diharapkan untuk tahun 2013? mudah mudahan ke-ohsem-an akan berpanjangan. itu je. azam? takde azam lah. malas nk ada azam2 ni. nanti terbeban nk tunaikan azam segala bagai tu. katanyahhhhh, HAHAHAHAHA padahal orang pepoyo dok berazam tetiap tahun,kite tak pernah buat mcm tu. looserr kan. ahaha pape aje lah. so SELAMAT DATANG 2013 dan SELAMAT TINGGAL 2012.

Hello 2013 Goodbye 2012

6:36 PM

 

SALAM SEJAHTERA.

 

sedar tak sedar today is last day dalam tahun 2012. kejap je dah habis tahun 2012 ni. rasa mcm baru semalam masuk 2012. ok ayat ni sangat poyo. actually tahun 2012 adalah satu tahu yang sangat ohsem for me. banyak kejadian ohsem berlaku dalam tahun 2012 ni samapi tak terkira dan sampai lupa ape dah buat dalam tahun 2012 ni. sebab terlalu banyak benda best and dalam tahun 2012 jugak banyak TH pergi jenjalan melancong. heee.. jumkat sini nak highlight event besar sepanjang tahun 2012.

Melancong Ke Sabah (Kota Kinbabalu)

Kejadian ni berlaku bulan FEBRUARI. Perghh ni la penglaman paling best. sebab ape. sebab dah lama mengidam nak pergi sabah ni. ye lah kan, Sarawak dah penah sampai, turn Sabah pulak. pergi Sabah is the most valuable experience. pergi jenajaln tempat orang. yang paling best pergi pulau pulau yang canti di sekitar kt kinabalu sana.

 

gambar main main kat pantai pulau ape tah. dah lupa.

 

Celebrate My Birthday on MAY

Sebenarnya ni lah kali pertama celebrate my birthday kat tempat tinggi. ye tempat tinggi. yelah jakun mana penah masuk Genting banyak banyak kali time tu. dah sekali pergi celebrate birthday situ. ohhh sungguh best.

 

IMG-20120521-WA030

well dapat eskrem balang besau lagi tu. HAHAH jelly?

Wedding BFF dan Melancong Ke Terengganu

Kejadian berlangsung bulan JUNE. sebenarnya bulan june ni dipenuhi kejutan. mana tak terkejutnye. tetibe dapat tahu 2 of my BFF nak kawin bulan june nih. sebab sebelum ni diorang senyap aje. padahal saje nk buat kejutan “supriseeeee kami nk kahwin”. Sorang my fren kat tangkak. Haikal namanya. and sorang Mahmudah stay kat terengganu. so memang melancong sekali lah kat terengganu. yeah! dengan jejak kaki kat terengganu, maka rasmilah semua negeri di malaysia ni TH dah pergi. ok jakun jugak benda ni pon.

 

ni Mahmudah dan suaminya. and..jangan tanya nape baju sedondon dengan pengantin. malu  ^_^

 

bergila di tepi pantai. err pantai batu buruk kot namanya. tapi takleh mandi kot sebab tak nampak orang mandi pon.

 

Haikal dan isteri beliau. dah nak dapat anak dah..cepat kan kau proses haikal. wkwkw

 

Melancong Ke Langkawi.

Melancong lagi. hahaha melancong aje kijenye kan. yelahh tapi ni dalam bulan OGOS. oh seriuosly dulu masa belum pergi langkawi, dok bayangkan langkawi ni best. antaia chenang dia best. tapi bila dah sampai. blerghh..hahah biasa aje sebenarnya. rasanya blue lagoon port dick son tu lagi best kot. tapi sebenarnya best jugak. just hampa dengan pantai dia aje. sebab TH suke nk g mandi pantai. tapi cable car sume tu best gak la. kebetulan pergi sana tu time sambutan merdeka.

 

 

agak agak bangjib nampak TH amek gamba mcm ni dia pangga tak? semangat patriotisme

 

 

Krismes di Broga dan Gabai.

So bagi akhir tahun 2012 ni TH buat satu aktiviti yang tak pernah TH buat. iaitu hiking naik bukit. jakun oke. naik broga. selama ni dok dengar orang je dok sesebut naik broga ni. tapi hah at last sampai jugak broga akhirnya. pada hari krismes. dah turun naik mendaki broga tu sambung pulak mendaki sungai gabai. penat nak mampus nak naik mandi pon. tapi best main gelungsur. KAHKAH

 

 

kalau nk cerita laki ke-ohsem-an tahun 2012 ni banyk lagi lah. sabut birthday orang tu lah, pergi merata2 lah and salah satu jadi kewajipan tahun 2012 ni is boleh kata setiap movie yang keluar, TH akan keluar pegi tengok. and tak lupa gak tahun 2012 jugak la nak sambung belajar dalam MBA tak jadi sebab tetiba malas nk belajar then drop out aje. and tahun 2012 jugak la alhamdulillah TH dapat kerja yang lagi stabil.

 

so ape yang diharapkan untuk tahun 2013? mudah mudahan ke-ohsem-an akan berpanjangan. itu je. azam? takde azam lah. malas nk ada azam2 ni. nanti terbeban nk tunaikan azam segala bagai tu. katanyahhhhh, HAHAHAHAHA padahal orang pepoyo dok berazam tetiap tahun,kite tak pernah buat mcm tu. looserr kan. ahaha pape aje lah. so SELAMAT DATANG 2013 dan SELAMAT TINGGAL 2012.

Canon PowerShot G12 for SALE ! MEGA SALE!

5:38 PM

 

 

SALAM SEJAHTERA

 

Good news to those yang nak beli kamera ala-ala DSLR tapi kompak. TH ada tawaran sape sape nak beli this Canon Powershot G12. the deal as follows.

 

 

 

 

Spesifikasi :

- Optical Zoom :  28-140mm (equivalent)

- Aperture Range :  f/2.8-4.5

- Video Mode :

MOV [H.264 + Linear PCM (stereo)]:
1280 x 720 @ 24 fps
640 x 480 @ 30fps
320 x 240 @ 30fps
Miniature Effect (HD, L) 6fps, 3fps, 1.5 fps

- LCD Screen.

- Weight : 351g

Others :

HS System

High-sensitivity 10 MP CCD

28mm wide, 5x zoom lens, Hybrid IS

7.0 cm (2.8") vari-angle LCD, Electronic Level, OVF

Front Dial, Full Manual & RAW

HD movies, HDMI

High Dynamic Range mode

Smart Auto

Multi-Aspect Shooting

Extensive accessory system

 

 

my fren ada nak jual kamera dgn spec atas tu coz dia nk tukar model lain. so these are those thing that you have to know kalau nak beli :

 

- Baru guna satu (1) tahun.

- Barang masih berkeadaan baik (setahun sekali keluar almari) <----- jarang guna lah tu haiyaaaaaaa

- Comes with Full Complete Set (Box,Body,Battery,Charger etc.)

- FOC Lens Cover (worth MYR170)

- FOC Memory Card 4GB

- “COD” (cash on delivery)

- By Hand Only

 

Harga Tawaran : MYR 1,400 (boleh dirunding lagi harga ni)

Kalau Berminat boleh kontek Annahl : 017-2004522

 

TH : kalau korang nak tahu harga pasaran sekarang MYR1800++ so yang ni kira murah la kan Smile

Rakyat Malaysia Memang “PRIHATIN”

8:59 PM

 

 

Salam Sejahtera.

 

sememangnya Malaysia sangat dikenali dengan sikap rakyatnya yang prihatin. menolong tak kira bangsa dan agama. inilah kesan penerapan nilai satu malaysia. zzzz tertidur kejap. haaa bila dah lama tak menaip ni jadi macam ni lah. skema semacam aje ayatnye.

 

ok ni bukan ape pon. sekadar perkongsian. TH last week balik la kampung kan. so dipendekkan cerita hari ahad tu bertolak balik ke bangi. dalam perjalanan sebelum sampai ke RnR  Sungai Perak tu tetiba trafik slow je. I wonder why. maybe ada kemalangan kot kat depan tu. ok lah. boleh terima lagi. but bila dah lepas tempat kejadian rupenye ada satu kereta rosak. bukan tengah jalan. tapi di bahu jalan. dan by that time peronda plus dah already tolong dah.

 

WHAT THE HELL diorang slowkan kereta? just nak tengok scene tu? FUCK! come on lah malaysian. yang cerdik tu takpelah ni yang bengap nak mampos ni. yang pegi slow kenderaan sekadar nak tengok ape jadi FOR WHAT? prihatin tak bertempat. rupenye lepas dari tempat kejadian tu trafik lancar aje kot. memang la berbulu gua dalam kereta masa tu. lain kali kalau nak prihatin sangat pergi berhenti tepi tu tolong repair. setakat nak TENGOK baik tak payah!

 

 

p/s  : MALAYSIAN MEMANG PRIHATIN KAN. cheers!

Kembali Menulis

5:00 PM



SALAM SEJAHTERA.




blog menangis sebab lama tak update




dah lama tak menulis rasanya dalam blog ni. dan lama rasanya perasaan nak menulis ni takde.tah kenapa harini TH rasa nak sangat menulis. as for my second day kat tempat kerja baru ni. a bit messy sikit lah sebab staff lain tengah bz dah desk pon TH tak dapat lagi. baru balik dari warehouse kompeni tadi check and buat listing valve yang ada sana. maybe esok kena pergi lagi sebab ada lagi urusan.


Sebenarnya keinginan menulis ni ada balik sebab rasa ada benda nak luahkan kat sini. at least tak lah terlekat je celah kerongkong ni. TH sebenarnya excited nak bercerita pengalaman tempat baru. dilantik sebagai operational exac banyak lah kerja berdasarkan penceritaan senior nanti katanya. nak kena pegi sana sini, nak kena urus itu ini. ala2 serba serbi nak kena buat.


Lepas tu dengar pulak lah katanya mungkin kena belajar benda teknikal sebab nanti kena pegi offshoer pasang or supervise proses pemasangan. tapi ape yang menakutkan senior cerita is pernah diorang pergi ke offshore selama 2 bulan. maigadd! terasa tanak pergi offshore kalau mcm tu. tapi senior cakap ritu yang lama sangat tu sebab masalah cuaca. sepatutnya paling lama 2 minggu or paling lama tak boleh exceed 40 days. gila! tak sanggup aku. and bila dah pegi offshore tu phone segala bagai tak boleh bawak. manalah aku nak. takboleh berenggang lah dgn phone. sbb dgn phone je aku boleh pastikan aku dapat terus berhubung dgn yang tersayang mama papa kakak awak. 


Banyak pulak rasanya membebel petang ni. dah pukul 5 nak balik dah! tak sabar nak sampai rumah melepaskan segalanya untuk hari ini. today was a very hectic day for me. pray that i can still bear it.



TH  ;  mesti hambar kan.

Go! Genting

9:43 PM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

IMG-20120521-WA028

 

 

ok nampak tak ape atas tu. nak dijadikan cerita last week TH pergi ke genting. alahh saje saje nak naik Genting. Jalan-jalan bergumbira katanya. lagi satu sebab, TH tak pernah naik cable car dia. tu yang gegedik nak naik jugak Genting tu. Senanya nak buat keputusan nak naik Genting tu ekceli mudah je. Tapi biasalah nak arwah dok nak pergi ke tak. nak pergi ke tak. Sambil tetarik putting ehh terarik petal bunga. Lasty pergi lah jugak! gile Best!

 

 

IMG-20120520-WA000 

ok budak jakun tak pernah naik cable car. gayah ot memula! haha.

 

huh! dah alang-alang naik tu memacam lah main. Main semua yang ada. perghh best gila! and ada satu tu TH masuk movie 4D. kalau 3D ni setakat nampak movie tu tetimbul aje kan. Kalau 4D tu skali feeling kerusi bergerak. Boleh kata apa yang watak rasa kita akan rasa lah. best! tapi orang tu kata nak best kena pegi USS! ok start kumpul duit nak pergi USS pulak. Nanti pergi USS ok.

 

 

IMG-20120521-WA015

oke adik adik, ni tiket masuk movie 4D tuh ye.

 

 

IMG-20120521-WA020

hoi! gayat hoi main spaceshot nih!

 

 

IMG-20120521-WA016

ok spek untuk tengok muvi 4D.

 

 

IMG-20120521-WA030

dah pepenat jalan tu. makan eskrem kejap. mai aii!! besaunye kan amek.

 

 

IMG-20120521-WA005

sebelum naik pirate ship! haha menjerit bagai gila. over uols!

 

 

IMG-20120521-WA059

gayat kan..gayat kan..

 

 

ok dah sikit2 cerita. so korang kalau berkesempatan pergi sini. pergi aje. best! bukan selalu pon kan nak pergi menmain kat tetempat cenggini. Siap boleh main semua ape yang ada kat situ lagi.

 

TH :  best MAY ever!! :)

ECG Test

11:08 AM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

korang tahu tak ECG TEST tu ape? ECG TEST tu merujuk kepada satu prosedur untuk memeriksa tahap kesihatan jantung korang. atau dalam takrifan yang lengkap “ECG (electrocardiogram) is a test that measures the electrical activity of the heart.” Last week TH ada pegi buat ECG TEST ni. bukan ape sebab lately kenkadang rasa macam sakit sakit aje kat jantung ni. ECG TEST ni prosedur dia senang aje. ahh tak reti nak terang. jum gk gambar bawah ni.

 

 

 

ekg

haa..macam ni lah prosedurnye yang TH kena ritu.

 

 

 

IMG-20120410-00513

tadaaa…this is me result.

 

and Thx GOD bila TH pegi uat test tu,  doktor sahkan kata my jantung is complately health. gile! sape tak cuak kalau bebenda main dengan jantung ni. then doktor tanya lagi sakit slalu ke and last2 dia suruh pegi amek darah sbb nk buat blood test untuk kolestrol. HAHA.. hambek!

 

 

IMG-20120410-00514

 

 

TH :  err kad temujanji nak pegi amek result blood test tu dah hancur kena air

GAMBAR Siapa Lagi Seksi ABPBH2011

9:00 AM



SALAM SEJAHTERA


ABPBH2011 atau nama panjangnya Anugerah Bintang Popular beritah Harian 2011 dah selamat melabuhkan tirainya.menarik setiap persembahan artis malam tu dengan segala pemenang ytanbg dapat award. Tahniah diucapkan kepada semua terutama Dato' Siti Nurhaliza yang menggondol Anugerah Seri Perak.


Plastik tak ayat TH kat atas tuh. HAHA!! semalam TH dok menengok ABPBH2011 ni dari rumah sajork. Tak rasa rugi langsung tak pergi ke Arena of Stars Genting tu. sebab macam biasa je kot ditambah dengan kualiti penganjuran yang hampeh terutama Sound Sistem.



 



nampak kan? ok selain itu malam ABPBH2011 juga merupakan malam dimana artis2 perempuan terutamanya berlumba-limba untuk menampakkan lurah lurah mereka. fengsann~ ada yang tunjuk sikit..ada yang tunjuk banyak..ada yang pakai baju nak terlucut.





ni yang takut takut tapi nak dedah jugak.





 ini Christmes Present yey!!! "and thank you to my loveee" pengsannn statement dia 





lofa! walalupun muka mekap tebal nk kaver muka tak bape chun tu tapi lurah wajib tunjuk! berdarag hidung budak tepi tu.



ini paling vogeh!! vogeh!! maria farida. walaupun tak laku, pakai seksi dapat la gak perhatian kan. ehh macam nak terlucut je baju tu nok! 




P/S ; klik pada gambar untuk tumbesaran yang sehat


Sambung Pengajian–Student Life

11:21 PM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

lama rasanya TH tah update blog ni. dah lebih dari bersawang rasanya. biasalah semakin sebok dengan kehidupan selepas tamat pengajian. first of all jemput lah embali baca belog ni. insyaAllah lepas ni akan diupdate lebih kerap (harapnyelahh). senanye bila dah habis zaman degree, sebok pulak dah nak kerja. bila dah nak kerja, tetiba rasa nak sambung studi Masters pulak. haha macam-macam kan.

 

bulan Mac lepas TH diterima lah jadik student di sebuah universiti awam ni Shah Alam tu. waa..1st week pergi kelas rasa ohhh rindunya suasana studi. kah kah! itu tipu sebab sebab..sebab bila dah bekerjaya ni senanya malas dah nak pegang buku. haa itu tak tipu.takpelah kan. dah student kan,..kena banyak baca buku. so start dari haritu TH pon banyak la baca buku. nak tengok? meh kita tengok buku yang perlu TH habiskan.

 

 

haha!! banyak kan nak habiskan XD

 

 

TH : ok ayat berjela atas tu senanya merapu jek Smile

LESU

9:16 AM

Salam Sejahtera.


Gambau tu ekceli opismate tengah gigih nak setting henset dia carik line redio padahal dalam bilik ada je redio besau.ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ"̮ .


Senanya dari awal minggu lagi dok rasa tak sedap badan je. Nak kata tido malam tak cukup,am tryin tido awal eberi naight.tapi pegi pejabat pepagi ngantok juga.setan betei. Selalunya dapat tahan,tapi bila dah sampai pkol seblas memang tumbang la. Macam kena dadah pulak. Sampai bebudak opis dah naik pelik lately TH macam ni. ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ"̮ ape ada hal.

Baidewey wiken ni akan pergi bercuti! Huh gila tak sabar. Bayangkan pegi tempat orang. Jumpa benda baru and yang penting ada Island Hoping! ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ"̮ yeahh! Pulau! Laut! Ai iz suka! Kalau boleh snorkling siyes nak jugak! Nak mandi laut. My feberet tuh!


Dah la merepek benbanyak ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ"̮..update guna blekberi ni tak chun sangat. Tapi boleh lah update tetiap hari iye kiki. Chao!!

BERCUTI!

1:54 PM

Salam Sejahtera.


Ni baru first time TH nak update blog guna Henpon ni. Ok sangat JAKUN (˘_˘") .


Dulu kan time studi slalu kata 'orang bekerja ni slalu je pegi makan angin kan' tak pon habis kuat diorang wiken mesti nak keluar jenjalan memana. Kalau student ni tak kesah. Asal wiken mesti nak terperap kat rumah je.


Tapi bila sampai turn TH dah habis studi,dah kerja, yeah TH sendiri rasa situasi tu. Kerja weekdays, sampai wiken je mesti nak rancang pegi memana bila sampai wiken or bila ada cuti.


Humm..today baru rabu.ekceli I can't wait untuk wiken ni. I'll be at Melaka with my junior from ULPM. Diorang mintak TH bagi talk.venue kt resort mana tah..ƗƗɑƗƗɑƗƗɑ"̮ can't wait!! Wohoo!! Bercuti di melaka..


TH: next weeknye nak pegi KK.nebes!!

54th Grammy Award 2012 - Red Carpet Photos

11:52 AM






Salam Sejahtera.


dah lama update blog ni ya. dengan kematian whitney huston a day befor grammy, semorang terkejut. tp tanak cakap pasal tu tp kali ni TH nak just nak update beberapa fesyen pelik di Red Carpet 54th Grammy Award.





fesyen pakaian renang terbaru dari fergie!!






fesyen menutup aurat dari nicky minaj. sesuai untuk artis yang nak bertudung tapi sayang nak tutup keseluruhan rambut.





oh katy perry!!! gojes as always! tapi baju dia macam guna rumpai laut jek..





er..ni makcik mana ni? ohh taylor swift!! kemain kau nak jadi makcik!





carrie underwood... just nice..just nice! :)






paris hilton!? wow! haha..macam menarik je






ok..emm..umm..ini kendu!! haha






robokop betina? err!! shasha gradiva







hamboih adale..tapi nmpak besau sangat apesah eh?






ini mario lopez kan? apesal hensem sangat? kiki






kain pempuan ni macam..err..macam..tersangkut celahhhh ******** je





diana ross..simple as always..tapi menarik!




ok yang tu je TH nak letak..banyak lagi..tapi yang lain macam urghh..biasa je..bahah..kbai!



Bicara BuritHurt Isu Amalina Che Bakri – Pandangan Aku

9:32 AM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

 

 

 

 

 

 

Senanya TH bukan nak bercakap pasal tahun 2012 ke hape, but its about AMALINA! yeah AMALINA! kan sekarang gadis bijak tu tengah meletops gara-gara gossip liar mengenai dirinya tersebar serata pelusuk blog,facebook,twitter dan juga media massa yang lain. ok TH bukan tak baca, TH baca je semua yang up entry pasal amalina tu. entry kutuk ada, entry backup pon ada. entry gila trafik opkos sangat ada. haha!

 

 

TH tanak menyalahkan memana pihak, but do fikir logik sebelum buat ape2. mula2 isu ni tersiar,pakat lah pulun nk kuarkan artikel dan entry cemuhan kononnya amalina ni tak islamik,lupa daratan,culture shock and memacam lagi. tapi adakah yang berkenaan tu ada buat homework kaji betul ke benda benda tu,jangan main terima dan serang je tanpa sebarang tapisan terus la nak jadi hero kampung.tak betul tu. kononnya dia lah paling sopan,dialah paling meleis. dialah paling baik akhlaknya. tapi jangan lupa,kita tak kena sapa sebenarnya amalina tu,macam mana life dia, ape yang dilalui. kita just kenal dia pon melalui media massa je. melalui iklan stabilo,melalui keputusan cemerlang beliau dalam SPM. ehh..tapi kalau kamu kenal dia xpe ah…hihi.

 

 

Lepas isu ni dah tersebar, TH tengok timeline twitter penuh siap trending bagai nama si amalina ni. ada yang kutuk,ada yang backing. standart la..and I’m playing dumb lah bebuat tanya. ada la sorang bongok tu nk tipu TH kata amalina ni adik beyonce. haha..ingat aku bodoh ke weh! haha..just playing dumb with u lah bro. and bila isu ni dapat liputan akhbar, keluarga amalina pon mengeluarkan kenyataan. amalina sendiri dah keluarkan kenyataan. mesti semua dah tengokkan video video Skype amalina dengan pihak media tu. dia dengan tenang menjawab satu persatu persoalan.

 

 

Bila tengok video tu, TH rasa macam..erghh..tenang gile minah ni jawab. dia tak melenting malahan berterima kasih kepada semua yang menegur dia tu. but dia cakap kalau boleh tegurlah dgn cara baik. insyaAllah dia akan cuba terima dan berubah kearah yang lebih baik. haa..tak rasa mcm kena tampar ke geng-geng yang caci maki dia tanpa usul periksa tu? malu sikit weh malu..dia yang macam tu pon boleh tunjukkan nilai murni..kena teruk macam tu pon dia still boleh berterima kasih lagi. and dia mintak tolong delete gegambar dia dari blog blog lagi..dah buat? and lepas ni kita kalau tegur orang jum secara berhikmah dan adil ye.

 

 

TH hanya mengekspresikan ape yang TH perhati keadaan sekeliling mengenai isu ini. untuk lanjut sila BACA SINI siap dengan video dari amalina sekali. ehemm..sorry lah entry kali ni panjang gile. hihi.. amalina!! saya tahu kamu cemerlang *berdasarkan laporan akhbar* semoga terus sukses yah!! and jaga diri takmo noti and hanyut kat sana tu ye Smile .

 

 

 

TH : jangan marah TH eh kalau tertampar sesapa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *