Umami Steamboat Restaurant! Eat All You Can

7:23 PM

 

p

SALAM SEJAHTERA.

 

 

 

 

 

Jumaat lepas TH dan beberapa rakan blogger lain dijemput oleh @wackybecky dan Restoran Steamboat Umami untuk satu sesi dinner. kalau nak tahu, restoran ini terletak di bandar sunway, atau lebih tepat di mentari court, berdekatan sunway pyramid .

 

PAKEJ : Restoran Umami menyediakan pakej makanan yang menarik iaitu anda hanya perlu membayar RM 26.80++ dan makan sepuas hati dan flow drink tu minum lah sepuas hati.. EAT ALL YOU CAN!!

 

siriyes, makanan sini sangat banyak pilihan dari seafood, salad hingga ke snek dan pebagai pilihan air. tak lupa juga, ada ice cream. nyum nyum!! my fav! oh! and to those yang tak tahu jalan nak kesana, jum tengok video map bawah ni!

 

 

 

 

jum tengok pulak keadaan di restoren umami bila diserbu oleh bloggers!

 

 

 

deretan seafood yang saaaaangat banyak.

 

lagi pilihan makanan. omnomnom

 

 

ni pulak makanan bergoreng. rasalah sendiri!

 

 

oh. tak lupa jugak, ada BBQ corner. memang terbaik kepak ayam madu nih!

 

 

ni pulak snek station. pilih je nak maan ape.

 

 

and of course lah saya sendiri yang makan banyak malam tu! Smile

 

 

dan kepada yang bertanyakan samada Halal atau tidak, untuk pengetahuan anda, Restoran Umami Steamboat ni tidak menyediakan hidangan Khinzir atau lebih senang restoran ini PORK FREE. dan apa yang TH nampak, makanan yang disajikan disini adalah sama dengan makanan yang disajikan di mana-mana restoran steamboat yang TH pernah pergi. so, korang boleh enjoy makanan ni dengan tenang dan makan sampai pitam! ouh yeah!

 

 

untuk lebih maklumat, KLIK SINI untuk ke page Facebook Umami Restoran

Kalau... "HAHAHAHA"

12:01 PM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

akhirnya terasa nak update juga belog ni. ni pon gara-gara @emanthehalia yang mulakan topik ni kat Twitterjaya. ianya mengenai word “HAHAHA” . mesti korang sume penah gune kan. so,perkataan “HAHAHA” ni kalau korang nak tahu boleh membawa kepada pelbagai maksud.

 

 

Presentation1

 

 

TH tertarik memberi respon kepada eman punya statement ni. so, macam2 la TH dok menuit budak ni. dan antara resolusi yang TH dapat mengenai penggunaan “HAHAHA” ni adalah seperti berikut :

 

 

  • if word “HAHAHAH” digunakan secara biasa ia akan menunjukkan kita hepi,gembira dan suka.
  • kalau “HAHAHA” digunakan selepas kita memeberi ayat makian or carutan or marahan ia akan menjadi satu maksud yang amat sinis.
  • dan jikalau “HAHAHA” digunakan selepas ayat flirt atau gatal, itu menunjukkan satu efek kegersangan.
  • dan kalau jugak perkatan “HAHAHAH” ditulis begini  “HAHAHAHA!!!!” itu membawa maksud anda sedang gelak besar.

 

 

 

Presentation1

 

 

so,kesimpulannya, be wise nk guna “HAHAHA” tu. sebab akan memberikan pelbagai maksud. bayangkan kalau kita chat,komen or tuit langsung takde perkataan seumpama “HAHAHA” ni. mesti rasa mcm takde perasaan je kan baca bebenda tu. HAHAHAH!!

[Review] Filem Real Steel | Thanks to @Churp2 and @hafizhamidun

9:09 AM

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

Real-Steel

 

 

malam ni TH sekali lagi dapat peluang untuk menonton premier screening (tayangan perdana) filem yang bakal keluar iaitu filem REAL STEEL . untuk pengetahuan, sesi tayangan perdana filem REAL STEEL ini diadakan di GSC Cinema, Pavillion dan filem REAL STEEL ini akan ditayangkan di pawagam mulai 13 Oktober 2011

 

 

IMG_2415

 

 

REAL STEEL berkisarkan mengenai sukan tinju yang mengambil setting pada tahun 2020 (kalau tak silap) dan pada waktu itu,manusia tidak lagi bertinju, mereka menggunakan robot sebagai pengganti. Filem yang dilakonkan oleh Hugh Jackman ini siries best. bukan hanya mengenai tinju..tapi perjalanan beliau dan anaknya dalam mencapai kejayaan. diselit jugak nilai kekeluargaan dan twist di akhir cerita ni sangat menarik. so, kalau korang nk tawu cemana robot bertinju,cemana diorang jumpe robot yang power..siries! cerita ni best. highly rocommended!

 

dan tak lupa kepada saudara hafiz hamidun dan churp-churp yang menaja tiket premire screening untuk filem REAL STEEL ini

 

RATING : 8/10

PADINI Warehouse Sale 2011

10:20 AM

SALAM SEJAHTERA.




semua dah tahu kan PADINI mengadakan warehaouse sale 2011 yang mana setiap item hanya berharga RM5. TH berkesempatan nak tengok suasana. tengok suasana je ok. malas nak masuk sebab tak sanggup nak harungi lautan manusia. kat luar gudang PADINI tu pon dah manusia berbaris panjang giler nak masuk dalam sana. korang tengok sendiri lah gegambar kat bawah ni.















meriah kan diorang berbaris? TH amek gambau ni dari dalam kereta je. hajat hati memang nak masuk bei.ngidam sangat. tapi tengok gaya macam ni, terus hilang nafsu. pegi shupin tempat lain je lah.




TH : siries nak beli..tapi tapi tapi

[Filem Review] The Sorcerer and The White Snake

9:12 AM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

 

ingat tak TH cite yang TH dapat 8 free season tiket TGV kan. so malam ni TH guna tengok citer atas tu. macam menarik! yeah.bila dah tengok ni lah review TH boleh bagi.

 

for me plot cite nih agak menarik. kisah cinta yang tragis. dalam muvi ni banyak aksi. banyak sangat aksi. lawan lawan ada aura keluar woo!! siyes TH suke. tapi satu je yang TH nak tergelak sebab bila time GCI dia sikit cacat. macam kartun pon ada. tetambah klau time monster dia kuar. kalau lah kat part tu boleh di improve macam hollywood buat,nampak real, siyes TH akan bagi rating for this movie.

 

 

setakat ni TH rate 7/10

 

 

TH : nganga jugak la tgk action diorang tadi dan tersentuh gak la tang babak romantik dan sedih tu  Sarcastic smile

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *