Sunday, September 18, 2011

Konsert Suara Kami | Ape Sebenarnya #SuaraKami2011

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

Konsert Suara Kami yang diadakan meriah? bosan? seronok? anda nyatakan. TH pon sempat jeling2 sekejap sebab hausemate dok tengok. macam tak best je pon dan selepas saudara Amirul Hafiz mendedahkan diamana salah seorang penyanyi jemputan dalam konsert suara kami ini menghina. menghina?  dia mengatakan perkara berikut :

 

 

twitter nelly suara kami kutuk malaysia

anda nilai sendiri.

 

 

ok. TH taknak kacau isu tu,tapi yang TH nak ketengahkan disini ialah apekah sebenarnya yang dimaksudkan dengan Konsert Suara Kami.  apekah yang ingin disuarakan? suara kami means suara sapa? remaja? ataupun konsert ini hanya diletakkan nama sebegini tanpa definisi sepatutnya? bagi TH memang kalau nk dikatakan konsert ini dibuat untuk remaja, apekah input baiknya terhadap remaja? nak menerap semangat cintakan negara? macam mana pulak nak terapkan cintakan negara hanya dengan menghadiri konsert? ok. TH tinggalkan persoalan disini. rasanya semua dah jelas dan boleh berfikir

 

 

seterusnya, kalau lah betul ini dinamakan Konsert Suara Kami, dari nama TH rasa semua dah tahu dan dapat paham it is especially for the local. dan,kenapa perlu menjemput artis luar. perlu ke jemput artis korea perempuan yang menari gedik diatas pentas seumpama sedang melakukan tarian tak senonoh? mungkin dikatakan untuk menarik minat penonton. artis tempatan kita tak cukup daya penarik sehingga perlu memanggil artis luar? secara tak sedar artis kita dihina. seumpama mereka tak cukup power. ye la kan. dah nama pon konsert suara kami. bila TH tweet pengacara lelaki melayu menanyakan mengenai motif sebenar,tak berjawab.sbb suppose dia mesti tahu tujuan program yagn dai pengerusikan tu. takut ke nak jawab soalan TH? yg TH nampak, dia hanya jawab tweet yang memuji dia. hai cik abang, suke eh dipuji.

 

 

TH : ketuk kepala tanyan otak untuk jawapannya

6 comments:

[k]o{q}i[n] said...

aiyakk...

SLeM said...

Aku rasa konsert tu just another propa..nak lupakan kadar cukai Telco tu,diorang buat konsert kami..If there is really suara kami,it should be indie scene man.artis2 yang dah established jemput 2,3 orang jek.Sebab pe aku cakap camtu,konsert tu about kita meluahkan pendapat melalui lagu2 yang dicompose.Its more like Bersih 2.0 tu tapi lebih kool.Hhahah.About international artist tu,aku rasa pihak penganjur nak tarik pelancong datang sini.tu pase buat camtu.hahaha.dah jadi cam trending kot,asal konsert jek,kne de artis luar..

Anonymous said...

koqin : hahha..asal?

slem : kinda aggree with ur argument tu..

@taufiqhelios said...

haishh..asal aku reply jdik anon nih

Si Gendut Yang Comel said...

nak muntah wey tengok grup korea tu nari tonggeng punggung kat penonton. mencarut aku tengok. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Urzain Hussain said...

like like like..:)

 

Copyright © 2013 | Helios Blog