TGV 3D Survey | Thanks to @redmummydotcom

9:27 AM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

Semalam TH dan beberapa orang lagi kawan telah dijemput oleh DD Fabulous untuk menghadiri satu acara di TGV CINEMA KLCC. acara ini bertujuan untuk membuat kajian mengenai beberapa jenis teknologi dalam tayangan 3D. sesampai di sana TH dimaklumkan oleh abe Hilal Azmi yang sebenarnya ini merupakan jemputan asal dari Kak Red.

 

kami diprovide a welcoming dinner ; hotdog+bun and minute maid pulpy. dan.. dan… di akhir entry TH bagitahu ye Flirt male. kami diminta untuk berada dalam hall yang menayangkan triller filem dalam bentuk 3D dan diberikan beberapa kaca mata 3D yang berlainan mengikut teknologi yang digunakan. dan kami juga diminta untuk memberikan rate untuk setiap jenis teknologi dan kacamata 3D yang digunakan dari segi keselesaan,kualiti warna serta kualiti video.

 

 

Photo0481

kertas survey

 

 

Photo0482

nama jenis dan teknologi 3D yang kami test

 

 

page

jenis kacamata 3D.

 

a – Xpand

b – Etoniq

c – RealD

d – Xmirror

 

page2

 

 

and setelah di rate dan test, TH rasa untuk kacamata 3D Dolby is the best dari segi kejelasan 3D (dolby is yang biasa dan selalu diguna di setiap pawagam). dari aspek keselesaan dan kualiti gambar Xmirror. dan TH rasa yang paling worst is RealD sebab eventho ringan,tapi tak rasa macam tengok 3D. just macam tengok HD. and lastly TH dapat 8 complimentary tiket dari TGV sebab join survey nih..yeahh!!

 

 

Photo0493

yeahhh!!!! 8 tix yang valid till 31 DEC 2011. nak?

 

 

TH : balik hujan lencun oh!! but worth it

Konsert Suara Kami | Ape Sebenarnya #SuaraKami2011

1:49 PM

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

Konsert Suara Kami yang diadakan meriah? bosan? seronok? anda nyatakan. TH pon sempat jeling2 sekejap sebab hausemate dok tengok. macam tak best je pon dan selepas saudara Amirul Hafiz mendedahkan diamana salah seorang penyanyi jemputan dalam konsert suara kami ini menghina. menghina?  dia mengatakan perkara berikut :

 

 

twitter nelly suara kami kutuk malaysia

anda nilai sendiri.

 

 

ok. TH taknak kacau isu tu,tapi yang TH nak ketengahkan disini ialah apekah sebenarnya yang dimaksudkan dengan Konsert Suara Kami.  apekah yang ingin disuarakan? suara kami means suara sapa? remaja? ataupun konsert ini hanya diletakkan nama sebegini tanpa definisi sepatutnya? bagi TH memang kalau nk dikatakan konsert ini dibuat untuk remaja, apekah input baiknya terhadap remaja? nak menerap semangat cintakan negara? macam mana pulak nak terapkan cintakan negara hanya dengan menghadiri konsert? ok. TH tinggalkan persoalan disini. rasanya semua dah jelas dan boleh berfikir

 

 

seterusnya, kalau lah betul ini dinamakan Konsert Suara Kami, dari nama TH rasa semua dah tahu dan dapat paham it is especially for the local. dan,kenapa perlu menjemput artis luar. perlu ke jemput artis korea perempuan yang menari gedik diatas pentas seumpama sedang melakukan tarian tak senonoh? mungkin dikatakan untuk menarik minat penonton. artis tempatan kita tak cukup daya penarik sehingga perlu memanggil artis luar? secara tak sedar artis kita dihina. seumpama mereka tak cukup power. ye la kan. dah nama pon konsert suara kami. bila TH tweet pengacara lelaki melayu menanyakan mengenai motif sebenar,tak berjawab.sbb suppose dia mesti tahu tujuan program yagn dai pengerusikan tu. takut ke nak jawab soalan TH? yg TH nampak, dia hanya jawab tweet yang memuji dia. hai cik abang, suke eh dipuji.

 

 

TH : ketuk kepala tanyan otak untuk jawapannya

HIMPUNAN RAYA! RAYA BERSAMA BLOGGER PERAK dan FARAWAHIDA

10:23 AM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

alhamdulillah semangat nak meng-update blog dah datang sikit. and kali ni TH nk berkongsi dgn readers semua pengalaman raya TH kali ni. korang semua pergi beraya mana? raya sebulan kan? mesti sekarang ni sebok attend rumah terbuka isnt it? as for me, memang banyak jemputan rumah terbuka. matilaa..naik lagi la berat badan. HAHA. ok.

 

raya kali ni for me, boleh dikatakan tahun ni TH beraya dengan blogger. raya pertama lepas solat raya,pergi kubur and melawat saudara terdekat, KSP datang rumah culik TH pergi jenjalan kat rumah KAYIF. eh..EAZY pon join ok.dia beraya kat kampung perak dia.dekat rumah TH.

 

 

kat rumah TH

 

 

di halaman rumah kayif

 

 

hari kedua pon KSP culik TH lagi. pergi beraya rumah NURAIZUDDIN asalnya. tapi melencong kejap ke ruma encik angah. beraya dengan sahabat dari BLOGGER PERAK. and ada lah cik reena tan dan beberapa orang lagi. TH siyes tak bape kenal. pegi umah encik angah baru kenal. best oh dapat kawan baru. lepas rumah encik angah, EAZY join TH dgn KSP gerak ke rumah NURZAIUDDIN.

 

 

halaman rumah encik angah bersama blogger perak yang lain

 

 

di rumah DIN! yeeeaaahh!

 

dah habis beraya rumah din, kami meneruskan perjalanan beraya di taiping. mencari rumah fara. haaa..farawahida. penyanyi lagi raya baru tu. hayati raya sejati tuh. sikit punya susah oh nak carik rumah fara ni.atlast tanyan punya tanya.jumpe lah rumah dia. makal laksa oh..slurpp!! sodap sodap!

 

 

matila fara mengamuk nanti.dia tak bagi letak gambau ni. HAHA!!

 

 

bergambar sebelum balik

 

 

tak habis setakat tuh je..selang beberapa hari, din,ksp,amal the garang,koqinkaremo and annahl datang tido rumah TH. 3 hari diorang tido. memang best la. jenjalan merata lah. penang..yang paling best pegi rumah amal kat gerik. jauh wooo!! HAHA.. but best lah tahu rumah kawan-kawan. oh tak lupe gak. TH pegipenang beraya rumah kawan annahl dengan amal. yey!! new friend lagi Smile nama dia indah..dia ni gegila oh..haha!!!

 

 

IMG_1550

haha..indah gila kamera!!

 

IMG_1693

kami berempat pegi night safari kat taiping!! best!!

 

IMG_1587

gila!! gila!! semua gila!!

 

tapi sebelum ke rumah amal..kami singgah di tiaping lagi. rumah terbuka dua orang sahabat dari BLOGGER PERAK. penyu pon join..nyu gila.. HAHAH!! memang menriah la. jumpe kawan baru lagi! yey!

 

 

IMG_1729

err..no comment!

 

IMG_1723

tuna rumah pakai tudung. keh keh keh

 

IMG_1758

oh..kenapa dalam gambar ni perut saya nampak besar sangat >.<

 

IMG_1761

nyu tunjuk apekah? haha

 

 

so lepas kawan kawan yang datang tisur ru,ah TH tu balik, TH pon balik la ke KL naik kereta dgn annahl. kerja wehh kerja!! HAHA.. tu la cerita raya TH kali ni. perghh… terbaik kan.. ini baru RAYA BLOGGER!! sangat best!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *