Monday, August 15, 2011

Kad Raya | Tradisi Lapuk?

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

 

 

 

dalam kehangatan menyambut ramadhan. sedar tak sedar kita dah melepasi 15 hari dalam bulan ramadhan. kalu sekarang ni pergi mana-mana pon semua dah pasang lagu raya. dalam redio TH pasang kat pejabat siang tadi pon dah banyak lagu raya. haha. naisee!! bahang raya dah terasa.and kalau bercakap pasal raya ni, mesti semua teringat lemang,rendang,mercun dan tak lupa kad raya. yeah kad raya. ekceli nk pegi beli kad raya skang ni pon susah kot. tak banyak mall yang jual kad raya. err.. ini menunjukkan kad raya dah lapuk? err.. no komen

 

 

sekarang ni orang pos tak lagi kad raya eh? teringat zaman kekecik dulu.sekali nak raya memang la pejabat pos tuh jem sebab orang ramai nk pos kad raya.tapi sekarang tradisi ni masih lagi ke diteruskan? releven ke lagi tradisi menghantar kad raya? pos segala bagai ni? kalau ditanya kat TH, TH rasa sanga suwitt bila main hehantar kad raya ni. ye lah. even a single kad and simple kad.. tapi tanda org tu berusaha nak hantar,dia ingat kat kita. terharu beb!

 

 

ada gak TH buat survey dalam twitter. TH tanya ape pendapat pasal benda nih. ada yang jawab :

 

 

image

 

 

haha.. tu antara jawapan yang TH dapat la. tapi terserah la. sebab pendapat menmasing kan. ye la..ada yang suke cara lama. ada yang suke cara baru. so,xleh la kita nk salahkan sesapa. tapi as for me. I would love to kekalkan tradisi hehantar kad raya nih. sebab tu TH dah ajak beberapa rakan blogger dan twitter buat ala-ala sistem barter main tetukar kad raya. yeah! tak sabar lah nak dapat kad raya taun nih.. sebab farawahida pon join. haha..

 

 

TH : kad raya..kad raya.. ouh yeah!!

8 comments:

Aku By Pojie said...

Walaupun secanggih mana

aku tetap nak kad raya!! huhuh

bukankosong said...

skrg everythng mcm back 2 old

y not try lg

aslann said...

kalau xlapuk pe lagi. sila anta ke alamat ni k.

D-2-8 Pangsapuri Bangi Idaman Seksyen 5, 43650 Bandar Baru Bangi

nnt aku balas!
dengan ucapan trimaksih je. ekekeke!

aneff.marhfiz said...

saya dah dapat satu ! :D

RinnAzrinah said...

nak jugak kad raye!... mmg la kad raye design biase2 jerr.. tp, bukan tuh jd ukuran... ape yg penting, keikhlasan c pengirim tuh... kad murah ke.. mahal ke.. x kisah... kalo kad raye virtual kejap aje... & x de sentimental value...

eddy syrol said...

kalo lah kan time ni aku dpt kad raya, seyes aku menitiskan air mata..syok tu kad raya...

REVIEW SAHABAT RAMADHAN

ini blog eddy syrol

Pojiepooh Abdullah said...

Nak jugak!!
Jangan lupa tau!

Senduduk Kuning said...

tak semestinya yang lama atau kuno tu xde nilai sentimentalnya...bg aku,aku still memilih untuk pos kad raya pada kenalan2 aku yang terdekat..bila diorang balas balik kad raya yang kita kirimkan tu terasa kepuasan...tapi semua tu hak individu..orang skarang pndai menilai mne yg terbaik buat mereka...

 

Copyright © 2013 | Helios Blog