Friday, June 24, 2011

Formula Tipu : Blogger + Blog = Blogger ? versi banyak cakap!

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

gambar hiasan dari blog : dunia lelaki maskulin

 

 

jarang rasanya TH sekarang menulis mengenai perihal blogger. tapi rasanya malam ni jum kita bincangkan satu topik berkaitan dengan blogger. korang perasan tak,biasanya kalau blogger berjumpa blogger, perkara ape yang diorang akan bercakap? pasal dunia blog of course. betol tak? TH start denagn pandangan TH dulu ye. nanti korang sila lah luahkan pendapat dalam ruangan komen ye Smile

 

 

pada hemat TH la kan, tak salah kalau berjumpa antara blogger bercakap pasal dunia belog. tak salah kan? sape kata salah. tapi dah kalau over, TH sendiri rasa nak termuntah. macam blogger ni takde isu lain nak cakap. macam takde life lain dah. iye lah..asal jupe je..blog…asal jupe je blog. tu sebab jadiknye formula macam tajuk entry TH ni. asyik berada dalam satu circle yang sama. perasan tak? suppose lah kan, as a blogger tak kira lah sape pon,kena tawu bezakan la tim emana nk cakap pasal blog,time mana nk cakap pasal benda lain. sebagai contoh, time gath, time main bowling, takkan nak cakap pasal blog kan? TH pon ada update blog gak time gath tu. my bad! suppose enjoy la that moment kan.

 

 

then, time kuar diner ramai-ramai..tak kira la diner ke..lunch ke..nak jugak sembang pasal blog. takde benda lain eh? cuba try test sembang pasal life korang. cane lah nak rapat antara satu sama lain kalau asyik-asyik kehidupan maya tuh je yang diceritakan. cube tukar tukar cite ape benda menarik dalam life yang jadik. isu semasa yang berlaku. and etc etc lah. secara jujur lah, kadang-kadang TH kuar dengan mana-mana blogger, TH berdoa dalam hati jangan lah topik pasal dunia blog je asyik kuar. sikit-sikit tak pe gak..ni A sampai Z conversation pasal dunia belog je.

 

my point here is, kita boleh menyukai dunia belog yang kita dalamnye sekarang..tapi jangan sampai obses. thare’s a lot of things out there kita boleh share sesama bloggers bila kita berjumpe bukan benda dunia blog je. ni kejap kejap kuar la soalan “eh..kau baca tak blog dia tuh” … “eh..fanpage dia tuh da sejuta lah..blogger femes tuh” …. “eh..blog dia tuh bla bla bla…”. ce bukak topik lain. mendalami blogger yang kita kenal tuh ke..contohnya tanya pasal dia studi dulu ke…pasal dia kije ke..maybe pengalaman hidup dia tuh hebat dan kita boleh contohi. tak gitu? haha! kan dah merapu meraban nih.. dah la sikit sikit kan.

 

 

TH : tu pendapat TH, korang punye pendapat?

13 comments:

penaberkala said...

nama pun blogger, sebab tu asyik cakap pasal blog kot,haha

baca pengalaman org yg pernah pergi gathering
gua xpernah lg join setakat ni
so, xleh nk komen sgt

JiwaMusik said...

betul to bro..
ptut ny kalau time gath or jumpa2 xyah laa nk smbg pasal blog..
mmg xde real life la kalau asyik blog je..
lol
:D

kaizen said...

aku rase elok ckp psal setadi or pengalaman2 hidup tp kena ade yg start dulu bru syok...

this is best bro...

yusri said...

setuju dengan pendapat ni..walaupun tak pernah berjumpa dngn mana2 blogger..hehehe

Jalut said...

saya suka..sebab tuh saya pegang kata denaihati.. makin kita byk ilmu dlm blogging, kita akn maju setapak..dulu all about personal.. dulu kita pon pernah buat ckp pasal blog je semua.. tapi bila kita dah maju selangkah.. kita makin berubah untuk makin kehadapan.. tapi masih ada yg berada di takuk lama.. mungkin mereka tak faham seperti yang kita faham...


alamak!! karangan.. hahaha

Nur Areefah said...

ada je isu yang nak diperkatakan bila bertemu sesama sendiri. lagipun dah minat benda yang sama kan. yeah, should be time bowling ke makan ke creat someting yang leh kenal lebih dekat kot ;)

HeziqaMushadadLee said...

trying to get more about it..bile share psl life,kite akn jd lg rapat,agree tak TH?

Benrauf said...

mula-mula berjumpa mungkin kurang isu nak dibualkan. nak tanya soal peribadi mungkin tak begitu menyenangkan diceritakan kepada kawan baru. nak bukak topik-topik lain pulak kita belum pasti lagi tahap keterbukaan dia tu macam mana. jadi sebagai jalan selamat terpaksalah bersembang topik mudah.

ghab van hal said...

yaaa....setuju..ada un orang up entry macam nie akhirnya..:)

SyazwanSarawak said...

hahahaa. habistu, time #rumahbro, kemain lagi semua =P
ekeke

Mohd Khairi Khadzir said...

blogger + blogger = blog jgk la... hahha.. yg tu topik utama tp lame2 bosan jgk..mst ade topik bru pnye...ahhahaha

@taufiqhelios said...

@penaberkala ehehe..maybe lah...nanati turun la gath ye


@juwamusik yup..kena tawu differentiate la kan..


@kaizen haha..awak la start dulu ye :)


@yusri erkk..ok..nnti kita jupe yek :)


@jalut emm..semuanya sebab pengalaman kan.ye lah..kita belajar dari pengalaman dan ilmu yg ada.haha..karangan pon bolehh


@nur arefah so,penganjur kena kreatif la ni ye?


@heziqa yeah!! sebaba kita akan kenal lagi dalam


@benrauf mula2 mmg tak dinafikan sume akan akap pasal blog je..tapi bila dah l=jupe selalu sgt..should topik tu dipelbagaikan..kan?


@chab van hal err..haha..timekaseyyy


@syazwan tu sbb TH cakap kena tawu bezakan.. macam kat #rumahbro tu..memang kem untuk blog..so,padan lah cakap pasal blog je kat sana..ehe :)


@khairi kena ada sorang yang start :)

azam said...

blogger dan blog xleh dipisahkan...
salam singgah dan follow

 

Copyright © 2013 | Helios Blog