Formula Tipu : Blogger + Blog = Blogger ? versi banyak cakap!

10:38 PM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

gambar hiasan dari blog : dunia lelaki maskulin

 

 

jarang rasanya TH sekarang menulis mengenai perihal blogger. tapi rasanya malam ni jum kita bincangkan satu topik berkaitan dengan blogger. korang perasan tak,biasanya kalau blogger berjumpa blogger, perkara ape yang diorang akan bercakap? pasal dunia blog of course. betol tak? TH start denagn pandangan TH dulu ye. nanti korang sila lah luahkan pendapat dalam ruangan komen ye Smile

 

 

pada hemat TH la kan, tak salah kalau berjumpa antara blogger bercakap pasal dunia belog. tak salah kan? sape kata salah. tapi dah kalau over, TH sendiri rasa nak termuntah. macam blogger ni takde isu lain nak cakap. macam takde life lain dah. iye lah..asal jupe je..blog…asal jupe je blog. tu sebab jadiknye formula macam tajuk entry TH ni. asyik berada dalam satu circle yang sama. perasan tak? suppose lah kan, as a blogger tak kira lah sape pon,kena tawu bezakan la tim emana nk cakap pasal blog,time mana nk cakap pasal benda lain. sebagai contoh, time gath, time main bowling, takkan nak cakap pasal blog kan? TH pon ada update blog gak time gath tu. my bad! suppose enjoy la that moment kan.

 

 

then, time kuar diner ramai-ramai..tak kira la diner ke..lunch ke..nak jugak sembang pasal blog. takde benda lain eh? cuba try test sembang pasal life korang. cane lah nak rapat antara satu sama lain kalau asyik-asyik kehidupan maya tuh je yang diceritakan. cube tukar tukar cite ape benda menarik dalam life yang jadik. isu semasa yang berlaku. and etc etc lah. secara jujur lah, kadang-kadang TH kuar dengan mana-mana blogger, TH berdoa dalam hati jangan lah topik pasal dunia blog je asyik kuar. sikit-sikit tak pe gak..ni A sampai Z conversation pasal dunia belog je.

 

my point here is, kita boleh menyukai dunia belog yang kita dalamnye sekarang..tapi jangan sampai obses. thare’s a lot of things out there kita boleh share sesama bloggers bila kita berjumpe bukan benda dunia blog je. ni kejap kejap kuar la soalan “eh..kau baca tak blog dia tuh” … “eh..fanpage dia tuh da sejuta lah..blogger femes tuh” …. “eh..blog dia tuh bla bla bla…”. ce bukak topik lain. mendalami blogger yang kita kenal tuh ke..contohnya tanya pasal dia studi dulu ke…pasal dia kije ke..maybe pengalaman hidup dia tuh hebat dan kita boleh contohi. tak gitu? haha! kan dah merapu meraban nih.. dah la sikit sikit kan.

 

 

TH : tu pendapat TH, korang punye pendapat?

13 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *