. the WEDDING!

1:48 AM

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

setelah beberapa hari menyepi..akhirnya today dapat gak hapdate.bz bukan sebab ape…sebab menguruskan wedding my sistah yang sorang ni. ye la.akak sorang..so all out lah untuk wedding dia.

 

 

DSC01750

 

 

start hari khamis TH berada di rumah..kebiasaannya kenduri di kampung akan diadakan secara bergotong-royong atau secara pakatan. tawu kan?alah..pakatan ni kira macam persatuan lah.mana2 ahli yang ada kenduri,semua ahli akan pergi bergotong-royong di rumah tuan kenduri tu. starting hari khamis, semua ahli pakatan datang beramai2 untuk mendirikan khemah,angkut pinggan manguk dan persiapan fizikal yang lain.hari jumaat datang sekali lagi untuk persiapan terakhir iaitu memotong bawang..melapah daging. kenduri rumah TH kali ni tak makan lembu..makan kerbau. haha..shedapp..

 

 

antara menu kenduri is sambal ikan keli,air asam,sup daging kerbau and ada pencuci mulut iaitu rojak. memang best habis la..jemputan pulak lebih kurang 2000 tetamu. and TH danyak kena buat tugasan logistik..barang tak cukup ke..kena pegi beli..sangat letih! haha..tapi yang puasnye is TH dapat peluang untuk setting table makan pengantin dan tabir..haha.. meh tengok..simple jek!

 

 

DSC01425

 

 

and..kali ni merasa la buat sume tugas kat rumah kenduri..haha!! siap kena basuh pinggan. sebelum ni tak penah buat basuh pinggankat rumah kenduri..best! and bila dah habis majlis rasa lega sangat. semua selamat. sbb mula2 dengan masalah photographer lagi..last2 my best friend si FAHAMI tu nak jadik photographer…lega kot! now rumah tengah berselerak. nak kena kemas sikit2..haha! biasalah kenduri kan..tapi kan..rasanya kalu my wedding nanti..takmo la buat kat rumah..selerak rumah.nak buat kat hotel or dewan je, senang. tak penat bagai. Smile

 

 

 

DSC01520

 

 

DSC01645

 

 

TH : esok malam nak balik bangi dah. gambo wedding banyak..tapi malas nk letak dalam ni banyak2..tak siap edit agi.. later la dalam FB ye

0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *