Tips Menjadi Blogger Terkenal dan Diminati

11:43 AM

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

 

 

kembali lagi kita dalam segmen tips. kali ini TH akan memfokuskan kepada tips untuk blogger. kadang-kadang ada blogger yang tanya, macam mana nak jadik blogger #retis macam @syzwnsrwk , @emanthehalia , @asslannas , @alaqam and @taufiqhelios. ekeke.. yang last tuh takde #retis lah. back on our topic!! jum kita tengok macam mana nak menjadi blogger terkenal dan diminati.

 

 

 

  1. anda hendaklah muka hensem dan bergaya.
  2. pada peringkat permulaan anda menjadi blogger, sila amalkan konsep “I follow you, you follow I” and kalau orang tak follow anda sila marah.
  3. dalam grup ping blog, silalah selalu buat posting gedik seperti “hai..saya budak gedik..silalah layan saya” or sila selalu buat ayat tacink “saya blogger baru, takde sape layan saya”
  4. dalam blog sila tepek gambo menggoda anda banyak-banyak.
  5. kalau ada peminat tegur “hai abang #retis!” sila reply “yeah…I’m #retis”
  6. lastly, kalau anda dah menjadi #retis , sila berlagak dan pilih bulu dalam melayan blogger lain. ye lah..anda kan retis. mana boleh layan sume. orang tertentu je layak anda layan.

 

 

ekeke..no lah. itu just gurauan dari TH. ok, as for me, kalau nak menjadi blogger berjaya, anda perlu berusaha dengan gigih. selalu update entry.blogwalk,promo blog dan entry anda. and kalau boleh,nak buat entry info tu,haruslah buat research yang secukupnya. nanti salah fakta malu weh. haha! selain tu, pastikan entry and tuh adalah entry yang orang lain nak baca. bukan entry syok sendiri. cemana entry syok sendiri? contohnya…dalam blog tuh..asyik citer pasal kisah cinta korang je..takde benda lain dah. kalau anda memang #retis,for sure orang akan baca. kalau setakat blogger picisan macam TH? takde sape nak baca punyer. percayalah.

 

 

bercakap pasal promo entry kat atas.. tribe dalam triberr TH still ada 14 slot kosong. nak join? mudah je. pastikan anda ada twitter dan aktif,follower sekurangnya 150 <----paling kurang ye.takmo letak tinggi-tinggi sangat bilangan follower tu tapi lagi banyak lagi bagus. nak tolong kawan-kawan. lastly,blog anda aktif serta rss feed anda tak bermasalah. kalau nak kontek me via my HELIOS BLOG fanpage.

 

 

 

TH  : sekadar perkongsian yang TH tawu and jum pakat tolong-menolong sesama kita Smile

18 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *