Tuesday, May 17, 2011

Tips Menjadi Blogger Terkenal dan Diminati

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

 

 

kembali lagi kita dalam segmen tips. kali ini TH akan memfokuskan kepada tips untuk blogger. kadang-kadang ada blogger yang tanya, macam mana nak jadik blogger #retis macam @syzwnsrwk , @emanthehalia , @asslannas , @alaqam and @taufiqhelios. ekeke.. yang last tuh takde #retis lah. back on our topic!! jum kita tengok macam mana nak menjadi blogger terkenal dan diminati.

 

 

 

  1. anda hendaklah muka hensem dan bergaya.
  2. pada peringkat permulaan anda menjadi blogger, sila amalkan konsep “I follow you, you follow I” and kalau orang tak follow anda sila marah.
  3. dalam grup ping blog, silalah selalu buat posting gedik seperti “hai..saya budak gedik..silalah layan saya” or sila selalu buat ayat tacink “saya blogger baru, takde sape layan saya”
  4. dalam blog sila tepek gambo menggoda anda banyak-banyak.
  5. kalau ada peminat tegur “hai abang #retis!” sila reply “yeah…I’m #retis”
  6. lastly, kalau anda dah menjadi #retis , sila berlagak dan pilih bulu dalam melayan blogger lain. ye lah..anda kan retis. mana boleh layan sume. orang tertentu je layak anda layan.

 

 

ekeke..no lah. itu just gurauan dari TH. ok, as for me, kalau nak menjadi blogger berjaya, anda perlu berusaha dengan gigih. selalu update entry.blogwalk,promo blog dan entry anda. and kalau boleh,nak buat entry info tu,haruslah buat research yang secukupnya. nanti salah fakta malu weh. haha! selain tu, pastikan entry and tuh adalah entry yang orang lain nak baca. bukan entry syok sendiri. cemana entry syok sendiri? contohnya…dalam blog tuh..asyik citer pasal kisah cinta korang je..takde benda lain dah. kalau anda memang #retis,for sure orang akan baca. kalau setakat blogger picisan macam TH? takde sape nak baca punyer. percayalah.

 

 

bercakap pasal promo entry kat atas.. tribe dalam triberr TH still ada 14 slot kosong. nak join? mudah je. pastikan anda ada twitter dan aktif,follower sekurangnya 150 <----paling kurang ye.takmo letak tinggi-tinggi sangat bilangan follower tu tapi lagi banyak lagi bagus. nak tolong kawan-kawan. lastly,blog anda aktif serta rss feed anda tak bermasalah. kalau nak kontek me via my HELIOS BLOG fanpage.

 

 

 

TH  : sekadar perkongsian yang TH tawu and jum pakat tolong-menolong sesama kita Smile

18 comments:

#bajetretis said...

untunglah dah jadi retis. huhuuh

ct N honey said...

saya blogger baru,layan lah saya..Cerita untuk renungan bersama - pengkid ragut 10 dara (part 1)

Bro Framestone said...

NIe baru retis....

ade bace entry terbaru bro x...??

fA!Z said...

alaa.. folowers baru 100.. huhu

Ms. Ann said...

retis tu aper ek? huk..huk..huk... saye terlepas pandang ker?

suha said...

TH #retis sgt..xjengah pon blog newbie yg bernama cik suha..pdhal die ade entry baru..

http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/05/fakta-benar-kaitan-antara-poligami-dan.html

Aslann As adlh #retis yg unggul sbb die dh singgah..siap drop komen lg u..tercabar tak?tercabar tak?

itteww tggu awk kat blog itteww taw (^_^)

DDFABULOUS.COM said...

hi abg #retis, saya blogger baru, nak jadi peminat bleh...(cukup gediks x..??)

cik panadol said...

1st tips tu?kalo x kacak x retis la ek.....

#SyedRTB said...

yeaaah, mereka semua #retis :)

@taufiqhelios said...

@#retis : hahaha..sape? awak la kan?

@ct : ayat menggoda uh..haha

@bro : wow!! ni baru retis komen.ekeke

@faiz : erk... usaha tambah agi..

@ms. an : retis = artis

@suha : manade....nnti saye jengah ye

@dd : awuwuwu...menggoda..haha..tambah sikit agi

@panadol : hahaa..erkk..typeless

@syed : kamu pon..ada hashtag khas agi tu

Hanif said...

best entri..hahahha

[k]o{q}i[n] said...

saya hanya blogger picisan...

acaibudaktepeng.blogspot.com said...

tlg sapa2 tolong bagi taw maksud retis,..sy tak taw,...haha(*malu tol org dok cakap pasal retis aku sorang je tak tau maknanye)

mad khaz said...

untunglah~ huhu

fRaMe+LenSeS said...

wahhhhh.. :D nice tips la TH.. :D kamu pn bkn leh kira sebagai retiss jugak ka ? :P

Famili Ceria said...

saya blogger baru...saper la yg nak jadi follower saya

yuyu said...

alaa.. follower twtter tak sampai 100 pon.. hmm so x de can lah eh.. x pelah...

A.N.K. said...

info yg sangat bagus n bermanfaat bagi blog saya,,, saya harap agan mau berkunjung balik ke www.ankurniawan.blogspot.com dan sedikit memberikan komentar TERIMA KASIH

 

Copyright © 2013 | Helios Blog