Saturday, April 23, 2011

Tips Bagaimana Nak Bagi Blog Selalu Dikunjungi | cara taufiqhelios

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

Photo0040

 

 

 

mesti ramai tertanya kan especially blogger yang baru uh. cemana kan nak orang ramai masuk belog korang. ada caranya. tapi ni cara @taufiqhelios lah. jum kita tengok ape caranya.

 

 

  • bagi lelaki : muka haruslah jambu,macho,hensem. kalau tk takde sape nak follow korang. kalau ade pon sikit dan lambat.
  • perempuan : haruslah comel, mata chun,tudung lilit bagai dan profile picture kena WOW!

 

 

haha! pecaya tak? just kidding lah. tapi kan. eventho benda tuh tka betul. kadang-kadang ada efek gak. ala-ala sape yang masuk akan tergoda giteww! alahai tergedik lak. ok ok kita tengok cara yang lebih mulia okee.

 

 

  • paling penting, entry hendaklah menarik.
  • pastikan blog anda ringan. kalau berat cam babeng, takde sape suke. kalau TH, memang tobat tak masuk.
  • tak terlampau banyak widget yang tak perlu such as video player lah, music player lah. just make it as simple as u cam but menarik bukan semak.
  • kalau boleh fungsi autoplay kalau letak lagu tuh takyah la. sebab bingit doo.. ada sesetengah tu. skali kelaur lagu opocotpakkau! kuat bebenor. lucut jantung kot.
  • blog anda kemas. kalau blog bersepah pon susah gak. tak ramai yang nak masuk. macam blog TH ni,agah bersepah. tapi dah tataw nak kemaskan cemana.
  • entry biar universal. mean tak terlalu personal. kalau anda artis takpe lah nak personal feeling bagai nih. sume orang nak baca.dan kalau anda buat blog untuk bukan tujuan ajak orang lain bace pon takpe lah.
  • ape lagi ye.. da penambahan tak? sile tambah kat ruang komen bole?

 

 

TH : ni berdasarkan ape yang TH selalu tengok orang merungut la.

20 comments:

Afsar said...

muker tak jambu....sebab tu kurang followers...hehehe

srikandi cinta said...

hurm, ada lagi wak.. kotak komen kena pop-up..kalau x pop-up, mmg konpem awal2 da tekan butang pangkah sebelah kanan..hehe..

1 agi, tlg la jgn ade verification code..memang geram sangat la kalau jmpa blog yg mcm tu.

one more,sy plg x suke kalau nak bukak blog die, ade kena tekan "i agree to continue ke ape ntah ayat die ".. lebih kurg camtu lah bunyinyerkk.. hehe.

just berkongsi :)

srikandi cinta said...

yg bawah ni kad kahwin sape ekk??? -curious nk tau ni- :)

Aida Azryn said...

loading blog aida lambat tak?huhu

snowthenraibow said...

terbaik la .

jackieKOH said...


ouuh..klu x hensem mcm ak ne caner??? haha

Entri Terbaru : PANAS! Sampai hati kau, Justin Bieber!!

kakyong said...

bersepah ke blog ni???? erkkkk hehehe...


n3 terbaru kakyong.com
Kenali Sahabat Ibu : Ummi Ina @ Our dreams of Life
Jom beriklan @ kakyong.com
Asmara versi Flybait

shaker said...

info menarik!.. tq bro

suha said...

hehe ce TH wat kunjungan rasmi ke belog cik suha and then cek hehe pastu leave komen ek =)

Along Usop said...

retis je buleh bat entry personal.. kan3?.. =p

typo disitu.. ade sekurang2nye 2 perkataan.. weheheheh.. =p

OreO HitaM said...

Blogwalking:

laki mesti ada 6 pack penting..hahaha

cik fza said...

betul2.
tulisan jgn kecik sgt kot.
yg len dh byk dinyatakn di atas

@taufiqhelios said...

@afsar : tak jambu ke camtu? hehe

@srikandi : thanks dgn perkongsian tuh. sape punye kad kawin? hehe..teka teka

@snow : hehe..xie xie

@aida : tak la lambat sgt.. :)

@jack : iye la sgt..ko hensem gile weh

@kakyong : rasa cam blog TH ni sepah je

@shaker : xie xie

@suha : err.. nnti i datang serang ye

@along : #retis. haha

@oreo : wow..6 pAck

fza : setuju wit u :)

SyedGraphiX said...

homaigoddd.patut la blog aku x de orang masuk... sbb entry x best rupenye

kaizen said...

header pon xde cmne nk buat muke jambu??

syaf said...

perghh...skung bersepah-sepah aku tengok entry nk kasi kunjung follower....good, tips2 yang menarik



sharing is caring :)

hafiz hafizol said...

Alhamdulillah.. Tuhan mengurniakan saya rupa yang jambu.. Muahaha..

mgkin itulah daya penarik mereka fOLLOW saya wpun saya tahu ntah hape entri yg saya buat 2.. Agagaga.. *PEngsan... lalala

Encik Suami said...

Assalamualaikum.Datang sini follow anda.

Tapi..klu dh mmg tak ensem..cemana plak ye?

Lantak lah situ..nak follow ker tak ker kan.Biarlah sesorang tu efollow dgn hati yg terbuka.

Jemput terjah new entry

1) (>.<)Sampai Hati Yu Tinggalkan Ai(>.<)

kiko kiki lala said...

ohh, begitu. terima kasih ya.

lg satu, kena rajin hapdet & blogwalking. :)

mOon jOhari said...

Salam ziarah...

mOon baru sebulan berblOg...jOm la tengOk blOg mOon...agk2 ramai x yg nak berkunjung blog mOon...

jOm...x kenal maka x cinta
http://tentangboolan.blogspot.com/

 

Copyright © 2013 | Helios Blog