Tips Bagaimana Nak Bagi Blog Selalu Dikunjungi | cara taufiqhelios

6:50 PM

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

Photo0040

 

 

 

mesti ramai tertanya kan especially blogger yang baru uh. cemana kan nak orang ramai masuk belog korang. ada caranya. tapi ni cara @taufiqhelios lah. jum kita tengok ape caranya.

 

 

  • bagi lelaki : muka haruslah jambu,macho,hensem. kalau tk takde sape nak follow korang. kalau ade pon sikit dan lambat.
  • perempuan : haruslah comel, mata chun,tudung lilit bagai dan profile picture kena WOW!

 

 

haha! pecaya tak? just kidding lah. tapi kan. eventho benda tuh tka betul. kadang-kadang ada efek gak. ala-ala sape yang masuk akan tergoda giteww! alahai tergedik lak. ok ok kita tengok cara yang lebih mulia okee.

 

 

  • paling penting, entry hendaklah menarik.
  • pastikan blog anda ringan. kalau berat cam babeng, takde sape suke. kalau TH, memang tobat tak masuk.
  • tak terlampau banyak widget yang tak perlu such as video player lah, music player lah. just make it as simple as u cam but menarik bukan semak.
  • kalau boleh fungsi autoplay kalau letak lagu tuh takyah la. sebab bingit doo.. ada sesetengah tu. skali kelaur lagu opocotpakkau! kuat bebenor. lucut jantung kot.
  • blog anda kemas. kalau blog bersepah pon susah gak. tak ramai yang nak masuk. macam blog TH ni,agah bersepah. tapi dah tataw nak kemaskan cemana.
  • entry biar universal. mean tak terlalu personal. kalau anda artis takpe lah nak personal feeling bagai nih. sume orang nak baca.dan kalau anda buat blog untuk bukan tujuan ajak orang lain bace pon takpe lah.
  • ape lagi ye.. da penambahan tak? sile tambah kat ruang komen bole?

 

 

TH : ni berdasarkan ape yang TH selalu tengok orang merungut la.

20 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *