Dilema Perempuan Bertudung | Tutup Tapi Bogel

6:54 AM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

dah lama rasanya TH tak hapdate blog ni. berikutan masalah kerosakan pada lappy TH sendiri. skang dah ganti baru. nak tau? nanti lah ye.

tinggalkan bab lappy. today TH nak ajak pembaca berbincang mengenai satu topik : TUTUP TAPI BOGEL. boleh? agak-agak readers paham tak tajuk tu?

 

 

minah-tudung-skirt-seksi

gambar hiasan..chun tak bertudung camni?

 

 

ok ok. straight to the point. petang semalam balik dari kerja, adalah sorang minah tudung ni..depan TH. chun memang chun dah..sopan dengan tudung shawl lilit bagai..baju kurung..menantu pilihan habis lah! tapi yang jeliknyer, is baju kurung dia tuh alah2 kain jarang gile. kalau tak pakai tube..nampak habis arh. nasib la dia pakai tube. tapi..tube dari paras dada kebawah je. kesian TH tengok dia. pakai tudung lilit bagai. nak tutup aurat. tapi dari paras bahu ke dada, terdedah jugak. nampak gak tali sarung kopek tuh. urghh! apekes lah. nak kata tak tawu kata benda tu aurat..tapi kau tahu pulak yang kepala tuh aurat?

 

ada lagi satu style, pakai tudung tapi baju V neck style yang luas punye bukaan kat dada.kelass.nampak dada tuh.. kalau kes yang ni ape macam? sama lah dengan tak pakai tudung kan? kepala tutup..dada dedah. isnt it?ada pulak stye pakai tudung..tapi jambul tersembul. kalau alang alang nak tutup tuh..tutup je bagi sempurna. macam Catriona Ross tuh..TH tengok dalam rancangan Jangan Tidur Lagi..maniss je..boleh je tutup dengan sempurna..dan dalam masa yang sama berfesyen..isnt it?

 

 

sape cakap tutup aurat tak boleh berfesyen? kak Kat ni manis je

 

 

tak salah pon nak berfesyen..tapi biar la bertepatan dengan syariat. nak pakai baju kurung yang berfesyen?boleh je..islam tak melarang. tapi biar kena pada garis panduan yant telah ditetapkan. dahtu..kalau pakai camtu nak kira cemana? haya tuhan yang tahu. TH kat sini sekadar berkongsi. sebagai peringatan pada diri TH dan kawan-kawan semoga kita jauhh dari melakukan kesilapan.

 

 

TH : pendapat korang? eh..kalau nk pegi shopping online kat Catriona Ross Collectin..boleh click nama Catriona Ross nih. Smile

9 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *