. Saman Trafik : Bayar Pada Saat Akhir

10:59 PM

 

 

 

SALAM SEAHTERA.

 

memetik kenyataan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein mengenai perlanjutan tempoh bayaran saman trafik kepada 10 MAC 2011 yang dibuat berdasarkan rintihan rakyat dimana tidak sempat untuk berbuat demikian ekoran masalah sistem dan kaunter yang sesak disebabkan orang ramai berpusu-pusu hendak membayar saman.

kalau nk ikotkan, TH rasa tempoh diskaun 50% pembayaran saman ni dah bermula dari Ogos lepas. tapi standart la sikap sesetengan masyarakat kita. kala urasa masa panjang taknak lagi bayar. dah nak tutup baru nak sebok-sebok pergi bayar. umpama dah nak terberak baru nak cari lubang. dahtu, baru la nak merungut, sistem tergendala lah..orang ramai sangat lah. salah sape? kalau la tempoh tuh tak dilanjutkan TH rasa memang patut pon. bukan TH tak fikir kesusahan orang lain. maybe diorang bz ke..ada masalah kewangan ke..if benda tuh betol berlaku, takde masalah la..tapi yang memang malas nak bayar awal-awal tapi dah saat akhir baru nk gatal pergi bayar..TH rasa serve them right! tu la sikap sesetengah masyarakat kita. and benda ni TH rasa perlu diubah untuk kebaikan bersana 

 

 

TH : kemudahan online di MYEG pon boleh digunakan. so, go online! Smile

 

3 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *