Monday, March 7, 2011

. Facebook Users : 650 Million (and counting)

 

 

 

SALAM SEJAHTERA

 

 

 

korang pengguna Facebook tak? menurut kajian dan artikel yang dimuatkan dalam majalah Newsweek keluaran March, (TH baca kat pejabat) menunjukkan dominasi Facebook dalam dunia sosial maya. kalau korang tengok peta diatas, kawasan bertanda biru adalah kawasan dimana Facebook digunakan oleh penduduk dunia. feymes kan Mark Zuckerberg.

 

menurut statistik taburan penduduk yang menggunakan laman sosial selain Facebook adalah seperti berikut :

 

  1. Google Orkut : India and Brazil
  2. Hi5 ; Maktoob : Central and South America, Arab
  3. Zing : Vietnam
  4. Lide : Czechs
  5. Cyworld : South Korean
  6. Vkontakte : Russia
  7. Odnoklassniki : Russia
  8. Qzone : China
  9. Renren : China

 

 

 

 

 

TH  : klik la nama-nama social networl tuh kalau korang nk berkenalan dengan social network selain Facebook. TH dah link ke web diorang

5 comments:

IftiMonstaa said...

wow! lg menarik negara rusia tade pengguna fb pon? pergh hebat la. msty ciptaan rakyat dorang gk tu

EmanTheHalia said...

nak belajar bahse korea hahah!

AiDa AzRyN said...

facebook mmg best.. haha.. ;D

NURSYAZWANI ZAINAL said...

kayanye mark tu..kalo islam da lame ngorat..ehehehe

Pembawa_Wacana said...

ape lagi.....brain wash la si Mark tu.... convert jadi muslim..hehe

 

Copyright © 2013 | Helios Blog