. Facebook Users : 650 Million (and counting)

6:40 PM

 

 

 

SALAM SEJAHTERA

 

 

 

korang pengguna Facebook tak? menurut kajian dan artikel yang dimuatkan dalam majalah Newsweek keluaran March, (TH baca kat pejabat) menunjukkan dominasi Facebook dalam dunia sosial maya. kalau korang tengok peta diatas, kawasan bertanda biru adalah kawasan dimana Facebook digunakan oleh penduduk dunia. feymes kan Mark Zuckerberg.

 

menurut statistik taburan penduduk yang menggunakan laman sosial selain Facebook adalah seperti berikut :

 

  1. Google Orkut : India and Brazil
  2. Hi5 ; Maktoob : Central and South America, Arab
  3. Zing : Vietnam
  4. Lide : Czechs
  5. Cyworld : South Korean
  6. Vkontakte : Russia
  7. Odnoklassniki : Russia
  8. Qzone : China
  9. Renren : China

 

 

 

 

 

TH  : klik la nama-nama social networl tuh kalau korang nk berkenalan dengan social network selain Facebook. TH dah link ke web diorang

5 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *