Bro Framestone : “Curang ; Sudah Menjadi Asam Garam Kehidupan”

3:33 PM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

      Rini TH rasa nak join segmen Bro Framestone [klik nama bro untuk join]. beliau mengutarakan permasalahan curang yang telh menjadi asam garam kehidupan masyarakat sekarang.  permasalhan ni sebenarnya origally telah diutarakan oleh Cik Nurelle. pendapat TH mengenai isu ini adalah seperti berikut :

 

TH rasa benda macam ni takan terjadi kalau la pasangan tuh cukup setia antara satu sama lain. ye la. dulu masa bercinta, lautan api sanggu direnangi, buah beracun sanggup ku telan, and macam-macam lagi lah kah. bila dah kawin, ada sesetengah pasangan tuh dah berubah. nampak yang lagi bergetah, mula la menggatal. nampak yang lagi hensem,mula la terpikat. and dalam oerkara ni TH taknak salahkan mana-mana laki or perempuan ataupun pihak ketiga. bertepuk sebelah tangan takan berbunyi, lainla kalau kena penampor..tampor sebelah tangan kat pipi tuh laju-laju pon da bunyi kan. haha!

 

Ye lah..bayangkan kalau dah kalau ada perempuan gatal tuh menggoda mana-mana suami orang, kalau si suami tuh tak melayan,ade dia berjaya nak goda? macam tuh la juga pada si isterinye. and dalam satu lagi situasi, kalau la salah sorang antara pasanagan tuh tak mula menggatal dengan orang ketiga, ade pulak nak jadik benda tuh.kalaupon taknak salahkan orang ketiga,kita check mana salah kita sampai pasangan kita curang? kurang kat layanan ke?  TH suke nak bawak satu analogi, kalau lah nak hidupkan api, takde lighter or mancis ada nak menyala? kalau tunggu je berdoa or chanting supaya api menyala..ada nak menyala? haa.. tak jadi kan? kalau jadik gak mmg la orang tuh guna magik! tapi magik real ke? guna setan ada la. hah! guna setan.ada gak wasilahnyer. som sesuatu perkara tuh takkan terjadi dengan sendirinya kan!? err…banyak pulak bebel kan..so,pada pendapat TH, perkara nih tak boleh salahkan mana-mana pihak. kalau nak salahkan isteri saje tak bole gak..kalau nak salahkan suami je pon tak kena gak. salahkan orang ketiga? pon tak bole gak. kesimpulannye, jangan la salahkan sape-sape dalam perkara ni. muhasabah diri dan kita carik ape kekurangan kita yang menyebabkan perkara ni terjadi.

 

TH : err…this is just my opinion ^_^

7 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *