Thursday, March 17, 2011

[Blog Picisan]… ke? : Best Ke Jadi Budak Kampung?

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

walaupun tak ditag oleh sesiapa, TH dengan penuh tak malu nak join gak segmen brader Nix ni. sebab nampak macam menyelerakan.

 

mri kita lihat!

 

tu haaa..sebesar gabak aku letak banner tuh Smile

 

alrite, next is soalan yang bakal menggoda sesiapa yang membaca :

Adakah anda budak kampung?

 

-Yes totally budak kampung

 

Kampung anda dimana?

 

- Bagan Serai Perak. aha! aku dah bagitawu ni. bulan 5 sila datang. ada kenduri kahwin ok!

Apa yang best tentang kampung anda?

 

- Best sebab ada sawah padi,ada parit tali air.boleh mandi manda situ. then ada kebun pokok ‘kurma malaysia’ aka kelapa sawit. best woo..sangat damai!

 

Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?

 

- Kalau dulu aku selalu pegi kat petak sawah. caik belut. sampai hitam kulit aku. skanrang ni balik kampung lepak umah je sudah. haha!

 

Permainan kampung yang pernah anda main?

 

- Macam-macam. galah panjang, teng teng, batu seremban,tuju tin,tuju selipar..tuh antaranya la Smile

teng-teng

 

 

TH : sape baca entry ni wajib join segmen ni ok. pegi klik kat nama nix atas tuh

9 comments:

Fakhrul1409 said...

dermm! tu rupanya permainan ko! Hahahah..ak ingt dak pompuan je..:D

AdyBudika said...

nak main teng teng gak! :P

aDisH.sHidA said...

http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/03/blog-picisan-best-ke-jadi-budak-kampung.html akk dah join.,..sat sat teng teng tu jengket kan...

AiDa AzRyN said...

wah.. teng teng! rindu la nak main permainan tu. :P

padlie said...

dah lama tak tengok orang main permainan2 tu..

Entry terbaru padlie: Dilema suami bila isteri.... dan Matahari makin aktif

taufiq helios said...

@fakhrul : jeles la uhhh..haha

@abg ady : jum nnti kita men yek

@adish : err..kak da tinggal link kat blog niq kan?

@aida : hahaha..moh nnti kita main nk?

@padlie : budak2 skang..mana nk main bebenda ni sangat dah

Ery Farieha said...

jujurnya aku bukan budak kampung. lahir2 terus kat bandar.
tp permainan kampung ko btaw tu, aku main jugak
hahahaha

sha said...

singgah sini.. indahnya kehidupan kat kg..

Pandai tgkap belut ek? Famili Sha jenis geli dgn belut, termasuk abg dan adik lelaki. Kami yg perempuan ni lagi la geli..

Tapi anak sedara (anak abg) pandai pulak tangkap belut. Abg duk tengok dari jauh ja. Haha~

ilashah said...

kalo pegi mase padi berbuah lagi besh..bley men sorok2..rindu la nk tengok ikan depan umah ngan pokok 'kurma' yg ko tnam...ha3 ;)

 

Copyright © 2013 | Helios Blog