Tuesday, February 8, 2011

.Hari Koyak Quran | Sape Cakap Haram?







SALAM SEJAHTERA!

Sape cakap koyk Quran haram? meh sini menh sini nak tengok..TH harini seronok mengoyak Quran. and bila TH post kat SB and my wall macam2 la respon yang TH dapat..ada yang marah..ada yang tak percaya..ada yang cool..ada gak yang kata TH ni YAHUDI! uih..garang sangat kot.

meh TH nak citer. actually koyak Quran ni TAK HARAM..diulangi TAK HARAM kalau ada tujuan yang mengizinkan. sebagai contoh,koyak sebab nak lupuskan or kalau bagi TH, nanti TH akan terlibat dalam satu meeting Lujnah Tashih Quran. Meeting dimana semua Quran yang setiap syarikat percetakan di Malaysia nih nak jual akan disemak dan ditntukan sama ada lulus or tak untuk diterbitkan. 

untuk pengetahuan,mesyuarat ni diadakan selama 3 bulan sekali.TH tak check..just jadik urusetia jek. so, TH dan kawan2 diarahkan untuk MENGOYAK quran yang dihantar ke KDN ni oleh publisher dan jadikan mengikut juzuk. satu fail satu juzuk..banyak woo..ni la antara kerja TH yang kena buat kat tempat praktikal ni. yang lepas kat unit pemantauan akhbar..tapi bila ada meeting nih, kami diarahkan menolong disini pulak.

so,korang takyah la marah2 kat TH yek..statement tuh saje nak tengok cemana mentaliti kita terhadap benda2 sensetif ini :)

ni eksyen jek..bukan koyak guna tangan camtu..potong guna pisau dan stapler mengikut juzuk.


TH : pengajarannye is jangan cepat melenting tanpa mendapatkan penjelasan :) 

22 comments:

Cik Tqah said...

hoho..igtkan betol2 koyak td

tia said...

grrr!

deedee87 said...

2 sbnrnye teknik nk naikkn traffic blog.. cm surat khabar r.. huhu

taufiq helios said...

tqah : memag betol pon...tapi untuk tujuan baik :)

erleena said...

HAHA ngat betol la kan ..oh tjuan baik eyh..ha btol jgak :)

Aku Skema said...

berjaya la mnguji snstiviti kitorg..haha

Sallimna said...

wahaha.. ada yang ter'kena'..

@mel said...

salam..

baguih N3 ang ni..

mmg x haram koyak quran ni..

tp mesti ada asbab yg kukuh untuk berbuat demikian..

klu nk wat kempen mcm kt US tu nk koyak quran dah jatuh haram la hukum dia..

kita lak yg beragama islam ni wajib lak mmpertahankannya tanpa alasan sklipun..

HazHand said...

hahaha,ptot la dorg mrah ko!!! haish ko nh..hahahah
wat suspen ja!

yaya_flanella said...

testing testing *u know better TH. haha

MaErA kZz said...

haha...ingatkan sengaja jew... :)

Nurul Afifah Addnan said...

mmg isu lah.!! tp sebbek bce dulu..
follow bloh TH dr link at SB..yg post koyak qoran tu lah.!haha..salam.. :)
p/s...seb bek xharammqoran nurul ade yg terkoyak..jenoh nk selotape cz kertas lme.. :(

Ujang9897 said...

kalau koyakkan telinga lu cmner..hehe

Muhammadnuraizuddin said...

aku koyak ko lah senng..ihihih..

wawabiela89 said...

Hurmm, macam tu rupanya

ayushida said...

huh! ni nak marah nih! hehehe....marah sebab hampir terkena...apa2 pon, kena habiskan bacaan dulu baru leh pikir nk marah ke tak...

eiffel said...

-.-"

o.
k.bai

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

dah agak dah ^_^
hahaa. takkan la ada somebody nak buat confession yg berani mati camtu kan dekat SB ?
mesti ada sebab musabab yang konkrit :>

noor said...

oits!!!haram3!!!!
hahhahahahha.....
topeQ beny0t seh!!hahahha

SyedGraphiX said...

hahaha.semangat aku bukak

Mr. TN_SkY said...

ahhaha.taufiq..=_=

Panas! Valentine Days Vs Maulidur Rasul??

Huszaini said...

:)

 

Copyright © 2013 | Helios Blog