.Oh Bangsaku Pemalas

7:58 PM






SALAM SEJAHTERA :D



dah lama rasanya tak update blog mahupun blogwalk. semenjak demam dan disuspek denggi ni,memang fiq tak pikir ape melainkan nak capat sembuh and tanak makan ubat.sebab ubat tak sedap!! haha. and alhamdulillah dah sembuh pon skarang :)




pepatah mengatakan "malu bertanya sesat jalan" and for me benda ni betol but kena la pada gayanya.ni tak usaha ape pon dah nak tanya lebih2.tak pon kalau dalam dunia networking kita nih,baru je tengok tajuk,tak baca in detail lagi dah nak tanya lebih2. tak salah bertanya. tapi biar la kita baca dulu ape yang ditulis baru lah nak tanya kalau ada ape tak paham. and yang ditanya tuh jangan la berat mulut nak jawab kan..betol tak?

sebagai contoh, anda create satu event contohnya dalam facebook. dalam tuh anda dah sertakan segala detail yang anda rasa perlu seperti tarikh,tempat,and kat mana rujukan kalau jemputan tuh nak tawu lebih. ok la tuh kan. so,yang tinggal untuk jemputan is untuk baca and nk tanya kalau ada info tak legkap yang dia nak tawu. tapi ape yang mengjengkelkan is rakyat malaysia nih malas sangat nak baca. yang tawu pandai tanya je..nak baca malas sangat! orang dah tulis dah kat detail tuh nak buat kat mana,bila,tarikh,description..lagi mawu tanya tarikh?lagi mawu tanya tempat? adehh...malas sangat nak baca pasal? pelik..

benda ni selalu jadik dalam macam2 keadaan.ada sampai bebenda penting such as kontrak pon tak baca betol2..main sign je..last2 tergadai diri..sape yang susah?

TH : malu ke kalau orang kata bangsa kita ni bangsa pemalas? ehe..dah lama tak bebel camni kan..




0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *