.Movie Review - Khurafat Perjanjian Syaitan

11:25 PM





SALAM SEJAHTERA :D

pernah dengar tak pasal benda2 khurafat? alah.yang main jin tuh..yang mendrem2 tuh..yang jampi2 tuh..penah? of kos la kan.budaya melayu tak terkecuali dengan dipengaruhi benda2 nih. betol ke? ok2..bukan nak bercakap pasal benda khurafat. but,nak cakap pasal satu movie baru keluar today : 

KHURAFAT - PERJANJIAN SYAITAN



fiq and my best friend baru je balik dari tengok cite nih

filem seram pertama lakonan dan arahan Syamsul Yusof dan dibintangi oleh Liyana Jasmay.

my review for this movie : filem ini mengisahkan mengenai Johan (Syamsul) yang berkahwin dengan Aishah (Liyana Jasmay) tetapi hanya selepas sekejap je kahwin.diorang diganggu oleh hantu/syaitan. sebelum Johan kahwin dengan Aishah, dia ada kapel dengan Anna (Sabrina Ali) yang sangat sosial. disebabkan Anna tak mahu berubah,Johan pon tinggalkan Anna dan berkahwin dengan Aisyah. kat situ lah bermula konflik cerita nih. si Anna datang merayu supaya Johan balik kat dia. Johan takmo. so macam2 la Anna buat sampai satu masa Anna bunuh diri..eee...ngeri gile scene tuh..ape jadik lepas tuh? anda mesti tonton sendiri sebab citer ni memang best.




cemana ending cerita nih? fiq dapat simpulkan is ending cerita ni di-twist dengan baik sampai penonton tertanya2 kenapa ada satu scene tuh Johan kemalangan,siap lari2 dari hantu lagik..and tahan keta tepi jalan..tapi lepas tuh dia balik rumah without sikit pon calar or luka..mesti kalau yang tak dapat teka,mesti tanya nape kan.and ada la kat ending flash back kenapa Johan diganggu hantu..

and ada sikit la scene yang sangat common dalam cite nih..which is Johan bekerja kat hospital.jaga bilik mayat. so,mesti korang bole predict dah kan cemana gangguan kat bilik mayat and hospital tuh..

untuk kualiti cerita fiq bagi 4.5 stars and untuk jalan cerita fiq bagi 4 stars and for audio fiq bagi 5 stars. and lastly kenapa korang mesti tengok cite nih is sebab cite nih lain sangat jalan cerita dari movie hantu melayu yang lain..sangat best. sampai dalam dewan tadi pakat terjerit2 takut hantu..


TH : ye la..saya nih actually bukan suke tengok sangat cite muvi melayu..tapi citer tadik memang menambat hati :) and LIyana Jasmay chun gile bila bertudung


also : review dari Gua.com.my [klik sini]

5 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *