Saturday, January 8, 2011

.Internship Journal #2 - Baru Ku Tahu!! Huh!!




SALAM SEJAHTERA :D

haha! okee..update dari dalam selimut.tapi kann

Tengah2 joget zapin denga lagu gagau, teringat pulak blog dah 2 hari tak update..eh..sehari je kot..tapi dah rasa lama sangat..rindu kat blog fiq nih. at last..esok dah tak kena pegi ofis. sbb ape? cuti kot!! haha! ehem..ehem..bukan sbb bohsan okee..sangat best pegi kije sbb geng2 kat ofis tuh sume best :D

hari pertama masuk situ amat la segan,bohsan and tak tawu wat ape.nak pegi sembang2 pon tak kenal lagi.apetah lagi nak pegi nyakat..budak baru la katakan..sape pon tak layan lagik. but bila dah 3 hari,memang best..CC,lina,indra,najib and semua la..diorang memang best! and pagi tadik ada program perhimpunan bulanan. lina tak emel lagik video gimik best tuh :)). my 1st pengalaman tengok penganjuran peringkat kementerian. tapi actually dah biasa dah dengan kerja2 tuh..dengan menteri2 tuh.sume dah penah..tapi dulu dalam komuniti kawan2 universiti..skarang dalam komuniti kerja.




ingat balik masa kat universiti,buat debat kemerdekaan kat RTM melibatkan menteri kebudayaan,arkib,rtm and byk la lagik.sangat best. eheh..actually kawan2 kt ofis tuh tak tawu yang fiq dah biasa sangat buat bebenda nih.jadik ketua protokol majlis2 besar nih..tapi malas la nk jual diri kan..biar je la..buat biasa2 sudah..nanti org cakap blagak pulak :) . tapi kan..i really hate bila ada org kuar statement "eh..ape kena mengena kos awak dengan jabatan nih?" hello!! dulu pencipta microsoft tuh si Bill Gates and founder FB si Mark Zuckerberg tuh pon tak la ikot sangat ape yang diorang belaja kan..haha..so,its not a big dear dear. dah saya minat buat bebenda nih,ok la..and fiq pecaya kalau kita buat bebenda kita minat,impaknyer lagi besar..betol x?

zaman debat kemerdekaan kat RTM ritu :))

and bila dah seminggu kije nih..baru fiq tawu kan..kije nih kadang2 sampai rasa xde life. beza dgn masa student dulu. balik kuliah petang2,pegi bergeli2 sepanjang malam,tido lewat pon xpe..pegi kelas lewat pon xkena marah.tapi da kije,balik kije petang penat.tido kejap,bangun makan2 geli2 sikit je kena tido dah.sok kije lagik..kalau pegi lewat nanti bos marah..haha..marah ke? marah la masuk lewat!! haish!!

rindunyer kat diorang..weh!! penganjuran korang cemana skarang??
psstt : 
perjalanan masih jauh...ada lagi 3 bulan lebih lagik..hehe..xcited kot!! korang punye pengalaman kije cemana pulak?



5 comments:

su said...

follower 356 :)

Salam kenal...


~tice su~

Maria James said...

ehehehehex~ lawak plak bile baca. mencabar bila dah bekerja kan.
masa tengah belajar ni, tak sabar lak nak keja. ti bila da keja x tau la camne..hahahahha

nas said...

hahaha..klaka tengok gamba ko berselimut...erm..intership tu maksudnye praktikal kan? hu3

latest entri:

evolusi muzik di malaysia; sempena AJL ke 25

taufiq helios said...

su : tengs..salamkenal gak

marih : yup2...mencabar gile..dunia baru la katakan

nas : gelak ekau yer..gambo cumel tuh...yup..btol mksudnyer tuh

Anonymous said...

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

 

Copyright © 2013 | Helios Blog