Sunday, January 9, 2011

.Dilema Perempuan Bertudung






SALAM SEJAHTERA :D

apecer korang semua? sehat? siang tadi fiq keluar jenjalan wif my fren kat mid valley, tak tawu ada satu event yang best kat sana.sampai2 je tengok ramai umat kat sana. nak tawu event ape? Choc Fair!! segala macam jenis choc ada..best!! suke sangat. kat mana? kat tngkat atas tuh la..kat dewan yang slalu ada fair tuh..tawu kan? sape yang nak pegi,esok last day..pegi la.tak rugi wooo!!





kat atas tuh antara gambo fiq sempat snap..ramai kan?ok2..ectually entry nih bukan nak citer pasal choc fair tuh..nak cite pasal pompuan..pompuan lagik kan yang kena.bukan semua..tapi segelintir yang buat. delima perempuan bertudung? kenapa fiq cakap camtuh. cuba tengok sekeliling,ramai kan perempuan bertudung skarang..dgn shawlnyer..lilit berbelitnyer..tak kesah la korang nak pakai camner pon..chun what dari tak pakai tudung. tapi kan..kalau ikot adatnyer,kalau dah pakai tudung tuh,kenal la jaga imej sebagai perempuan bertudung and imej perempuan lain yang bertudung.sikit sebanyak ape yang kita buat nih melambangkan adat dan agama kita..isnt it? so,ape kena mengena diorang nih dengan tajuk entry nih.


gambar hiasan


fiq straight to the point la ok..korang tak rasa pape ke kalau tengok perempuan bertudung,tapi kat public peluk-peluk..cium-cium..tak rasa ape ke?? kalau pegang tangan tuh maybe bole tutup mata sebelah kan. nak buat cemana..tak semua alim agama.tapi yang peluk-peluk,cium-cium,manje-manje  terlebih,rasanya semua pon tawu tuh tak elok and adat melayu sendiri anggap tak elok..bukan malayu jek..yang lain pon ada anggap tak elok..setuju x? fiq cakap ni coz,masa dalam tren tadik,sangat nak termuntah..dah la berhimpit-himpit sebab orang ramai dalam nu..ada la satu kapel nih,bermanja-manja..macam sial..geli kot..go get a room la. kalau ko tuh tak bertudung maybe bole la buat tak tawu..celah-celah bedah sempit dalam tren tuh,bole main peluk-peluk,cium-cium..adesss...tolong la..jangan sebab ko,nanti non-muslim kata,eh..perempuan bertudung is islam kan..diorang buat benda sumbang tuh takpe ke?oo..mesti islam tak kesah..tak cukup lagi? nanti habis orang hilang respek kat perempuan bertudung..sebab ape?nanti orang paham..ahhh...sama je ko pakai tudung ke idak...boleh pegang gak tetek ko tuh..bontot pon leh ramas..sedappp


gambar hiasan - hiasan ke??


selain dari kes diatas,fiq dapat tawu dari satu sumber yang sahih,ada perempuan yang bertudung, kat luar bertudung litup..tapi turn out,sanggup snap pic tak pakai tudung,send kat boyfren dia.ewww...ape komfirm ke laki tuh nak kawen dgn ko sampai sanggup tunjuk segala macam tuh?ada lagi teruk..pakai seksi-meksi dalam bilik,snap gambo,send kat bf..kau mampu??!! isk..kalau la ye pon dia tuh da kumfem nak kawen dgn ko,or dah btunang,tu bukan alasan nak menghalalkan dia tengok bebenda kamu tuh..yang lagi teruk ada tak??ada je..sanggup main lagi tuh..kulum-kulum..kiss-kiss..ringan-ringan..ada yang berat-berat pon ada gak..ape nak jadik..tunggu kawen la dulu..kalau sangan sangat pegi layan porn tuh..ehh...bole pulak kan.. fiq kat sini just mengutarakan pendapat fiq.and fiq sedar fiq bukan la baik sangat nak bercakap pasal nih..tapi atleast,kita saling ingat memperingati satu sama lain..yang selebihnya?? terletak pada diri sendiri..tepuk dada tanya iman :D


pssstt :
'MATLAMAT TAK MENGHALALKAN CARA'
and..sape yang tak buat bebenda kat atas tuh tahniah sebab korang berjaya kontrol diri :))

25 comments:

meaw said...

meaw sokong tu fiq...tataw la nak jadi apa perempuan macam tu . kadang-kadang meluat sangat T.T

Hasrol Nizam said...

kalau yg hantar gambar free hair dekat bf tu, ramai je kawan aku yg dapat. konon2 bf sendiri, semua dah boleh tengok.. baru bf je. belum kawen lagi.

taufiq helios said...

@meaw : bukan kadang2 je...slalu meluat..haha!!

@serol : tawu xpe...nanti da kawen sure tak best kan...sbb sebelomkawen dah tengok luar dalam..tak mencabar langsung :))

Jejaka Terhangat said...

haha..tibe2 isu tudung jadi meletop skrg..mmg aku kurg tau psl pesyen pmpuan ni..tp kekecohan entri si LensaRosan dah bukak mata aku luas2..baru aku nampak betapa annoyingnya pesyen bertudung pmpuan skrg..sakit mata..

Jejaka Terhangat: Isu Tudung Takkan Pernah Selesai

penyisir rambut said...

okeh..
itu tpulang pada msing2...
camne nak jage diri kan...
laki pon same jugak...
dalam hal ni tade perbezaan antra jantina...
perbezaan nya ialah iman dan taqwa...
amin..

http://penyisirrambut.blogspot.com/2011/01/bertudung-pon-masalah-ke.html

Nadee Dulcet said...

but babe , part pegang tangan still a NOT to me :)

! Encik Nakal ! said...

hakhakhak~~adehhh~~mcm2 skrg ni kan..

iniialahaku said...

"brtudung juz nk smbunyikan love bite.."-diana amir

tul ke??tul la kot

orangeHerHunny said...

tepuk kepala tanye kak iman.
nampak gak QS ko...biase ST j ade..tak pun FM...

taufiq helios said...

@jt : haha..btol2..skang panas isu tudung kot kan :))

@penyisir : ameen...yang penting,jaga diri baik2 kan

@nadee : same for me..tapi tak la seteruk ramas2..raba2 kalau nak dibandingkan..ape pon kita kena jaga diri betol2 kann :)

@nakal : yup2...mcm2 la benda skarang nih..salah sape?

@iniialahaku : skript cite aku dah takde dara ke? hah

taufiq helios said...

@fit : weh..ape kata kita tepuk kepala kak iman terus..lagi okeh :))

caliph shuriken said...

klau dlm tren, lagi mjadi2 diorg wt sbb nk tnjuk kt semua org, huh...

tomatokering :) said...

manja lebih2 sampai camtuh meluat r tengok ! nmypah !

Cik Yana said...

isu ni dah lama dah kuar.
Memang dah lama tercalar dah imej girl btudung ni.
Sampai pernah perang mulut bila budak free hair mengejek budak bertudung bukan baik pun.
Tapi tu la orang cakap, sebab nila setitik, rosak susu sebelanga.
Nak buat camane, especially yang kat public tu, kalau tegur dorang cakap jaga tepi kain orang.
Kalau tak tegur, same-same dapat dosa.

good_boy said...

teruk betul..eh,delima perempuan bertudung??haha

Nurالعين said...

Jap, saya rasa kita TAK perlu label muslmah tu sebagai perempuan 'BERTUDUNG' ... coz inilah yg menyebabkan perempuan bertudung yg baik2 kat luar sana turut sama dipandang serong. Sepatutnye ia digelar perempuan 'kurang beriman/tak beriman'... saya nk tanya, semua ke pmpuan bertudung wat mcm tu?? tidak kan.. tapi semua pmpuan yg TIDAK beriman kemungkinan akan melakukan demikian.. dan bagi perempuan BERIMAN yg juga BERTUDUNG, pasti dia akn mengelak kerana nak menjaga batas2 antara perempuan dan lelaki hatta dah bertunang sekalipun. Jadi jgn setkan minda anda bhwa 'perempuan bertudung' yang melakukannya..tapi setkan minda anda 'perempuan tidak beriman' yang hanya melakukan perbuatan terkutuk tsebut. perbetulkanlah tanggapan anda. bukan salah tudung, perempuan tu jadi macam tu. jangan salahkan tudung, tapi yg salah adalah imannya yg die langsung x ambik endah... mungkin kalau tanggapan tersebut dah diperbetulkan, tudung xkan dipersalahkan lagi, dan perempuan bertudung juga x la rasa terhina bila baca artikel/ apa2 yg berkaitan masalah seperti ini. wallahu a'lam

Nurالعين said...

saya selaku muslimah terasa terhina juga bile imej 'bertudung' tu yg di highlight kan sedangkan tak smua yg bertudung pun melakukannya. sampai org dok kate 'eh,perempuan bertudung yg buat mcam tu???' patut ke? SEPATUTNYA 'perempuan Tak beriman ke yg buat tu???'.... kalau kita highlight kan tudung, macam kite salahkan pemakaian tudung tu plak, sedangkan perintah bertudung tu Allah bagi pada muslimah utk menutup auratnye. k.. haram tanggapan ini diperbetulkan. sekadar perkongsian. yg baik dr Allah & buruk dr diri sya sndiri, & hakikatnya diri ini dtg dr Allah.. wallahu a'lam

taufiq helios said...

@nur : setuju dgn saudari.sebab tuh dalam entry ni saya ada nyatakan bukan semua yang buat camni..ada segelintir je. dah diorang tak pakai tudung,nak bagi org 'awwam paham..so,saya guna kalimah mudah..'bertudung' sbb kdg2 'beriman' tuh bole disalah tafsirkan. dan sekali lagi saya ada nyatakan yang muslimah lain yang pandai menjaga,tahniah kepada mereka :) tu la..sbb nila setitik,rosak susu sebelanga kan. but,for me, i still respek mereka2 yang masih menjaga batas2 peribadi mereka tuh.and termasuk anti inshaAllah :) yang geli sgt tuh..yang kononnya pakai tudung,tapi hmmmm..hampeh..and betol,perintah dgn dalin qatie tuh memang takleh dipertikai atau dihina..cuma trend skarang,yang difahami masyarakat is islam=tedung=islam=muslimah :) ape pon..terima kasih atas pandangan saudari yang bernas dan semoga pembaca lain dapat mengambil istifadah

taufiq helios said...

@ cxaliph : saje nk tunjuk..kononnyer stylo kot

@tomato : tgk tuh.tomato pon xsuke kan..apetah lagi yang tengok depan mate

@yana : sama2 kita tegur-menegur dalam kemampuan

@boy : hehe..suke ye kau dgn delima..haha

Maria James said...

sometimes mia pun terfikir juga, same je ke yg bertudung n tak bertudung ni. tp kan btol gak, semua tu dalam diri kita. tapi kalau boleh yg dah bertudung tu, buat la elok2 bukan buat yang x senonoh. begitu juga yang tak bertudung. api neraka panas tau :) huhuhu.
"jadilah kamu seperti gadis dalam cermin, manis dipandang sukar disentuh."

Mr. BLB said...

dah nafsu menguasai diri apa2 boleh jadi

Scarlett O'Hara said...

satu lagi yg makin jadi trend skrg, pakai tudung tapi bulu mata mak engkau punyalah panjang sbb palsu.Tak haram ke tu?Cuba sesapa jelaskan.

Hasrol Nizam said...

haha...mmg tak mecabar.. nanti dah jemu kot tengok..

buDAK keCIK said...

ak sokong dgn ape yg ko kata tuh...

ak pn taw ade dlm kalangan pompuan yg sanggup bg gmbr yg sexy mexy tuh kt pakwe dorang. pas2, pakwe dorang g share plk ngn kwn2. adeyh. sadis betul bdk2 zmn skrg.

tp yeah. drpd pengamatan ak, cinta tuh mmg betul2 membuatkan mereka buta~! even dh taw pkwe@mkwe dorang perangai cam cilake, tp still syg sampai mati. huh, konon la...

░♥si lampu neon♥░ said...

katakan tidak pada maksiat ! jaga maruah diri yg penting jgn malukan nama maka bapak ..huhu perbaiki diri aku juga.


ENTRI MANTAP & MELETOZZ :
# RAKAM VIDEO PEREMPUAN KENCING#
# HAPUSKAN RASA BENCI#
# CAWAN AJAIB UNTUK PEREMPUAN SAHAJA#

 

Copyright © 2013 | Helios Blog