Monday, January 31, 2011

.Terima Kasih 1tube.my


Salam Sejahtera.





ok.ni pasal gath semalam lagik.tapi bukan mengenai blogger. ni mengenai team yang datang buat liputan kat gath SB semalam. memang cayalah gath semalam disampin heliza datang ditambah lagi krew 1tube.my datang buat liputan gempak habis la. tapi fiq masuk tak dalam footag diorang ea? haha!

readers tawu tak ape tu 1tube.my? dari nama pon rasanya dah boleh agak kan? menurut penerangan dari cik amira farhana , 1tube ni lebuh kurang sama dengan youtube. tapi ape yang lainnyer is 1tube ni produk malaysia. and 1tube ni gak kelebihan diorang is setiap video yang diupload akan ditapis terlebih dahulu bagi mengelakkan sebarang konten yang terlampau. ok la tuh kan..seswai untuk semua peringkat usia. and menurut dia gak..server 1tube nih kat cyberjaya. so..ikot logik biasanya akan laju la kalu nak stream video sbb dekat.dalam malaysia jek.

ape lagi? koran gpegi la join..senang jek nak daftar. lepas ni tak yah guna youtube dah kan..bole bertukar pelan2..kita kan dah ada produk sendiri..bole?


bersama krew 1tube.my

tyme DD bagi talk *curik gambo kat blog bro


TH : semoga 1tube terus maju dan provide servis yang best!!

.Gath SB - versi gambar


SALAM SEJAHTERA



Kali ni TH nak ajak korang tengok gambo Gtah SB semalam..jum!! sila jeles sekarang okee!



nampak tah TH tunjuk kasut tuh?




jumpe jugak dengan edi  and bro ben kan :)



haaa..jeles tak? meh nak letak lagik gambo...sila jeles sekali lagik okeee

sila jeles dengan gambo ni ok!

cerita gambo nih : woooo...TH dapat cabutan hadiah dari Heliza...memang best ah..trus mintak amek gambo...jeles tak? jeles tak? tidur lema balik semalam..haha!

ZZ,AH dgn FF interframe kat blakang tuh..haha!!







haha! dah puas? ada lagik tengok bawah lagi


rahman pon datang....okeee TH nampak sangat besar dlm gambo nih kan






gambo ekklusif  TH

atas permintaan, fiq tambah lagik :)


ada pon bro dlm gambo nih :)

bro tido tuh :)



TH : next entry will be about 1tube.my....ape tuh? nanti kita cerita okee :) and nak tengok gambo lagi? [klik sini] untuk koleksi dalam FB 

.Senarai Blogger Hadir Gath SB


SALAM SEJAHTERA



Memulakan sesi gossip Gath SB semalam, TH nk senaraikan senarai blogger yang join gath semalam..dicurik dari Zack Entry

1. http://atiqsalleh.blogspot.com/ - foreverlove
2. http://nazirulhazwanws.blogspot.com/ - suratan kebetolan
3. http://ruanghidupsaye.blogspot.com/ - ruang hidup saya

4. Nadiah ayob - blog tidak dapat dikesan

5. http://ainakhani.blogspot.com/ - aina khani
6. http://luvknewrule.blogspot.com/ - mindArt
7. http://faziera193.blogspot.com/ - Miss not know it all
8. http://nurulfiqa1710.blogspot.com/ - gula
9. http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/ - This is me
10. http://farhanasahri.blogspot.com/ - Ana Sa'idah ^ Saya Bahagia
11. http://kupukupukecik.blogspot.com/ - Yuyu Zulaikha
12. http://faizalfredley.com/ - Faizal Fredley
13. http://remajaemosangat2.blogspot.com/ - Remaja E.M.O ( Engkau Mahu Otak ku ?)
14. http://azrulhisham.blogspot.com/ - Azrul Hisham
15. http://kaif-amb.blogspot.com/ - Hidup Itu Seni
16. http://taufiqhelios.blogspot.com/ - Taufiq Helios
17. http://www.akalemosi.com/ - akal VS emosi
18. http://ofcuz.blogspot.com/ - OFCUZ.b.c
19. http://www.zackentry.com/ - zackEntry[dot]com
20. http://ninenov91.blogspot.com/ - ! the first of me....

21. Mohamad Taufik Jabir - blog tidak dapat dikesan

22. http://www.orangehunnylemon.blogspot.com/ - Kambing Ucap "Hello"
23. http://khairulazfarsaad.blogspot.com/ - tengok je ker...
24. Rokiah Mohamad - blog tidak dikesan
25. http://sayasyamimi.blogspot.com/ - BINTANGSHANTEKMEKAR
26. http://ryujan.blogspot.com/ - Yuyu Lar
27. http://publicitypublic.blogspot.com/ - PUBLICITYPUBLIC
28. http://eazy-izzuddin.blogspot.com/ - Blog Eazy Izzudin
29. http://bilatergigithalia.com/ - emancloud
30. http://www.benashaari.com/ - BEN ASHAARI
31. http://akmalhilmi.com/ - Akmalhilmi.com
http://akmalhilmiseksi.blogspot.com/ - Akmalhilmi | Si lelaki seksi
32. http://www.borakkosong.com/ - borak kosong
33. http://islandofdim.blogspot.com/ - Island Of Dim
34. http://suffer.frenzyfm.my/ - SUFFER8ZINE TERRITORY
35. http://gadisterbolang.blogspot.com/ - Gadis Terbilang
36. http://farred90.blogspot.com/ - FaR_ReD
37. http://crayzeebaybiey.blogspot.com/ - belog tiafazunia
38. http://sayabulat.blogspot.com/ - Bermusafir Menjalani Kehidupan
39. http://kerabatkenshiro.blogspot.com/ - KERABAT KENSHIRO
40. http://pojiepooh.blogspot.com/ - ||| PoJiePooh ||| Hanya satu...
41. http://kiflimally.blogspot.com/ - KIFLI MALLY
42. http://www.ddfabulous.com/ - DDFABULOUS
43. http://mahamahu.blogspot.com/ - Berb1og Ber!maginasi Berkreat!v!t!
44. http://naluri-ini.com/ - D'Cerekarama
45. http://azizankadir.com/ - azizankadir[dot]com
46. http://muazatuladawiyyah.blogspot.com/ - Muazatul Adawiyyah

47. http://azhujan.blogspot.com/ - (blog tak boleh bukak)

48. http://since-8-july.blogspot.com/ - N-I-R [dot] Com
49. http://rockprincessbooks.blogspot.com/ - ROCKprincess's BOOK!!!!
50. http://adybudika.blogspot.com/ - Ady Budika
51. http://thegarang.blogspot.com/ - The Garang
52. http://www.broframestone.com/ - Bro Framestone
53. http://www.gengblogger.com/ - Kong
http://www.kongkrunch.com/ - KongKrunch baru
54. http://logorithm.multiply.com - logorithm
55. http://syahirul.com/ - syahirul.com - pencarian satu identiti
56. http://mohamadfaiz.com/ - mohamadfaiz.com
57. http://andyhowtt.com/ - andyhowtt[dot]com
58. http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/ - Sandiwara Seorang Insan baru
59. http://admiralhafiz.blogspot.com/ - Admiral'z Legacy baru
60. http://guessthisisacityofthesky.blogspot.com/ - Story Pondok Kecil baru
61. http://ezmaliza.blogspot.com - e.Z.m.@.L.i.Z.@ baru
62. http://manyusoef.blogspot.com/ - Uncle Usop's Son baru update

63http://azfar9897.blogspot.com - Ujang


TH :  haa..ramai kan? jeles tak?

Sunday, January 30, 2011

.Pasca Gathering Sahabat Blogger!


OMFG!

eh! SALAM SEJAHTERA :)

gathering Sahabat Blogger tadik sungguh best! ni gambo senarai blogger yang hadir...dicurik dari blog akmal hilmi




TH : btw! dapat hadiar dari Heliza tadik...sungguh best! :) and update penuh dalam next entry ok :)

sangat lah gojes heliza!




Saturday, January 29, 2011

.Cinta Itu Gila



SALAM SEJAHTERA


GAMBAR HIASAN

korang pernah dengar tak yang cinta tuh bole bat orang naik gila? fiq rasa ada betulnye..kalau bercinta semua indah..isnt it? kalau dah clash mula la naik gila. seram aku. lagi2 kalau awek tuh saiko..dah banyak kali orang cakap xmo kapel dgn dia..tak paham2 lagik..still kejar gak jantan tuh..OMFG! sudah2 la tuh..kumbang bukan sekor..kalau ko nak carik bunga lepas ni pon ok gak kan.hahah..jadik lesbo lah!..ye la..kalau dah satu pihak tak dapat bagi komitmen,ape guna teruskan hubungan tuh kan..nak seksa diri? isk..kalau fiq la..takmo kot..sudah2 la..budak tuh dah move on pon..kau? takkan la nak kejar dia sepanjang hayat. masak macam2 pegi depan rumah dia lah...padahal dia dah malas nk layan...ape tak malu ke? mana maruah kau sbg perempuan.dah la budak tuh stay dgn parent dia..sudah2 la okeh..move on je la..hidup ni panjang lagik. kau pon ape kurangnyer..bole carik lain..

TH : seram kakalu dapat awek camni..sbb tuh saya takde awek lagi..malas!



Friday, January 28, 2011

.Gathering Sahabat Blogger





SALAM SEJAHTERA

korang nampak tak atas tuh ape? sebab gua rajin..meh gua nk promote sikit event hari ahad 30 Januari nih.

disamping bersosial dalam alam maya nih..elok lah rasanya gua rasa korang sume ikot join gath ni..berjumpe secara realiti..jumpe awek2 chun..haha! okee kan? malas la nk tulis banyak-banyak..meh gua nk quote ape yang dalam FB nu :

Perhimpunan pertama SB. harap semua dapat join. sapa yang confirm boleh anta msg kat no hp yang tertera di flyers atau no phone Naim Noor Alim = 0192080447 untuk memudahkan urusan pengiraan ahli yang join.

kalau takde sekurang-kurangnya 10 orang pada 26hb Januari 2011, event ini akan terbatal secara automatik.

kehadiran selain dari SB jugak adalah amat di alu-alukan. ajaklah kengkawan korang kalau malu. takde hal

admin jugak mungkin akan menjemput wartawan dari Majalah Remaja untuk perjumpaan kita kali ni.kalau dapat la & kalau kawan kitaorang tu free.

Tentatif Program:

10.30 am: kumpul kat bowling
11.30 am: bowling jap reramai.
01.00 pm: makan time.
02.00 pm: Ice Breaking (beborak)
03.30 pm: bersurai

korang jugak tolong lah buat satu entri kat blog korang yang lawa tu utk menghebahkan pasal gathering ni yek.

*takde tajaan lagi untuk gathering kali ni. lain kali insyaAllah aku dapatkan tajaan. hehe.

regards
Amal Abdul Rahman
0132950003


korang leh gak [klik sini] untuk maklumat lanjut

TH : join okee jgn tak join..sunat korang kalau tak join..err...sejak bila fiq guna 'gua' nih? mesti terikut bro hamzah ian nih..haha!! sape suh blog dia best sangat.haha :)

Tuesday, January 25, 2011

.Kontes Kenangan Silam



disebabkan kekangan masa dan beberapa masalah lain, fiq tak dapat menganjurkan sukaneka blogger yang telah dicadangkan. so, bagi mengganti event tu dan dalam sambutan sempena my blog ni akan berusia setahun, fiq nak buat satu kontes dan memberi hadiah kepada pemenang. suke tak? this is my 1st GA so,pening jugak la fiq nak pikir hadiah ape nak bagi. sebelum tuh meh tengok cemana korang nak join kontes nih


1- korang kena buat satu entry bertajuk " sambutan setahun taufiqhelios.blogspot.com "

2- korang kena lah jadik follower blog nih

3 - letakkan banner kontes nih dalam entry korang dan mcm biasa la..link-kan ke blog ni




4 - cuba korang ceritakan pengalaman best/tak best sejak korang bergelar blogger (tak panjang lebar pon takpe asal kreatif) dan submit url kat ruang komen entry okee.

5- tag la seberapa banyak blogger yang korang suke

kontes ni akan bermula starting entry ni dipost till 1 mac 2011


hadiah :

set mask from ellianto dan
pendrive 4gb dan
sijil penyertaan ekslusif dari taufiqhelios.blogspot.com


and bagi melancarkan kontes nih,fiq nk tag semua yang baca my entry nih untuk join :D

TH : penyertaan paling kreatif akan dikira sebagai pemenang

.Kau Banduan!








SALAM SEJAHTERA

korang penah tengok citer PRISON BREAK tak? penah tengok BANDUAN tak? or penah jadik BANDUAN tak? tak penah? bagus. tapi..ada tak orang yang bebas tapi dia terkurung a.k.a banduan.



ni bukan isu pesalah banduan oke. tapi isu banduan rokok. hidup diorang ni dipenjara walaupun diorang bebas. dipenjara dengan rokok. maybe ni isu lama.tapi fiq kesian tengok mereka yang merokok ni. hidup sentiasa kena bergantung dengan rokok. ape taknyer..kalau tak dapt rokok muka tuh gian semacam jek. fiq sniri penah tengok cemana giannya my friend sorang tuh bila seharian tak dapat rokok. kesian kan diorang?takde rokok takleh hidup. tapi kan..isap rokok ni banyak fadhilatnya. such as :

  1. duit cepat habis sebab rokok dah makin mahal.
  2. cepat mampos sebab rokok tuh beracun
  3. ramai tak suke sebab asap rokok tuh busuk!

diorang ni mesti dah banyak amalan sebab nak mati cepat kan and kiranya perokok nih orang kaya la kan..haha..ye la duit dah banyak tak tawu buat ape,so,bakar je la kan duit tuh :D





TH : second hand smoker pon dapat efek mereka yang merokok tuh.syuh! dok jenjauh sana tuh wahai smokers!! tak suke!

Monday, January 24, 2011

.SEMUANYA KERANA ONLINE





SALAM SEJAHTERA.











update? ape lah yang fiq nak update nih yek. i'm completely blank. tataw nak update ape blog nih. help meeee!! tapi la kan..satu update fiq dapat dai my friend yang dah nak bertunang tuh is dia cite, ada lah satu institusi nih war war iklan yang ramai orang dapat zakat. punya la panjang senarai list yang dikeluarkan dalam online database diorang. and my friend sorang tuh is salah sorang yang dapat. tapi yang peliknyer bila diorang menapak atas bukit nak pegi claim cek,bole pulak orang kat kaunter tuh suh bace notis kat tepi kaunter i tu die ade tampal..bace2, die tulis kat situ, sila abaikan senarai nama penerima zakat dlm sistem kerana ada masalah teknikal...kiranya list tu actually tak laku sekupang pon dan diorang balik dengan tangan kosong..tu je alasan?masalah teknikel? dah...tak bole buat pengumuman balik ke dalam sistem online tuh instead biar diorang naik and kena baca notis kertas bongek tuh..ehehe

ape laaa...yang list panjang lebar bole buat, notis sikit pon tak bole keluarkan dalam sistem ke? menyusah betol..kena yang naik nak amek tuh betol2 takde kenderaan,menapak dari bawah ke atas bukit tuh..naik2 tgk jadik camtu..come on la..kenapa yang tetiba jadik isu yang senarai tuh actually mcm palsu or tak betol? ke korang nak test je..adehh.. kesian budak2 tuh tertipu...



TH : tataw la diorang tertipu ke tak..tapi sumber pon cakap lebih kurang camtu :)

Friday, January 21, 2011

.oh yeah!




kembali bersemangat bila broadband nih dah kembali laju :)






"manusia jika diberi sedikit galakan,nescaya akan lebih bersemangat"

sape setuju dengan pernyataan diatas? fiq setuju...as illustration, kebelakangan ni fiq sangat malas berblogwalk,update blog dan online..sebab ape? sebab my breoadband dah sampai limit. tapi sejak petang tadik,ianya dah bertambah laju..so,semangat nak ber-blog pon datang..nak berblogwalk pon datang..

penah tak dulu masa korang kecik-kecik,mak ayah janji nak bagi sehari sengget kalau dapat posa penuh? tak pon mak ayah janjikan nak bagi hadiah kalau dapat no 1? tak pon ada yang janji nak belanje makan kalau dapat result bagus? then mesti kita bersemangat kan? tak ikhlas?? fia rasa ni bukan permasalah ikhlas or not..tapi perlu what as motivasi..hehe..macam fiq kalau habis bohsan kije,fiq motivate myself balik nanti bole lepak2 depan lappy tengok cite how i met your mother..haha...bole?

TH : korang cemana bagi motivasi kat diri sendiri?

.Hari Jumaat Sayyidul Aiyyam


SELAMAT HARI RAYA :)

eh..tetiba kan fiq nk ucap selamat hari raya today. sedar tak korang? umat islam ni diberi kelebihan raya pada setiap minggu. sedar tak? kalau tak sedar sila sedar sekarang ye.

betullah dengan segala kesusahan adanya kesenangan..macam fiq.mula2 masuk intern sini memang la terasa hampeh.tapi setelah bersabar.lama kelamaan alhamdulillah mula terasa masuk dijiwa dengan tempat nih. baru2 nih fiq dapat satu projek menguruskan sambutan maulidur rasul untuk KDN ni..mula dengan buat memo untuk setiap bahagian then design banner and lastly nanti maybe baju seragam. tapi sempat ke tak ea?sbb fiq dah mintak tukar ke department lain. bergantung kepada pengurusan la nk tukarkan fiq ke tak. yang penting fiq dah siapakn tugas2 yang diberi and i'm proud of it :)

korang yang lain cemana? amcam kerja? study? jangan jadik macam fiq taw..suke menyampah pada permulaan..tapi hakikatnyer kalau dihayati betol2,benda tuh best.. :)

Thursday, January 20, 2011

.Oh Bangsaku Pemalas






SALAM SEJAHTERA :D



dah lama rasanya tak update blog mahupun blogwalk. semenjak demam dan disuspek denggi ni,memang fiq tak pikir ape melainkan nak capat sembuh and tanak makan ubat.sebab ubat tak sedap!! haha. and alhamdulillah dah sembuh pon skarang :)




pepatah mengatakan "malu bertanya sesat jalan" and for me benda ni betol but kena la pada gayanya.ni tak usaha ape pon dah nak tanya lebih2.tak pon kalau dalam dunia networking kita nih,baru je tengok tajuk,tak baca in detail lagi dah nak tanya lebih2. tak salah bertanya. tapi biar la kita baca dulu ape yang ditulis baru lah nak tanya kalau ada ape tak paham. and yang ditanya tuh jangan la berat mulut nak jawab kan..betol tak?

sebagai contoh, anda create satu event contohnya dalam facebook. dalam tuh anda dah sertakan segala detail yang anda rasa perlu seperti tarikh,tempat,and kat mana rujukan kalau jemputan tuh nak tawu lebih. ok la tuh kan. so,yang tinggal untuk jemputan is untuk baca and nk tanya kalau ada info tak legkap yang dia nak tawu. tapi ape yang mengjengkelkan is rakyat malaysia nih malas sangat nak baca. yang tawu pandai tanya je..nak baca malas sangat! orang dah tulis dah kat detail tuh nak buat kat mana,bila,tarikh,description..lagi mawu tanya tarikh?lagi mawu tanya tempat? adehh...malas sangat nak baca pasal? pelik..

benda ni selalu jadik dalam macam2 keadaan.ada sampai bebenda penting such as kontrak pon tak baca betol2..main sign je..last2 tergadai diri..sape yang susah?

TH : malu ke kalau orang kata bangsa kita ni bangsa pemalas? ehe..dah lama tak bebel camni kan..




Thursday, January 13, 2011

.Movie Review - Khurafat Perjanjian Syaitan





SALAM SEJAHTERA :D

pernah dengar tak pasal benda2 khurafat? alah.yang main jin tuh..yang mendrem2 tuh..yang jampi2 tuh..penah? of kos la kan.budaya melayu tak terkecuali dengan dipengaruhi benda2 nih. betol ke? ok2..bukan nak bercakap pasal benda khurafat. but,nak cakap pasal satu movie baru keluar today : 

KHURAFAT - PERJANJIAN SYAITAN



fiq and my best friend baru je balik dari tengok cite nih

filem seram pertama lakonan dan arahan Syamsul Yusof dan dibintangi oleh Liyana Jasmay.

my review for this movie : filem ini mengisahkan mengenai Johan (Syamsul) yang berkahwin dengan Aishah (Liyana Jasmay) tetapi hanya selepas sekejap je kahwin.diorang diganggu oleh hantu/syaitan. sebelum Johan kahwin dengan Aishah, dia ada kapel dengan Anna (Sabrina Ali) yang sangat sosial. disebabkan Anna tak mahu berubah,Johan pon tinggalkan Anna dan berkahwin dengan Aisyah. kat situ lah bermula konflik cerita nih. si Anna datang merayu supaya Johan balik kat dia. Johan takmo. so macam2 la Anna buat sampai satu masa Anna bunuh diri..eee...ngeri gile scene tuh..ape jadik lepas tuh? anda mesti tonton sendiri sebab citer ni memang best.




cemana ending cerita nih? fiq dapat simpulkan is ending cerita ni di-twist dengan baik sampai penonton tertanya2 kenapa ada satu scene tuh Johan kemalangan,siap lari2 dari hantu lagik..and tahan keta tepi jalan..tapi lepas tuh dia balik rumah without sikit pon calar or luka..mesti kalau yang tak dapat teka,mesti tanya nape kan.and ada la kat ending flash back kenapa Johan diganggu hantu..

and ada sikit la scene yang sangat common dalam cite nih..which is Johan bekerja kat hospital.jaga bilik mayat. so,mesti korang bole predict dah kan cemana gangguan kat bilik mayat and hospital tuh..

untuk kualiti cerita fiq bagi 4.5 stars and untuk jalan cerita fiq bagi 4 stars and for audio fiq bagi 5 stars. and lastly kenapa korang mesti tengok cite nih is sebab cite nih lain sangat jalan cerita dari movie hantu melayu yang lain..sangat best. sampai dalam dewan tadi pakat terjerit2 takut hantu..


TH : ye la..saya nih actually bukan suke tengok sangat cite muvi melayu..tapi citer tadik memang menambat hati :) and LIyana Jasmay chun gile bila bertudung


also : review dari Gua.com.my [klik sini]

Wednesday, January 12, 2011

.Facebook Akan Ditutup part 2 - cara meningkatkan trafik?





SALAM SATU MALAYSIA 


gilee!!!


dah lama rasanya tak update blog kan. bila dibaca balik komen2 kat entry FACEBOOK AKAN DITUTUP, fiq nk tergelak pon ada..nak emo pon ada.haha! macam2 respon yang fiq dapat. ada yang siap marah fiq sbb sebarkan berita palsu. ehem..ehem..actually sebelum fiq buat entry tuh,fiq dah tengok banyak entry blogger lain buat. and fiq pon ada dah terbaca yang benda tuh juas a hoax,palsu,tipu and dll. saje je nk menguji kepekaan kawan2 lain. congrats!! korang berjaya melepasi.ada ke yang tak berjaya? hee~ no komen.


fiq rasa tak payah la fiq bagi link mengenai penjelasan isu ni kan. sbb semua dah sedia tawu kn? tapi,kalau la berita tuh benar,korang rasa bole idup ke tanpa facebook? sbb facebook nih memang bagi impak besar gilae kat kehpudan kita..isnt it?


so,ape yang fiq dapat dari eksperimen ini? antaranya is :

senang je nak naikkan trafik. cemana? dengan buat entry panas la of course!! :) selain tu tajuk entry pon memainkan penting nak tingkatkan trafik. biasanya kalau tajuk biasa2 je, kurang sikit la..bukan tak laku.tapi kurang sikit je..sikit je okeh. tapi yang paling penting is ini entry tu sniri. kalau tajuk hot,isi hampeh,hampeh la gak kan..

lastly,nak cepat naik trafik is korang kopi paste je entry org lain..pehtu sebarkan bagi kantoi.nanti tuan yang kena kopi tuh musti marah and up entry pasal korang..nanti berpusu-pusu la orang datang blog korang. <--ayat ni macam penah baca dalam blog mana tah sebab tuan blog tuh ada gak cakap pasal nih ada wat pasal ni..tapi kan, korang jgn cxarik pasal yek dgn kopi paste nih okeee..tak dibenarkan sama sekali..diulangi..takdibenarkan sama sekali..sebab keji la kalau kopi paste tak mintak kebenaran..hehe :)


TH : so,letak la respon korang pulak kat entry nih ye :)
and kalau nak gak link pasal penjelasan tuh [klik sini]








Monday, January 10, 2011

.FACEBOOK akan ditutup





anda pengguna facebook? ape komen anda kalau facebook ditutup? mari kita lihat ape kata pengasan facebook sendiri 


"Facebook sudah di luar kawalan saya dan tekanan menguruskan syarikat ini telah mengganggu hidup saya. Saya perlu hentikannya untuk mengelakkan tekanan ini," - Zuckerberg 
"Saya secara peribadi tidak menganggap ia sebuah keputusan besar. Secara jujurnya saya fikir ia (menutup laman Facebook) adalah untuk kebaikan. Tanpa Facebook orang ramai akan keluar dan berjumpa dengan rakan-rakan, itu adalah lebih baik." - Zuckerberg 


selain itu, Naib Presiden Perhubungan Teknikal Facebook, Avrat Humarthi menjelaskan "Seluruh laman web ini akan ditutup pada tarikh itu. Justeru, jika anda tidak mahu gambar-gambar di Facebook hilang, saya nasihatkan agar anda menyimpannya sebelum laman itu ditutup," 
mampu ke?hmmm
so,ape lagi?dah bersedia untuk hidup tanpa facebook?
psstt:
baca berita lanjut di sini [klik sini]


 

Copyright © 2013 | Helios Blog