Majlis Konvokesyen Universiti Sains Islam Malaysia ke-9

9:05 AM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

whoa! dah lama TH tak update belog ni. tah nape. nape eh? ok maybe sebab kesibukan diri menyebabkan blog ni teraba. oklah,kali ni TH nak cite pasal my big day.hari TH konvo. jyeahh!! selama 4 tahun dok bergelar student,at last 3 Disember yang lepas TH dah selamat grad dengan kengkawan. haha al maklum lah tak pernah grad lagi sebelum nih. memang ah nebes nak amek skroll tu kan.

 

 

IMG-20111203-WA000

hensem kan..hensem kan. ekeke Smile

 

ok. satu benda yang TH paling tak boleh lupa is masa dalam dewan konvo tu, rasa nk terkencing sangat. haha..padan muka gatal sangat kat luar tadi taknak kencing sesiap. dah la protokol gile nk kuar kencing pon. kena berdiri,tunduk hormat then bukak jubah baru boleh kuar. erkk. dah kuar tu dah puas membuang, tetiba masuk balik dewan konvo, sume budak kos TH dah beratur nak amek skroll. gelabah mak! lari cecepat,amek jubah pakai balik..nasib ah kenkawan kos sume tolong pakaikan. haiyoo..time tu tak tingat dah parents yg dtg sume kt belakang tu nampak. haha..biarlah.

 

 

IMG00242-20111210-0812

tu haaa…budak hensem tengah amek skroll

 

 

lagi tengah naik amek skrol tu, kebetulan sesi petang..amek kat VC je. takpe lah. VC pon VC lah..tapi part paling terharu is VC ingat ittew!! aww.. dia sempat kata “tahniah,konvo jugak kamu kan, sebelum ni selalu jumpe kat program je”. I was shocked sbb VC kenal kite..HAHA! ok enuff jum tengok gegamba. btw fuk FB sbb TH nk upload dia tak bagi..ada masalah ape tah dia kata.

 

 

abah tolong siapkan kat luar dewan konvo tu

 

 

SONY DSC

jyeahh this is my famili!! Smile

 

 

dengan mama kat luar dewan..sempat kan lagi. haha

 

 

SONY DSC

mama and abah posing kejap kat luar tu Smile

 

 

SONY DSC

me lovely sistah!! hehe muahx!

 

 

bebunga yang dapat.. hehe.. ok dia wat surprise bagi teddy putih tu kat TH. tengs awakk..kite suke sangat. terharu sangat.

 

 

 

takde hadiah yang terbaik TH rasa untuk raikan konvo TH ni dari orang-orang yg TH sayang datang ke konvo TH. trima kasih abah, trima kasih mama, trima kasih abah.trima kasih teddy putih..and trima kasih gak kat kenkawan yg wish via FB,twitter,whatsapp,SMS. hehe.. TERIMA KASIH!!

 

 

IMG00233-20111207-2253

Mari Beriklan di Opera Hidup Nazim Nasri

10:27 AM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

Presentation1

 

 

oh. sekian lama TH tak update belog ni, kali ni TH nak mulakan update dengan mempromosikan ruang pengiklanan di belog Opera Hidup . ok kalau korang nk tahu, blog opera hidup ini menawarkan dua saiz pengiklanan yabg berbeza dengan harga yang berpatutan.jom kita tengok pakej apa yang ditawarkan di blog ini.

 

 

PAKEJ 1

Saiz Banner: 125x125 pixel.

Harga: RM10 sebulan

Kedudukan iklan: Sidebar

 

 

PAKEJ 2

Saiz banner: 300x250 pixel.

Harga: RM20 sebulan

Kedudukan iklan: Sidebar

 

 

 

haaa..amacam? menarik kan? bukan selalu nak dapat ruang pengiklanan dengan harga yang murah macam ni. kalau rasa tak cukup salah satu pakej atas tu, beli je dua dua pakej terus. banyak mana sangat duit nk kuar. sikit je. so, untuk maklumat lanjut KELIK SINI . nazim nasri pon boleh dikontek di twitter di @nazimnasri atau di laman facebook beliau KELIK SINI

 

 

TH :  cepat sebelum promosi berakhir!!

Anugerah Skrin 2011

11:04 PM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

ok tonight I wont talk about senarai pemenang Anugerah Skrin 2011  sebab for sure blogger lain ramai yang akan publish entry pasal benda tu. but suka lagi TH nak cakap pasal Anugerah Skrin 2011 itu sendiri. first of all, tahniah Anugerah Skrin 2011 sebab trending Malaysia. TAHNIAH!

 

 

image

 

 

but sape yang join tonton ASK2011 atau yang broadcast Anugerah Skrin 2011 dari twitter, mesti korang sedar kan yang ASK2011 ni trending sebab ape? yaa… trending sebab betapa hampehnye penganjuran ASK2011 kali ni. bukan seluruhnya tapi kebanyakannya. dan yang obvious is pengacara. perghh..plis la tv3 lepas ni tak payah pilih pengacara yang macam tu. sangat skema. buat lawak pon kaku,tak jadik..laast-last lawak bodoh je lah. dia sorang je gelak atas pentas. penonton? bolayan.

 

satu benda TH pon pelik. konsep untuk ASK malam ni. tah pape. gold? ape maksud tu? dah takde idea sangat ke? bukan ke tv3 ni terkenal dengan idea yang kreatif? apa dah jadik. macam dalam satu tuit nih. my fren pon pelik.performance? toksah la dok cite..mostly bosan.. boringgg

 

 

image

 

 

serioulsy, TH sangat bosan dengan ASK2011 malam ni. orang lain? kalau ada yang suka, suka la..TH tak suka. so lame ASK2011 kali ni. sorry to say..but sooooo lame lah! boringg

 

 

TH : ini pandangan saya. sape yang tak setuju takmo emo ok

Umami Steamboat Restaurant! Eat All You Can

7:23 PM

 

p

SALAM SEJAHTERA.

 

 

 

 

 

Jumaat lepas TH dan beberapa rakan blogger lain dijemput oleh @wackybecky dan Restoran Steamboat Umami untuk satu sesi dinner. kalau nak tahu, restoran ini terletak di bandar sunway, atau lebih tepat di mentari court, berdekatan sunway pyramid .

 

PAKEJ : Restoran Umami menyediakan pakej makanan yang menarik iaitu anda hanya perlu membayar RM 26.80++ dan makan sepuas hati dan flow drink tu minum lah sepuas hati.. EAT ALL YOU CAN!!

 

siriyes, makanan sini sangat banyak pilihan dari seafood, salad hingga ke snek dan pebagai pilihan air. tak lupa juga, ada ice cream. nyum nyum!! my fav! oh! and to those yang tak tahu jalan nak kesana, jum tengok video map bawah ni!

 

 

 

 

jum tengok pulak keadaan di restoren umami bila diserbu oleh bloggers!

 

 

 

deretan seafood yang saaaaangat banyak.

 

lagi pilihan makanan. omnomnom

 

 

ni pulak makanan bergoreng. rasalah sendiri!

 

 

oh. tak lupa jugak, ada BBQ corner. memang terbaik kepak ayam madu nih!

 

 

ni pulak snek station. pilih je nak maan ape.

 

 

and of course lah saya sendiri yang makan banyak malam tu! Smile

 

 

dan kepada yang bertanyakan samada Halal atau tidak, untuk pengetahuan anda, Restoran Umami Steamboat ni tidak menyediakan hidangan Khinzir atau lebih senang restoran ini PORK FREE. dan apa yang TH nampak, makanan yang disajikan disini adalah sama dengan makanan yang disajikan di mana-mana restoran steamboat yang TH pernah pergi. so, korang boleh enjoy makanan ni dengan tenang dan makan sampai pitam! ouh yeah!

 

 

untuk lebih maklumat, KLIK SINI untuk ke page Facebook Umami Restoran

Kalau... "HAHAHAHA"

12:01 PM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

akhirnya terasa nak update juga belog ni. ni pon gara-gara @emanthehalia yang mulakan topik ni kat Twitterjaya. ianya mengenai word “HAHAHA” . mesti korang sume penah gune kan. so,perkataan “HAHAHA” ni kalau korang nak tahu boleh membawa kepada pelbagai maksud.

 

 

Presentation1

 

 

TH tertarik memberi respon kepada eman punya statement ni. so, macam2 la TH dok menuit budak ni. dan antara resolusi yang TH dapat mengenai penggunaan “HAHAHA” ni adalah seperti berikut :

 

 

  • if word “HAHAHAH” digunakan secara biasa ia akan menunjukkan kita hepi,gembira dan suka.
  • kalau “HAHAHA” digunakan selepas kita memeberi ayat makian or carutan or marahan ia akan menjadi satu maksud yang amat sinis.
  • dan jikalau “HAHAHA” digunakan selepas ayat flirt atau gatal, itu menunjukkan satu efek kegersangan.
  • dan kalau jugak perkatan “HAHAHAH” ditulis begini  “HAHAHAHA!!!!” itu membawa maksud anda sedang gelak besar.

 

 

 

Presentation1

 

 

so,kesimpulannya, be wise nk guna “HAHAHA” tu. sebab akan memberikan pelbagai maksud. bayangkan kalau kita chat,komen or tuit langsung takde perkataan seumpama “HAHAHA” ni. mesti rasa mcm takde perasaan je kan baca bebenda tu. HAHAHAH!!

[Review] Filem Real Steel | Thanks to @Churp2 and @hafizhamidun

9:09 AM

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

Real-Steel

 

 

malam ni TH sekali lagi dapat peluang untuk menonton premier screening (tayangan perdana) filem yang bakal keluar iaitu filem REAL STEEL . untuk pengetahuan, sesi tayangan perdana filem REAL STEEL ini diadakan di GSC Cinema, Pavillion dan filem REAL STEEL ini akan ditayangkan di pawagam mulai 13 Oktober 2011

 

 

IMG_2415

 

 

REAL STEEL berkisarkan mengenai sukan tinju yang mengambil setting pada tahun 2020 (kalau tak silap) dan pada waktu itu,manusia tidak lagi bertinju, mereka menggunakan robot sebagai pengganti. Filem yang dilakonkan oleh Hugh Jackman ini siries best. bukan hanya mengenai tinju..tapi perjalanan beliau dan anaknya dalam mencapai kejayaan. diselit jugak nilai kekeluargaan dan twist di akhir cerita ni sangat menarik. so, kalau korang nk tawu cemana robot bertinju,cemana diorang jumpe robot yang power..siries! cerita ni best. highly rocommended!

 

dan tak lupa kepada saudara hafiz hamidun dan churp-churp yang menaja tiket premire screening untuk filem REAL STEEL ini

 

RATING : 8/10

PADINI Warehouse Sale 2011

10:20 AM

SALAM SEJAHTERA.




semua dah tahu kan PADINI mengadakan warehaouse sale 2011 yang mana setiap item hanya berharga RM5. TH berkesempatan nak tengok suasana. tengok suasana je ok. malas nak masuk sebab tak sanggup nak harungi lautan manusia. kat luar gudang PADINI tu pon dah manusia berbaris panjang giler nak masuk dalam sana. korang tengok sendiri lah gegambar kat bawah ni.















meriah kan diorang berbaris? TH amek gambau ni dari dalam kereta je. hajat hati memang nak masuk bei.ngidam sangat. tapi tengok gaya macam ni, terus hilang nafsu. pegi shupin tempat lain je lah.




TH : siries nak beli..tapi tapi tapi

[Filem Review] The Sorcerer and The White Snake

9:12 AM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

 

ingat tak TH cite yang TH dapat 8 free season tiket TGV kan. so malam ni TH guna tengok citer atas tu. macam menarik! yeah.bila dah tengok ni lah review TH boleh bagi.

 

for me plot cite nih agak menarik. kisah cinta yang tragis. dalam muvi ni banyak aksi. banyak sangat aksi. lawan lawan ada aura keluar woo!! siyes TH suke. tapi satu je yang TH nak tergelak sebab bila time GCI dia sikit cacat. macam kartun pon ada. tetambah klau time monster dia kuar. kalau lah kat part tu boleh di improve macam hollywood buat,nampak real, siyes TH akan bagi rating for this movie.

 

 

setakat ni TH rate 7/10

 

 

TH : nganga jugak la tgk action diorang tadi dan tersentuh gak la tang babak romantik dan sedih tu  Sarcastic smile

TGV 3D Survey | Thanks to @redmummydotcom

9:27 AM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

Semalam TH dan beberapa orang lagi kawan telah dijemput oleh DD Fabulous untuk menghadiri satu acara di TGV CINEMA KLCC. acara ini bertujuan untuk membuat kajian mengenai beberapa jenis teknologi dalam tayangan 3D. sesampai di sana TH dimaklumkan oleh abe Hilal Azmi yang sebenarnya ini merupakan jemputan asal dari Kak Red.

 

kami diprovide a welcoming dinner ; hotdog+bun and minute maid pulpy. dan.. dan… di akhir entry TH bagitahu ye Flirt male. kami diminta untuk berada dalam hall yang menayangkan triller filem dalam bentuk 3D dan diberikan beberapa kaca mata 3D yang berlainan mengikut teknologi yang digunakan. dan kami juga diminta untuk memberikan rate untuk setiap jenis teknologi dan kacamata 3D yang digunakan dari segi keselesaan,kualiti warna serta kualiti video.

 

 

Photo0481

kertas survey

 

 

Photo0482

nama jenis dan teknologi 3D yang kami test

 

 

page

jenis kacamata 3D.

 

a – Xpand

b – Etoniq

c – RealD

d – Xmirror

 

page2

 

 

and setelah di rate dan test, TH rasa untuk kacamata 3D Dolby is the best dari segi kejelasan 3D (dolby is yang biasa dan selalu diguna di setiap pawagam). dari aspek keselesaan dan kualiti gambar Xmirror. dan TH rasa yang paling worst is RealD sebab eventho ringan,tapi tak rasa macam tengok 3D. just macam tengok HD. and lastly TH dapat 8 complimentary tiket dari TGV sebab join survey nih..yeahh!!

 

 

Photo0493

yeahhh!!!! 8 tix yang valid till 31 DEC 2011. nak?

 

 

TH : balik hujan lencun oh!! but worth it

Konsert Suara Kami | Ape Sebenarnya #SuaraKami2011

1:49 PM

 

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

Konsert Suara Kami yang diadakan meriah? bosan? seronok? anda nyatakan. TH pon sempat jeling2 sekejap sebab hausemate dok tengok. macam tak best je pon dan selepas saudara Amirul Hafiz mendedahkan diamana salah seorang penyanyi jemputan dalam konsert suara kami ini menghina. menghina?  dia mengatakan perkara berikut :

 

 

twitter nelly suara kami kutuk malaysia

anda nilai sendiri.

 

 

ok. TH taknak kacau isu tu,tapi yang TH nak ketengahkan disini ialah apekah sebenarnya yang dimaksudkan dengan Konsert Suara Kami.  apekah yang ingin disuarakan? suara kami means suara sapa? remaja? ataupun konsert ini hanya diletakkan nama sebegini tanpa definisi sepatutnya? bagi TH memang kalau nk dikatakan konsert ini dibuat untuk remaja, apekah input baiknya terhadap remaja? nak menerap semangat cintakan negara? macam mana pulak nak terapkan cintakan negara hanya dengan menghadiri konsert? ok. TH tinggalkan persoalan disini. rasanya semua dah jelas dan boleh berfikir

 

 

seterusnya, kalau lah betul ini dinamakan Konsert Suara Kami, dari nama TH rasa semua dah tahu dan dapat paham it is especially for the local. dan,kenapa perlu menjemput artis luar. perlu ke jemput artis korea perempuan yang menari gedik diatas pentas seumpama sedang melakukan tarian tak senonoh? mungkin dikatakan untuk menarik minat penonton. artis tempatan kita tak cukup daya penarik sehingga perlu memanggil artis luar? secara tak sedar artis kita dihina. seumpama mereka tak cukup power. ye la kan. dah nama pon konsert suara kami. bila TH tweet pengacara lelaki melayu menanyakan mengenai motif sebenar,tak berjawab.sbb suppose dia mesti tahu tujuan program yagn dai pengerusikan tu. takut ke nak jawab soalan TH? yg TH nampak, dia hanya jawab tweet yang memuji dia. hai cik abang, suke eh dipuji.

 

 

TH : ketuk kepala tanyan otak untuk jawapannya

HIMPUNAN RAYA! RAYA BERSAMA BLOGGER PERAK dan FARAWAHIDA

10:23 AM

 

 

SALAM SEJAHTERA.

 

 

alhamdulillah semangat nak meng-update blog dah datang sikit. and kali ni TH nk berkongsi dgn readers semua pengalaman raya TH kali ni. korang semua pergi beraya mana? raya sebulan kan? mesti sekarang ni sebok attend rumah terbuka isnt it? as for me, memang banyak jemputan rumah terbuka. matilaa..naik lagi la berat badan. HAHA. ok.

 

raya kali ni for me, boleh dikatakan tahun ni TH beraya dengan blogger. raya pertama lepas solat raya,pergi kubur and melawat saudara terdekat, KSP datang rumah culik TH pergi jenjalan kat rumah KAYIF. eh..EAZY pon join ok.dia beraya kat kampung perak dia.dekat rumah TH.

 

 

kat rumah TH

 

 

di halaman rumah kayif

 

 

hari kedua pon KSP culik TH lagi. pergi beraya rumah NURAIZUDDIN asalnya. tapi melencong kejap ke ruma encik angah. beraya dengan sahabat dari BLOGGER PERAK. and ada lah cik reena tan dan beberapa orang lagi. TH siyes tak bape kenal. pegi umah encik angah baru kenal. best oh dapat kawan baru. lepas rumah encik angah, EAZY join TH dgn KSP gerak ke rumah NURZAIUDDIN.

 

 

halaman rumah encik angah bersama blogger perak yang lain

 

 

di rumah DIN! yeeeaaahh!

 

dah habis beraya rumah din, kami meneruskan perjalanan beraya di taiping. mencari rumah fara. haaa..farawahida. penyanyi lagi raya baru tu. hayati raya sejati tuh. sikit punya susah oh nak carik rumah fara ni.atlast tanyan punya tanya.jumpe lah rumah dia. makal laksa oh..slurpp!! sodap sodap!

 

 

matila fara mengamuk nanti.dia tak bagi letak gambau ni. HAHA!!

 

 

bergambar sebelum balik

 

 

tak habis setakat tuh je..selang beberapa hari, din,ksp,amal the garang,koqinkaremo and annahl datang tido rumah TH. 3 hari diorang tido. memang best la. jenjalan merata lah. penang..yang paling best pegi rumah amal kat gerik. jauh wooo!! HAHA.. but best lah tahu rumah kawan-kawan. oh tak lupe gak. TH pegipenang beraya rumah kawan annahl dengan amal. yey!! new friend lagi Smile nama dia indah..dia ni gegila oh..haha!!!

 

 

IMG_1550

haha..indah gila kamera!!

 

IMG_1693

kami berempat pegi night safari kat taiping!! best!!

 

IMG_1587

gila!! gila!! semua gila!!

 

tapi sebelum ke rumah amal..kami singgah di tiaping lagi. rumah terbuka dua orang sahabat dari BLOGGER PERAK. penyu pon join..nyu gila.. HAHAH!! memang menriah la. jumpe kawan baru lagi! yey!

 

 

IMG_1729

err..no comment!

 

IMG_1723

tuna rumah pakai tudung. keh keh keh

 

IMG_1758

oh..kenapa dalam gambar ni perut saya nampak besar sangat >.<

 

IMG_1761

nyu tunjuk apekah? haha

 

 

so lepas kawan kawan yang datang tisur ru,ah TH tu balik, TH pon balik la ke KL naik kereta dgn annahl. kerja wehh kerja!! HAHA.. tu la cerita raya TH kali ni. perghh… terbaik kan.. ini baru RAYA BLOGGER!! sangat best!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *