.TV Oh!TV - edisi RTM

10:02 PM





malam ni sungguh bosan.bukankah sepatutnya malam minggu lagi best dari malam2 lain?

wah..tiba2 jek terkeluar statement nih kan.of kos la berkaitan dengan rancangan tv.nak tanya sikit la kat sape2 yang slalu jek tungu tv..tengok cite tv tuh..ape yang bestnye?best ke tengok tv?

siyes nak temuntah tengok tv. terutamanya tv 1 and 2. tv 3 pon dah mula bohsan. sebab ape? sebab rancangan giler tak best kot.sebab ape tak best?

malam ni kita bincang pasal RTM dulu ok. as satu stesen tv yang paling 'maju' dan dapat rating paling 'tinggi' rancangan kat stesen ni pon kebanyakannya 'best' giler..no offense la kan.kalau yang minat ala2 rancangan berbentu info,tv 1 boleh dikatakan ok la gak. walaupun cara persembahan diorang tuh nampak macam menggunakan teknologi zaman 80's. sangat lame (bahasa omputeh ok) nak tengok pon takde nafsu. tapi fiq ni minat dokumentari,so,kalau ada dokumentari kt RTM tuh..layankan je la eventho dokumentari yang 10 tahun lepas baru diorang nak masukkan.

ape yang paling mengjengkelkan is baru tadi..lepas maghrib lepas berita.saje la bukak tv..tengok ape yang ada. ada la dokumentari kat TV1 nu..pasal masalah ala2 aduan rakyat la.tapi yang tak best is. dokumentari tuh just untuk mengampu benefactor diorang.sape?sape bagi dana kat RTM? paham2 je la kan. ape lah..pasal benda macam ni pon nk juga buat jadik agenda politik.erghh..demm..sangat sengal. dah nak cerita pasal kesusahan dan masalah,perlu ke nak naikkan isu politik?bodoh betol..siap nak salahkan parti ni lah...parti itu lah..parti yang diorang sokong je betol..hero..jaguh..adess...tak bole ke telus?

dah banyak sangat rancangan kalau diorang buat,sume nak campur politik..bohsan! tak ke baik kalau rancangan yang korang buat tuh jangan dicampur aduk dengan agenda perbalahan politik?buat je macam rancangan BERSAMA MU tuh..orang pon minat nak tengok.biar la sape pon yang bantu..perlu ke nk blame pihak parti lain?suck gile pemikiran macam ni..patut la rating 'tinggi'. elok ubah je la nama..jadik stesen tv politik.kan senang.macam malaysia kini ke..pas tv ke..ape tah lagik...demmit!


pssstt :
that's why i soo hate politic and politicians nowadays!!


4 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *