Sunday, December 19, 2010

.TV Oh!TV - edisi RTM





malam ni sungguh bosan.bukankah sepatutnya malam minggu lagi best dari malam2 lain?

wah..tiba2 jek terkeluar statement nih kan.of kos la berkaitan dengan rancangan tv.nak tanya sikit la kat sape2 yang slalu jek tungu tv..tengok cite tv tuh..ape yang bestnye?best ke tengok tv?

siyes nak temuntah tengok tv. terutamanya tv 1 and 2. tv 3 pon dah mula bohsan. sebab ape? sebab rancangan giler tak best kot.sebab ape tak best?

malam ni kita bincang pasal RTM dulu ok. as satu stesen tv yang paling 'maju' dan dapat rating paling 'tinggi' rancangan kat stesen ni pon kebanyakannya 'best' giler..no offense la kan.kalau yang minat ala2 rancangan berbentu info,tv 1 boleh dikatakan ok la gak. walaupun cara persembahan diorang tuh nampak macam menggunakan teknologi zaman 80's. sangat lame (bahasa omputeh ok) nak tengok pon takde nafsu. tapi fiq ni minat dokumentari,so,kalau ada dokumentari kt RTM tuh..layankan je la eventho dokumentari yang 10 tahun lepas baru diorang nak masukkan.

ape yang paling mengjengkelkan is baru tadi..lepas maghrib lepas berita.saje la bukak tv..tengok ape yang ada. ada la dokumentari kat TV1 nu..pasal masalah ala2 aduan rakyat la.tapi yang tak best is. dokumentari tuh just untuk mengampu benefactor diorang.sape?sape bagi dana kat RTM? paham2 je la kan. ape lah..pasal benda macam ni pon nk juga buat jadik agenda politik.erghh..demm..sangat sengal. dah nak cerita pasal kesusahan dan masalah,perlu ke nak naikkan isu politik?bodoh betol..siap nak salahkan parti ni lah...parti itu lah..parti yang diorang sokong je betol..hero..jaguh..adess...tak bole ke telus?

dah banyak sangat rancangan kalau diorang buat,sume nak campur politik..bohsan! tak ke baik kalau rancangan yang korang buat tuh jangan dicampur aduk dengan agenda perbalahan politik?buat je macam rancangan BERSAMA MU tuh..orang pon minat nak tengok.biar la sape pon yang bantu..perlu ke nk blame pihak parti lain?suck gile pemikiran macam ni..patut la rating 'tinggi'. elok ubah je la nama..jadik stesen tv politik.kan senang.macam malaysia kini ke..pas tv ke..ape tah lagik...demmit!


pssstt :
that's why i soo hate politic and politicians nowadays!!


4 comments:

Hasrol Nizam said...

biasa la tu.. tapi aku tengok rtm tu, macam ketinggalan teknologi dia.. mmg jauh sangat kalau nk dibandingkan dengan stesen swasta yg lain..

cashthruri said...

lain laki wat research ckit bro.. jgn ler ckp lepas jer, bak kate pepatah.. membabi buta jer ckp 2.. RTM kan salah satu dr jabatan kerajaan.. jadi salah satu misi die nak menyampaikan maklumat kerajaan.. politik dah tentu la agenda utama kalau nak selit.. ko x caye tunggu nanti kalau ler kerajaan dah bertukar tgk sape plak yg ambil alih... cakap siang pandang2, ckp malam gune torch light lain kali... pandai pki blog, tp knowledge hampeh.. wat malu jer..

Anonymous said...

aku sokong cashturi.... tau takper... cer tengok kerajaan mana yang memerintah skung ni.... tu pun tak tau... aper da......

taufiq helios said...

tak dinafikan...memang kerajaan memerintah. tapi releven ke sampai dalam rancangan macam tuh pon nk selit..mana pergi info yang telus?nak selit pon berpada la.. ni dalam dokumentari pon yang nk cite pasal lain..tup tup..kempen..apekes?

 

Copyright © 2013 | Helios Blog