.KEDURI KAHWIN ARTIS KE HAPE NIH

12:01 PM





HEPI SATURDAY TO ALL MY BELOVED READERS AND FOLLOWERS!



korang penah pergi kenduri kahwin artis tak? anak YB? anak arang kaya? anak MENTERI?

if u asking me that kind of questions,nahhh!! i never been there..that such luxurious event..tak penah lagik.haha..kenuri kawin yang meriah-meriah camtuh memang tak penah pegi lagi la..ye la kawan2 artis i mana kawin lagik..oppsss!! ada ke kawan dengan artis?haha! gedik!

cerita pasal kenduri kahwin ni,fiq tadik baru je balik dari kenduri kawin.fulamak! memang meriah habis la. ada lagu2nyer..ada pelamin.ada khemah santap pengantin. makanan?toksah dok cerita lah..best woo!!

dah habis makan fiq pegi la tengok khemah pengantin yang ada skali tempat makan pengantin and pelamin tuh..wallaah!! kombinasi kaler purple,pink,and putih menaikkan seri dalam tona warna lembut. memang tertarik.sempat snap satu picca :D



gambar tak jelas sbb snap pakai henset murahan owner blog...henset aku lah!



korang nak tawu tak? meh sini nak gossip sikit. picta atas tuh gmba khemah pengantin yang chun tuh..tapi..khemah pengantin consisting of pelamin,tempat santap pengantin,hiasan of fresh flowers,kain skirting murahan (nampak buruk je) and maybe plus photographer 2 orang and makeup person..all this will cost you 10k!! believe or not? believe it! lagik besar dari bajet jamuan makan kenduri tuh itself rasanya :) . bukan nak kutuk la.tapi dah kalau harga 10K tuh biar la decent sikit kain skirtingyer..nih siap macam kain buruk nampaknyer..kain pink yang kat kaki khemah tu alahai...berbulu..siap kedut seribu. kat skirting table pon sama je.kedut seribu. alahai cik kak..dah kalau 10K tuh takkan korang takde servis iron skali skirting tuh.ape susah.skang kan ada iron stim tuhkan...lepas pasang skirting pon bole iron lagik. jangan buat alasan kain tuh consisting getah metarialnyer takleh iron..kalau guna stim iron tuh bolej je kot. kesian pengantin.isk..kalau aku lah..dah lama aku lanyak suruh diorang buat betul2.


not to mention la bunga hidup yang digunakan..memang lawa..siyes menarik..tapi kan.xkn la sbb guna bunga fresh..harga 10K. campur photographer dengan makeup person pon mcm tak logik je 10K. tah la..maybe fiq ni tak eti bebenda nih..tapi kalau ikot logik akal,mahal giler lah! kalau dalam 7K tuh maybe masuk akal lagik. coz my sis nakkawin pegi tanya bridal pon without photographer and makeupperson tuh tak sampai 3K..ke diorang guna barangan berjenama antarabangsa.


sowi la..bukan nak kutuk tuan rumah..tuan rumah tak bersalah. yang bersalah tu provider.dah korang caj mahal..buat cara mahal la. paling sakit mata is skirting ala2 kain buruk tu..alahai...mencemar nilai artistik je.haha!


and..kat kebanyakan kenduri kahwin yang fiq pegi mesti ada bukak lagu kan...bole tak kalau bukak lagu tuh,biar la lagu yang melambangkan kenduri kahwin..ni bukak din-dang-dut la..hape lahh..lagu untuk kenduri kahwin dah takde sangat. banyak kot..lagu p.ramlee..wahida..lagu nasyid untuk kahwin pon ada.haa..kan sedap sikit..ni dangdut..ape nak ajak gelek gerudi? haha..bole je..cuci mata sikit..

haha..ilek ar...ni just my personal opinion..bukan kenduri kahwin ni je...banyak lagi kenduri kahwin yang buat cmtuh..so,tuan umah lepas ni kena lagi prihatin. anway,makanan kat majlis tadik A lah...kecuali tempat makannyer kecik sangat..40 orang masuk makan kat khemah tuh da penuh...haha! macam kena amek nombor pulak nak duduk makan :D


pssstt :
aku kalau kahwin nanti nak buat kat hotel je la..senang..korang?

3 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *