GELOMBANG PERTAMA!!

6:27 PM









selamat petang dan salam sejahtera semua. haha..jangan nak mengarut..entry nih bukan nak cite pasal tv series nih..


petang2 nih korang buat ape? for me yng dah habis exm nih memang la mati akal tak tawu nk buat hape.and gelombang ape plak ni?? mari baca meh.. pagi tadik,fiq amek keputusan nak packing barang untuk pindah rumah. dari nilai ke bangi. majok dengan budak2 rumah ni..hampeh!! haha..takde la.diorang sume best..actually,coz next sem fiq akan praktikal kat putrajaya. rumah sendiri memang dah ada kat seksyen 16 bangi tu..so,stay situ je lah masa praktikal nanti.malas dah nk susah2 carik rumah sewa.projek bermula dari pukol 10 pagi. hati i riang je sbb rancangan awal ada orang nak datang and nak tolong angkut sikit barang.of kos la semangat mengemas kan..ye la..dgn orang tuh pon dah lama gile kot tak jumpe. you-know-who la kan. tambah2 dia ada keta.fiq ada moto jek. haha..bole la menumpang kasih sikit kan.haha!






proses memunggah barang bermula!!




erk..jangan tertipu dengan gambar diatas tuh..tuh semua bukan barang saya.but barang sume rakyat jelata rumah ni.kitorang jadikan bawah tangga ni as stor. so,my stuff ada dua kotak je.and terletak nun huung dunia tangga tuh..nak tak nak kena la punggah dulu..penat siot!! memunggah dah satu pasal. then nak kena susun balik barang2 yang dipunggah..kalau tak susun memang nk kena punggai la (paham ke punggai tuh ape?).








ni pulak suasana dalm bilik.errr..sepah ya rabbi!!


DISCLAIMER : keadaan bilik saya bukan macam ini ye selalu..hari ni je. sebab fiq punggah sume barang,mana yang dah rasa xnk guna,fiq buang,mana yang nak bawak pindah,susun chanteq molek dalam kotak and baju yang mana rasa jarang pakai masukkan dalam beg. tingal baju yang nak pakai je.alah..tinggal berapa hari je lagi nk pindah..setengah baju dah pack.nanti tak la kelam kabut nk pack lagik dah. tinggal half almari jek lagi baju.nampak kertas2 kat tepi meja lappy tu?ttunggu masa malam ni je nak bakar malam nie..waaa!! malam nie main unggun api la depan rumah ye!! :D




1/3 dari khazanah yang saya nak pindahkan dah siap packing


atlast..dalam pkol 1 tgh hari tadik baru la gelombang pertama mengepack barang. bila check2 balik,sikit je la barang kan..tak la banyak sangat. haha..tipu!!! saya ni terkenal dengan barang yang banyak..am i?? actually satu kotak dah selamat hantar ke ruma kat bangi dah before exm ritu. today berjaya mengemas satu kotak buku and barang kecik2 and dua kotak kasut. ada lagik kasut2 kat rak tuh..haha!! and..ouh..beg pakaian tak sempat masuk dalam pic nih..jangan sedih ye cik beg baju sbb xsempat masuk dlm pic nih.nanti kita adakan photoshoot untuk anda khas..haha! 


hmm..ape yang tinggal lagik? kipas,rak buku,katil,meja study,printer and sikit2 lagik baju dan barang2 kecik.. officially 8hb ni fiq and 2 org lagi my housmate HAMKA and ASAD nak mengangkut barang and basuh rumah..nak tolong?? jemput la datang rumah kat bangi seksyen 16..kita ramai2 cuci ruma fiq tuh kan :D (klik pada nama mereka kalau nak kenal siapa mereka)


note : hmm..you-know-who tuh call baru je tadik.dia tak dpt datang.coz bz sangat urusan abangnyer nak berpindah ke USA. sedih giler kot. dah lama tak jumpe. tapi takkan nak paksa dia datang gak kan..zalim la kalau camtuh. hanya mampu bersabar dan mendoakan yang terbaik bagi dirinya. kedepan nanti bole jumpe lagik :D . OPTIMIS!!






2 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *