BEN ASHAARI.COM - BILA SI DIA BERTANYA : HELIOS MENJAWAB :D

12:33 PM





haa..nampak tak banner tue?maksudnyer? yeah!! saya rajin nak join segmen brader ben. seperti yangbeliau katakan,senang je nak join ni..juz jawab severel questions je..ok2..jum pegi jawab soklan yang brader tuh bagi : 

1. Pada pendapat anda , apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog ?

Pada pendapat fiq,dalam blod ni spttnyer ada info2 and perkembangan semasa dunia sekeliling selain daripada cerita personal blogger tu sendiri. sebab ape? maybe dah trend kot skang ni kalau orang nk baca isu semasa,selain pegi kat web page paper,orang akan carik dalam blog. mcm saya lah. kalau ada ape2 isu mcm isu harga minyak naik,mmg fiq carik blog yg content pasal isu tu dulu. nak tawu isu tuh dari perspektif rakyat.


2. Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda ?


Hmm..helios blog ni fiq promosikan dalam beberapa cara. satunyer melalui blogwalk,then ping dalam gengblogger,kawan bloger and rakan blogger punyer page. lastly fiq akan post link dalam grup2 blog yang ada dalam facebook such as kelab blogger,uitm bloggerz and so on.



3. Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk ? dan kenapa ?


Blog mana yang tak suke masuk? first of all fiq memang tak suke masuk blog yag ada auto play lagu..bising giler kot and tah..mmg tak suke lah.lagi2 yang set volume lagu tuh ke maximum..giler penah satu blog nih,skali boh lagu ala2 dance and trance, skali masuk..opocot!! tokojut den..then tak suke masuk blog yang semak dgn widget.berat kot nk load..




4. Jika anda masuk ke sesebuah blog , bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda ?


WHoa..soalan yang sungguh subjektif..kalau masuk blog tuh,first thing yang fiq akan tertarik nk tengok dulu is ruangan follower. nak tengok bape juta dah follower dia.then baru masuk ke entry dia and cara penulisan. menarik what tengok cara penulisan setiap blogger. lain blog lain gaya penulisan. ada tuh yang gaya penulisan mcm budak2 and susah giler nak baca..siap pelat lagik..ekekeke.




5. Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca ?




Nasihat? : "ilek ar..blog kita,tu kita punya hak,diorang nak kata ape pon ikot suka lar..mulut orang kan." - tapi kan..ayat nih ada gak pengecualian dan bukan terhadap semua benda2 yang annoying tuh..haha..u know what i mean kan bro ben :D




6. Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda ..


Blog pilihan yek. antara contk2 format blog pilihan fiq is  - yerla bagaimana tuh is subjektif kan..tapi fq minat cara2 diorang kat bawah ni bawak blog diorang :


http://taufiqhelios.blogspot.com/ - of kos la my blog dulu kan..ekeke


OMG! banyaknyer yang nak letak kalau boleh..tapi yang atas tuh antara yag top fiq slalu ikot and respek penulisan diorang la :D






psstt : hehe..nih semua my just personal opinion yang keluar dari batu jemala ni :D peaceee!!

9 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *