.APE TAJUK ENTRY NIH?

1:21 AM






ini bukan iklan parfume ^^.


SELAMAT PAGI READERS AND FOLLOWERS!


cehh.ayat tuh dah jadik tagline setiap entry ke? update awal pagi rini fiq tataw nak bagi tajuk ape.why not reader semua yang try bagi tajuk.haha..mampu tak?

buka ape.tadi saje godel2 lappy nih. tengok balik gamba2 lama zaman muda mudi dulu..gamba setahun lepas.teringat la satu peristiwa fiq buat pandai. kata orang tua "tak tahu buat cara tak tahu" tapi fiq as orang muda pulak cakap "tak pe je kalau buat-buat tahu" haha!

korang penah pegi ALAMANDA PUTRAJAYA tak? mesti penah kan.kalau yang tak penah sampai lagi,takpe..nanti ada rezeki sampai lah tuh.haha..cakap pasal alamanda nih teringat satu kisah.kisah orang suka buat tahu akhirnya rugi.rugi ke? tak lah.best hape.





satu hari..me and rahmat nak pegi alamanda. tyme tuh fiq pon baru sengal-sengal ubi ingat jalan ke sana. ye la..before that fithri je yang drive keta pegi sana.so i dun care sangat la lalu jalan mana. then..rahmat ajak pegi. naik moto tuh.memang gile habis la. ceh..muka penuh kondifennyer jawab tahu bila mat tanya tawu ke jalan nak pegi sana.hambek kau! takper la..dah siap semua pakai smart2 kononnya nk pegi jenjalan sana..naik la unta merah a.k.a moto kesayangan tuh. mula perjalanan betol dah jalan..dah masuk kawasan putrajaya,eh...jalan mana ea.sudah..dah lupe jalan. dengan penuh sengal,buat tahu pelih jalan ke pusat bandar. padahal jauh kot kalau ikot jalan tuh.ada lagi jalan yang dekat.tapi dah lupe jalan..ikot la jalan jauh then teus la kami meraba2 atas moto..haha! heip! meraba carik jalan atas moto la..haha! spatutnya kalau ikot jalan yang betol, tak sampai sejam dah sampai. ni dah silap jalan..siap main raba2 lagik,sejam lebih la jugak atas moto tuh..lengoh pungkoq habaq mai kat hang! haha..

atlast sampai gak kat alamanda..masuk dalam tuh pegi la ronda2 buat ape yang patut.dah selesai berseronok dan bersukaria dalam tuh,masa nak balik pulak..haha! tyme nk balik lagi haru..pon silap jalan jugak..sampai kemana hala dah sesat...ikot tol mana tah..tol nak ke shah alam kot.pesing pi pusing mai..memang kebas habih da pungkoq kami nih..nasib la ada bekalan ayaq tyme tuh..benti la tepi jalan ala2 moto rosak.padahal nak minum je.haha.gile sungguh..sambung lagi naik moto,jumpe RnR Dengkil. fulamak!! giler jauh sesat. dah..nak buat cemana.tu la hasil buat2 taw bila tak taw. padan muka aku! nasib orang belakang tuh baik sangat..tak marah..(iye ke mat tak marah mat?) and kahirnya sampai gak nilai..

haha! antara benda yang sangat2 fiq takleh lupe..ye la..sesat..nasib baik jumpe gak jalan.kalau buatmaunyer sesat sampai shah alam? puchong? mane2 tah lagik...tak ke naya.haha!


OMG! kami sesat! padan muka aku!


pssstt :

kalau buat2 taw menjadik takpe..kalau tak menjadi..memang azab!! haha!

2 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *