MEDIA HANYA MELAPOR APA MEREKA MAHU?

12:58 PM






videorasanya isu ni dah agak lama..but for me, fiq tak suke nak masukkan dalam enrty awal2..coz nak carik baha betol2 dulu..berkenaan tajuk entry nih. no offense la ok kepada orang2 media. but thas the reality. mereka hanya melaporkan ape yang mere mahu. contohnye,isu kerajaan negeri kedah ni. ada diorang siarkan penjelasan MB KEDAH lepas tu? ada? fiq yang jarang tengok tv ni pon rasanya takde kot.kenapa? sebab mereka tak mahu rating diorang jatuh. mereka tak mahu rakyat tahu kebenaran dan ban channel diorang. sangat keji! tak bole ke media jadik lebih telus?tak caye?tengok footage  mula2 tu nih..


bukan tv saje..kalau tengok paper skarang pon cam hampeh. nama je paper untuk tawu isu semasa.turn out dah jadik mcm sekadar kertas conteng untuk agenda politik. baik baca akhbar tabliot.metro ke..lagi best. baca mag fesyen ke..porn ke..haha.lagik best.bukan maksud tak minat politik.kena amek tawu gak.tapi bila sumber2 yang ada untuk kita tawu isu secara menyeluruh dah di eksploitasi pati2 tertentu..hampeh gak la..baik la korang buat akhbar baru tulis kat header tuh "AKHBAR BERITA PARTI AYAM" haaa..senang kan..xpayan nak kacau yang public punye. bile diorang buat cmtuh..nak tak nak..orang yang terlibat tuh terpaksa la buat kenyataan balas secara asing. tapi masuk ke dalam media? dalam tv? tah le..lepas ke nak masuk? 'RAKYAT DIDAHULUKAN'



videoisu negeri kedah tu..meh kita tengok kenyataan balas MENTER BESAR mereka kat tepi ni..and for me,ape yang MB KEDAH cakap tuh ada betulnyer...terpulang kepada kita cemana nak nilai isu ini.setiap manusia diberikan akal untuk berfikir :D


4 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *