DRAMA MELAYU BOSAN

8:24 PM


gambar hiasan


 suatu masa dulu,bila my best fren F cakap dia langsung tak minat drama melayu,fiq pon pelik dan heran..kenapa...but,bila lelama..fiq paham kenapa..bila anda tengok cite kat tv or movie,apakah persepsi anda? to be honest, fiq rasa kalau untuk cerita melayu kat tv ,sangat bosan. no offense la ok. but that is my perception bila bukak tv,tengok cite,kalau drama,asyik berkisarkan benda yang berikut:

1- famili yang kaya,ada anak2.nanti anak2 berebut harta. 

2- famili kaya,ada anak bercinta dengan gadis or pemuda yang tak sama   taraf.pehtu parents tak suke.

3- famili kaya,ada syarikat.nanti ada orang dengki nak rampas harta tuh.

4- famili kaya tindas famili miskin,ada sowang anak jadik hero

5- famili miskin?? hmm..ada..tapi kurang sangat..


hmm..ape lagik yek..ada tapi tak terpikir. and maybe ni just ape yang fiq perasa..kalu orang lain perasaanyer lain la kan..ni just my pandangan dan persepsi je.lain orang lain pandangan.

dahtu,fiq ni mengagungkan produk barat?produk luar?tak la sampai macam tuh.tapi dah kalau ada option yang lagi ok,kenapa tungu kan..and yang ada dalam tv tuh asyik benda yang sama je formatnyer,nama drama je lain2..duhh!! sangat bohsan. nak tunggu tengok cite tuh pon bazir masa je kot :D . 
 
sbg contohnyer tengok la kat tv 1,2,3,4,5,6,7,8,9 tuh...ada je rancangan lain.tapi bila datang kat rancangan drama melayu..duhh!! just the same. and tak dinafikan ada certain yang fiq minat. mcm citer SYURGAMU RAMADHAN tu...memang fiq tunggu kot citer tuh...no offense yek kat die hard fan drama melayu..just my preference :D


gambar hiasan



6 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *