dinner di BAGHDAD | iraq

12:17 AM



korang penah tak semata2 nak diner..pegi ke luar negara...fiq penah! semalam...

*
*
*
*
*
*
*


nak dijadikan cite,semalam fiq rasa bohsan sgt dok uma..so ajak la my fren ni kuar diner.cadang tuh nak diner dekat2 jek..tetiba dia ajak pegi sampai bukit mahkota nu..kitorang makan dekat KAFE BAGHDAD. mula2 ingt just kafe tempat lepak..coz interior designnyer sangat santai..jum tengok ape yang menarik



haaa..ni lah kafe baghdad tuh..kat meleysia je..bukan kt iraq:D



santai kan interior designnyer??




haaa..sini lah kitorang lepak diner..memang best!



then..dah datang tuh pakat2 lapar...so masing2 order la makanan..hasrat hati makanan yang disajikan tuh setimpal la dengan imejnyer..jeng jeng jeng..





as for my two friend tuh diorang order air :

bavaria peach - RM 3.50
ice cappucino - RM 7.00



special fish rice - RM 15.oo

memang sedap..ada 2 fillet fish lagik tuh..memang portion pak arab la..banyak :D



special baghdad pizza - RM 10.00

tasty giler!! ala2 pizza domino..rapuh..sedap!



and..as for me i order :

special baghdad rice with chicken kebab - RM 13.00
original middle east tea - RM 3.00

memang special habis la..nasih tuh dibungkus dalam doh roti..ada kebab ayam..
and for sure portion pak arab..sangat banyak nasiknyer..



makan punya makan tak sedar dekat 2 jam kitorang lepak sana..ye la..mana taknyer..tempat santai giler..pehtu ada tv yang bukak lagu2 islamik..memang arab habis la..and kalau yang penah pegi ke RESTORAN SABA' dekat cyberjaya tuh..nasihat saya is kalau nak betol2 rasa suasana arab and masakan arab better pegi ke BAGHDAD KAFE nih je..sebab for me SABA' tuh tak tumpah macam kedai mamak biasa je..takde ape yang specialnyer..yang special is SABA' tu harga MAHAL tapi tak memuaskan hati..as for BAGHDAD, i think memang berpatutan giler..satunyer memang resepi middle east..then portion makannyer besar...sangat puas! and ouh! sebelum lupe..kt kafe ni bole gak kalau nak buat majlis pape...ada disediakan ruang di tingkat atas :D



kepada sesape yang terasa nak ubah selera and try masakan ala2 arab nih..bawah ni ada map :





p/s : haha..nanti nak pegi lagik.sape2 yang tak sempat ikot malam tuh nanti kita pegi lagik ye lepas raya nih :D

8 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *