Sunday, October 31, 2010

Dataran Nilai

Nilai - Penuduk Nilai sekali lagi mengalami kejutan budaya apabila sebuah dataran yang sekian lama diusahakan sehingga pada pendapat segelintir penduduk ianya adalah projek yang mustahil untuk disiapkan akhirnya siap! dan ia dinamakan DATARAN NILAI! haha.. and bersempena BIRTHDAY our best friend sorang ini..so,kami rancan la nak pegi lepak sana sambil celebrate birthday dia. malam tuh kami berempat je yang pegi..ME,FIT,SARA.MUD,BAL.



ni lah mercu utama DATARAN NILAI


haha...perempuan kann...mekap je kije


haa~ ni lah yang terlibat malam tuh :D


SUPRISE!! hepi birthday qis!



tuh haaa...qis tengah bersiap2 nk potong kek!



haha...dah tadak kije sangat :D


so,after potong kek of kos la makan kan..then kotirang lepak2 sana till 3a.m..bkn watpe pon..tengok orang sekeliling yang ramai kt situ..sambil sarah buat homework dia. despite sume benda best nih..satu je yang tak best..MAMAT REMPIT yang kurang cerdik tuh sangat ramai lepak situ..tak dinafikan hak diorang nk lepak situ..but please behave macam awak tuh manusia. very annoying bila dkt tempat pejalan kaki tuh diorang dok show off..bawak moto kehulu kehilir..bising!! ape hebat sangat ke ada moto..moto biasa je pon..xde sape nak kagum lah! ni tempat nak rehat2.tenang2..so please..jgn la buat perangai tak berpelajaran ok! no free sex! no rempit! no cikcur! ahaha!


p/s : haa~ saya memnag selalu pegi lepak situ...so,jum la renramai pegi sana yek bila2 free :D

OMG! OMG!

dah lama tak masuk blog nih..
jum..nak bersihkan sawang2 kat sini..
later on nnti i update dgn benda terbaru yang ada kt nilai nih :D

Friday, October 15, 2010

Perlu KE?

Perlu ke tulis dalam blog??aku rasa perlu..sini la tempat aku luah sume..tak malu ke orang bace?ahh!! pedulikan orang lain..memang sebelum ni dah banyak benda ni jadik kat kawan aku..diorang bgaduh sesama kawan juz bcoz perempuan?? so,aku ni anti perempuan ke?tah la..malah aku ramai kawan perempuan.ape yag jadik semalam is just the same macam mana jadik kat aku. sebab perempuan, our relationship jadik keruh..iye ke? maybe aku je sorang yang rasa? ke aku je perasan lebih. tah.. tapi ape yang naik kat FB memang cukup aku terasa. dia tujukan benda tuh kat aku ke?or umum? tapi kalau umum pon tetap kena kat aku gak.sebab ape? i'm one of his friend. aku cuba menjaga.taknak benda lain jadi.tapi sume macam tak kena. it is fair kalau diorang suke2..aku yang tak tawu ape2 nih tetiba nak pening?adil ke? aku tak marah..tapi sakit hati(marah la sikit2). dah kalau korang kat tempat aku,ape korang nak buat? nak buat tak tawu? kalau korang yang bace nih la kan..kalau la tetibe ramai2 call,msg..tak cukup msg kt hp.siap kt FB lagik tuh,tnya kt korang mana kawan baik korang tuh pegi,dari siang tak balik2.ni siap famili lagik tnya aku..tak ke cuak.risau gak la.kot2 jadik pape..msg ak balas.call tak angkat.tawu2 tengah suke2..adehh..sia2 je aku risau..skip la this part..and ape yang buat aku menulis nih is aku rasa marah2 panas baran aku pon,tak penah aku cakap ''pegi berambus la'' kat kawan2 aku.yang tak rapat jarang sekali..yang rapat??lagi la tak penah..ok..so,ape aku nak buat?buat2 macam tak penah ada ape belaku? buat2 tak nampak? mampu ke? tah la..itu bergantung la pada maksud tuan punya body tuh..if dia really2 nak macam tuh ape aku bole buat..ape kami bole buat..terima je la.

note : tergamam sebentar bersama facebook

Friday, October 8, 2010

SUKE or NOT?


fuh...dengan syawal berbaki sehari lagi nih..
terpikir satu benda..
bulan raya ni mesti ramai suke buat and pergi open hause kan?
hee~fiq pon sangat suke pergi open hause.
but open hause ni ada dua jenis :

1- open hause kawan2 - jemputan terhad
2- open hause orang2 besar or mana2 organisasi - jemputan tak terhad

ouh! setelah diamati..I REALLY HATE OPEN HAUSE no2 tu.haha! sbg peminat open hause,musti terkejutkan nape no2 tuh dibenci. meh kita tengo sebab ape. hmm...ada la beberape sebabnye :))

1- sebab saya rimas apabila terlalu ramai manusia - sesak!

2- nak makan kat open hause jenis no 2 nih agak susah! beratur punya panjang - nanti dapat makanan ciput je..cthnyer ayam golek..cet!! beratur bagai seribu tahun dengan panas2..dapat la seketul je..haha..kalau dapt gak xpe la..kalau tetiba habis??haha..gile!

3- masalah tempat duduk - last2 kena la duduk makan tepi longkang

4- panass!!! dah takde tempat duduk..khemah pon penuh..terpaksa la merempat kann..

5- makanan kena berebut2 pulak tuh..and i realy2 hate this thing.
.
6- kebarangkalian percentage untuk makanan yang disediakan untuk amat tidak sedap adalah 90% dan bila dah panas2 beratur sampai peluh2 ketiak,makan hampeh.

7- ape lagik ea sebabnyer???ada lagi ke ea??haha!

so..kesimpulannyer saya lagi suke kalau open hause yang no 1 tuh..haha! and open hause no2 tuh kalau tak kebulur mcm nak mampos memang tobat fiq takkan pegi..

p/s : hee~ this is only my personal opinion..ada ke yang tak setuju?? lantak korang la..haha!





Thursday, October 7, 2010

ULPM menggila!! + PRANK 5 STARS!!

raya-raya-raya-raya
kata orang raya nih sebulan..
tapi kata fiq..nak raya,raya je la bebila pon..haha!



semalam ( 6 oktober ) my club, URUSETIA LATIHAN PEMBANGUNAN MAHASISWA (ULPM) telah mengadakan satu jamuan raya dan penghargaan kepada semua ahlinya. sume budak2 junior dari tahun 1-3 sume turun walaupun ada setengah tuh xdapat datan coz ada kelas. kami senior taun 4 and 5 of kos la datang. tujuan? menggilakan majlis! haha.. F.Y.I , senior ULPM ni memang hyper gila.haha..tengok je la kalau jumpe..for sure gila! haha..so adik2 junior jgn la pelik ok..ULPM ni melahirkan pewaris gila-gila.haha! ok2..enuf cerita..meh kita tengok gambar2 malam tuh ok!


wajah2 dalam big famili ULPM :))


sebahagian dari adik2 junior yang datang



keluarga besar ULPM - yang baju hitam tuh antara pengasas ULPM (en.ishah)


makan pon ada orang nk snap kan..hehe



family potrait..ke?? haha

okehh...tiba masa untuk senior2 ULPM snap2 gambo pulak...kitorang ni sopan taw..haha!

haa~ sopan je kn?

masih lagi sopan~tapi dah senget2 dah..

warkhhh!! xdpt mengontrol kegilaan dah!! haha


bersempena tu juga..kami turut meraikan hari tua seorang sahabat. namanya NASHRIAH - dia ni ahli 1st batch dalam ULPM..hehe~ memang kaw-kaw punyer dia kena malam tuh..sampai hujan turun berderai dua kali..PRANK!!! yang best.haha...



ni la muka mangsa sebelum drama bermula..haha!

drama melarat sampai luar dewan makan..jeng jeng!!

drama yang berlaku menyebabkan mangsa sedih..alalalala~

bila cry-o-meter dah cukup..jeng! jeng! suprise!!!!

takkan nak biarkan mangsa balik dalam keadaan suci bersih kot..haha! tepung itu wajib!!

baru la bole potong kek..hepi birthday nash!

warkhh!!!! larikkkk~ hamka menggila!!


kejor orang tak hengat dunia..haha!



akhirnya...jatuh jua tupai ke tanah! yeah!!! hamka kena teruk


saya dan jaja yang bertindak selaku cameraman pon tak terlepas...habis kamera kena tepung..haha

kak belle pon kena gak!!! u rawk papa! berani tuang atas kepala terusss..haha


tu la antara kegilaankitorang yang sempat dirakam.for sure adik2 junior terkejut..haha..ape taknyer..tyme kitorang gila2 nih..diorang hanya mampu tengok dari tepi jalan..haha...nak join tak berani takot kena tepung..tengok je la kitorang menggila..tapi tak terlepas punyer...haha..ada je yang pegi sembur tepung kat diorang..so..kesimpulannya sume kena malam tuh..hahaha


p/s : SAYA SAYANG ULPM DAN SUME AHLI ULPM !!


Sunday, October 3, 2010

dah lama



hye korang..
rasa cm back to basic plak..



hmm...lama den tak update blog nih...
bukan tamao update tapi segala macam perasaan ada bila nak update
malas.tadak idea.serabai.tak sempat.thesis and macam2 lagik la..
and maybe my passion nak berlog dah kurang..
why?
i also dunnoe why..

but..
form today i will try to update la..haha!
take care you guys!!
 

Copyright © 2013 | Helios Blog