encik, nak beli ke tidak!!?

10:03 AM



おはよう
antara japanese and korean mana korang minat lagik?? fiq?? ok kos japanese!! hait!!


selamat pagi to all my readers,followers and bloggers sume..hari nih hari sabtu isnt it? a.k.a weekend..fuhh..hari yang amat ditungu2 boleh dikatakan by sume orang terutama yang kije or student.betol tak fiq cakap?betol kan..kalau org kije diorang nak becuti rehat kt uma.tak pon nak pegi jenjalan.kalu student its time to tutup buku,tido and jalan2 gak..(ehehe..for me la).

ok2..actually sini nak kongsi sikit my experience kua shupin wit my bestfriend smalam kat times.actually da lama nak kua carik jaket yang chun.kali nih ada dwet ke..takde ke fiq nak kua gak...haha! so,after jumaat tuh kua la wit fami rncgn asalnyer nak pegi beli tiket ketapi balik raya nnti..oh!no..tiket da habis..tiket yang ada 9hb SEPT je..so,xjadik beli.gile ke hape..balik sampai pagi raya kt kampung..tanak la.so i turun titah kat my sista suh dia pegi carik tiket bas kat bangi tuh..yey! dapat. so tiket balik kampung 6HB SEPT nih.ooooooo balik kampung!!.haha..enuf2 citer tiket.




so,bila dah smpai kt times tuh,fami ajak la carik cermin mata..alah..yang pakai untuk berchantek-chantek tuh je..try punya try..jumpe la yang seswai.stndrt la..takkan nak main ambik je kan..kena la try tgk seswai ke idak..chun ke tak...gile hape kalu tak try..nnti pakai nmpak mcm alien nnti kan da sosah..

tengah2 try tuh,sowang juru jual murahan kat kedai tuh datang sound kitorang.

"encik nih nak beli ke tanak??!".

ish! tak bole aku...terbakar seluruh jiwa raga bila sorang juru jual murahan yang tak chun,buruk cakap camtuh..aku reply je

"hey! ada ke patut cakap dengan costumer cmni?ape ko hengat kitorang tadak duit nak bayar??!"

nak je ak tunjuk wallet aku yang gemuk tuh..haha! dia reply

"kalu ye pon cepat la..nak kira stok nih"

...lagik la tbakari ak rasa..main halau2 pulak..

"ada aku kesah ko nak kira stok ke hape..orang nak beli nak la pilih2 dulu..kalau beli nnti tak chun ke...tak elok ke,ko nak tolong ganti?!?kalau nak sepuluh pon aku bole beli"....... "...mana bos ko??nak jumpe??(ayat ni tambahan penyedap skript je..haha!)"..

dengan perasaan hampeh aku dgn kawan pon blah je dari kdai tuh...sial punye promoter murahan! xhingin ak nak bagi dwet kat kedai ko..kalu ye pon ko nak kira stok,nape ak yang ko serang??ada je costumer lain kuar masuk..datang lepas kitorang blah..dah kalau nak kira stok sgt kononnyer, ko tutup je kedai tuh ..xpayah bagi costumer datang..kira la cemana ko nak..sambil tidur..bogel..ikot suke ko! baru jadik promoter da hampeh..nasib la ko tak de jawatan tinggi...kalu tak memang hampeh!

haha...perjalanan diteruskan..carik2 baju untuk fami..dapat la satu yang chun..and for me..dapat jaket yang dicarik.. ok la....hee..under bajet lagik...(tapi da kering sebenarnya..haha!)



hehe.style ni..tapi bukan kaler ni...and style pon lain sikit..yang sama dgn gmbo nih is kat bahu ang tangan tuh..hehe..



note : ni membuatkan ak rindu bulan posa...sebab?kurang belanja..haha..iye ke?..cesss..tak ikhlas langsung kan nak tunggu ramadhan..haha!



3 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *