engkau laksana bulan

9:15 PM

kawan-kawan..cepat tengok kat lua..bulan sangat chanteq!

haha...tanak tgk kat lua meh tengok kat blog fiq









note : sowi tak lawa sangat.malas nak edit.haha!

buke puasa lagik..gile ah!

8:20 PM



salam ramadhan al-mubarak sume!!

smalam bersamaan hari rabu fiq,my sis and fami kuar buke sensama..dimana?jeng jeng jeng..

haaa..kat sini la..restoran Q-Thai steamboat. haha..mengaku je la ni my 1st time pagi restoran steamboat.haha..kedai ni kat 9th avenue bersebelahan Giant nilai. bayar tak la mahal sangat. juz RM22 per person and eat all you can.memang pecah perut la makan sini.






note : amcm?ada yang nak ajak fiq pegi restoran steamboat lagik?

bila penganut sendiri menghina agama sendiri

6:29 PM







celaka punya manusia..penganut agama lain sibuk sendakan islam skang,diorang pon join gak...dah takde benda lain nak mainkan,mainkan agama sendiri.


note : bak kata my blogger friend chris :
er no no, not all penganut agama lain sendakan islam k. Only those uneducated ones with semangat asabiah. Not me :) and fiq setuju not all

Jelajah Buka Puasa

11:57 PM


hai! korang buka pose mana eh?

ahad lepas my friend asad ajak fiq kua jenjalan bawak dia pegi buka pose..
hmm..totaly takde idea mana nak pegi..
tetiba..tinggg!!!


haha..pikir punyer pikir so fiq bawak la my friend ni kat ajne nasi briyani gam johor kat bangi tuh.sebab ape?Sebab sedap la.harga pon reasonable..lazat tak?


haha..ni la asad yang fiq bawak skali tuh..gembira muka dia bila dapat nasik.bagai bebudak diberi gegula..haha...jgn marah yer asad ^^



note : also lawat blog ni ok >> http://flizzy86.blogspot.com/

BBQ ke buka puasa? part 2

10:42 PM



haii..!!
lama tak update blog nih
ye la..semenjak line ada prob rasa cam malas je..
ni pon baru je elok line nih..

ok2..kali ni fiq nk citer bout my last puasa kat kampus.yer la..next sem dah nak masuk opis.haha! ritu fiq kn ada buat entry bout nak buat buka puasa + BBq <--klik sini- kat rumah my best fren fithri. alhamdulillah segalanya berjalan lancar. start pukol 2 petang pada hari kejadian kami semua berkumpul memulakan projek.hehe..but a day before that fiq,fami,balqis and fit dah kuar beli barang2 and dah start projek perap ayam.so,hari kejadian just masak menu yang lain and bakar je la ayam tuh..thx to tuan tanah-ayah fit and his mom sebab sponsor udang and ikan merah besor untuk dibuat pangang. so bape our exact makanan?hehe..takmo cite panjang jum tengok pic bawah ni..

haha! banyak isnt it? mana taknyer..campur yang sponsor lagik..
balqis ada gak sponsor makaroni bakar..sungguh shedappp!!




tu la gambar rumah fit yang kami jadikan port tuh..







malam tuh gak kami ada buat suprise party kat mama fithri.hepi birthday untie ana.






note : terima kasih kepada tuan rumah yang sudi meminjamkan rumah mereka untuk kami buat majlis ini <3


live from tangkak!

12:41 PM

fuhh..dah lama tak update blog nih nak
bukan malas ke ape..
rindu sangat nak update blog nih..
apetah lagik fb..
bukan ape..dalam minggu ni line internet kt my tak bole guna..
kena sambar petir..hehe..
nanti ye fiq update lagik..
pasal bbq la..jenjalan kat tangkak la..hehe..

note : nak BG pon xdapat..sowi ye kwn2 yang datang BG ini..nnti fiq balas lawatan korang ye

rentetan BBQ 1

3:30 PM

penin penin penin..
bukan sebab sakit kepala or ape..
penin pikir nak buat cemana iftar + bbq nih.
nak bagi gempak..

so,disebabkan faktor2 diatas,fiq,fit,dgn mudah kuar la lepak salam kota seriemas untuk berbincang secara detail ape yang nak masak, ape yang nak beli..hasilnyer..jeng jeng jeng..

menu :

ayam bbq - 2 perasa
nasik goreng
fruit punch
puding karemel

yang ni menu asal..tak tengok lagi hari kejadian..hehe..nak tawu ape menu sebenar?? jum tengok next entry malam ni ok. ^^.


BBQ ke buka puasa?

5:14 AM


tengok kat atas tuh...
special invitation untuk kawan2
ke majlis buka puasa dan BBQ ahad ni..
cant wait..
kejap lagik nak pegi carik barang dengan fit,fami,qis,mudah..

note : hope that everything going to be all right..and later i update bout majlis ni ok!! ^^,

light painting [penat!]

12:17 AM



malam tadi fiq sangat tadak kije.so masuk la blog bro ariffshah pehtu jumpe satu stuff yang bole wat main : http://ariffshah.com/video-hasil-light-painting/ . yess! light painting. ala..benda lama.tapi nak wat cemana.baru je nak try.bukan pandai sangat pon pasal snap snap ni.tapi boleh la.berdasarkan instruction dalam blog bro nih,fiq pon try la.

kamera mode manual,tapi shutter tak BULB dalam 8" gitu2 la.and aperture dalam 10 gitu.bole je ubah2 main2 ikot kesesuaian.yang penting kreatif.cess.macam nak bagi tutorial plak.haha!

so,setelah berhempas pulas snap snap mcm org gile dalam bilik tu,ada la sikit2 photo yang jadik.meh tengok.

ni yang first try.tlupe buang fokus.tuh yang dekat tuh.


ni pon main2 pusing je.maklumlah saya budak baru belajar.


hehe..chun x?


haha...ni my signature..jadik kan?




hope dapat wat sumthing camni someday..suke sangat video nih




note : kaler2 tuh da diedit. kaler asal is biru ^^. malam ni nak main lagik la.nak beli stick lampu yang kaler2 tu.. pehtu main kat luar ^^,

sunyi..

6:32 PM



terkejut

gembira

kosong

sunyi

tiada apa dapat menggambarkan perasaanku pada waktu ini..

apa yang pasti aku redha...

ku relakan apa yang terbaik untuk dirimu..

anak ikan mengurut

12:36 PM


ahad siang lepas kuar jenjalan dengan fami pegi GIANT..haha..dekat je pon..
dah habis beli barang2 fami ajak pegi rendam kaki...best woo..memula tuh rasa geli gak bila anak2 ikan tuh geget.lama2 rasa best..hehe...after habis tuh.rasa sedap sgt..macam baru lepas kena urut



note : haha..gambo so-so je..sebab guna kamera phone fiq je

Syarahan Perdana Tun D.r Mahathir

12:35 PM




today is isnin..
Tun Dr. Mahathir datang USIM..
bagi syarahan umum katanya...


semua student diWAJIBkan hadir..so,majlis start 8.30 pg td...dalam pkol 8 da ramai umat membanjiri perkarangan stadium tertutup nilai.sebab ape?sbb nak tag kad matrik..tapi sistem tak ready lagik..so masuk je la dulu.otw nak kua baru tag ^^ tapi sayangnye dapat sea yang tak best...atassss skali..so,xpaham ape yang beliau cakap sbb gema dalam stadium tuh :((

bariss!!! nak tag kad matrik


haha..meriah kan??ramai umat dalam ni


ni pulak stage depan..fiq dok atassssss..haha

encik, nak beli ke tidak!!?

10:03 AM



おはよう
antara japanese and korean mana korang minat lagik?? fiq?? ok kos japanese!! hait!!


selamat pagi to all my readers,followers and bloggers sume..hari nih hari sabtu isnt it? a.k.a weekend..fuhh..hari yang amat ditungu2 boleh dikatakan by sume orang terutama yang kije or student.betol tak fiq cakap?betol kan..kalau org kije diorang nak becuti rehat kt uma.tak pon nak pegi jenjalan.kalu student its time to tutup buku,tido and jalan2 gak..(ehehe..for me la).

ok2..actually sini nak kongsi sikit my experience kua shupin wit my bestfriend smalam kat times.actually da lama nak kua carik jaket yang chun.kali nih ada dwet ke..takde ke fiq nak kua gak...haha! so,after jumaat tuh kua la wit fami rncgn asalnyer nak pegi beli tiket ketapi balik raya nnti..oh!no..tiket da habis..tiket yang ada 9hb SEPT je..so,xjadik beli.gile ke hape..balik sampai pagi raya kt kampung..tanak la.so i turun titah kat my sista suh dia pegi carik tiket bas kat bangi tuh..yey! dapat. so tiket balik kampung 6HB SEPT nih.ooooooo balik kampung!!.haha..enuf2 citer tiket.




so,bila dah smpai kt times tuh,fami ajak la carik cermin mata..alah..yang pakai untuk berchantek-chantek tuh je..try punya try..jumpe la yang seswai.stndrt la..takkan nak main ambik je kan..kena la try tgk seswai ke idak..chun ke tak...gile hape kalu tak try..nnti pakai nmpak mcm alien nnti kan da sosah..

tengah2 try tuh,sowang juru jual murahan kat kedai tuh datang sound kitorang.

"encik nih nak beli ke tanak??!".

ish! tak bole aku...terbakar seluruh jiwa raga bila sorang juru jual murahan yang tak chun,buruk cakap camtuh..aku reply je

"hey! ada ke patut cakap dengan costumer cmni?ape ko hengat kitorang tadak duit nak bayar??!"

nak je ak tunjuk wallet aku yang gemuk tuh..haha! dia reply

"kalu ye pon cepat la..nak kira stok nih"

...lagik la tbakari ak rasa..main halau2 pulak..

"ada aku kesah ko nak kira stok ke hape..orang nak beli nak la pilih2 dulu..kalau beli nnti tak chun ke...tak elok ke,ko nak tolong ganti?!?kalau nak sepuluh pon aku bole beli"....... "...mana bos ko??nak jumpe??(ayat ni tambahan penyedap skript je..haha!)"..

dengan perasaan hampeh aku dgn kawan pon blah je dari kdai tuh...sial punye promoter murahan! xhingin ak nak bagi dwet kat kedai ko..kalu ye pon ko nak kira stok,nape ak yang ko serang??ada je costumer lain kuar masuk..datang lepas kitorang blah..dah kalau nak kira stok sgt kononnyer, ko tutup je kedai tuh ..xpayah bagi costumer datang..kira la cemana ko nak..sambil tidur..bogel..ikot suke ko! baru jadik promoter da hampeh..nasib la ko tak de jawatan tinggi...kalu tak memang hampeh!

haha...perjalanan diteruskan..carik2 baju untuk fami..dapat la satu yang chun..and for me..dapat jaket yang dicarik.. ok la....hee..under bajet lagik...(tapi da kering sebenarnya..haha!)



hehe.style ni..tapi bukan kaler ni...and style pon lain sikit..yang sama dgn gmbo nih is kat bahu ang tangan tuh..hehe..



note : ni membuatkan ak rindu bulan posa...sebab?kurang belanja..haha..iye ke?..cesss..tak ikhlas langsung kan nak tunggu ramadhan..haha!



Xie Xie..Syukran...Terima Kasih...Thank You..Gràcies

1:09 PM


xie xie..syukran..terima kasih..thank you..gracies

haha ^^ trimas banyak2 to :

aida azryn tuan punyer blog gugurl

sebab ape? bagi award katanya..hehe

ni da bape kali tah dapat award..

tapi standart la..fiq ni malas sikit skang ni..haha

yer la...blogwalk pon once in a blue moon skang..agenda menjelajah blog follower pon agak tersekat..mampus! sowi la kalu ada yang rasa fiq ni kekwat ke..blagak ke..hoho.ada aku kesah??!! haha...main2 je ok...tah..maybe bz carik bahan thesis kot..maybe la.but i really xtawu nape passion berblog ni da kureng..aduhhhh..tapi fiq akn try jalan2 kat blog kawan2 ok!


cik aida ni ada bg tugasan..dia suruh write sumthin bout her blog..hmmm... :

dear cik aida,

ur blog menarik sangat..kaler purple..my fav kaler tuuu.yer la..dulu ur blog ada pinky2 kan?skang da tuka layout.chun la...entry pon menarik...sonok nak baca and ur blog is the most blog fiq suke lawat sbb....jene..jeng..jeng.._______________________.haha...(sila isi tempat kosong ok).tuan tanah blog ni pon peramah..bukan setakat dalam blog je..dalam FB pon giler peramah..hehe...i loike~


note : haha...sikit2 sudaaaa..nnti lagik banyak fiq merapu

bandar al-munawwarah

9:17 AM




madinah mean bandar
munawwarah mean bercahaya
yer murid2..hari ni kita belajar baha arab yer
so..madinah al-munawwarah is bandar yang bercahaya
err.tapi bukan nak cite pasal madinah kat tanah arab tuh..

kat malaysia skang pon ada madinah munawwarah..iaitu i-City yang bercahaya. gile ah.memang penuh dengan pokok lampu.haha..pegi ramai2 dengan fahami,fithri,hasnur,mudah,izati and ila..memang syiok habis.tambah2 pulak fahami bawak DSLR-nye yang chun tu..memang snap snap sampai lembik la jadinyer. turun2 dari INNOVA je..trus snap snap..snap snap..snap snap...pehtu penat..lembik..haha..

..haha..ramai isnt it? we all sampai sana dalam pkol 9.30..memang la ramai umat nak pegi sana.sampai jalan sesak la.haha


ni la gadis2 yang suka bergambar tuh..haha! hambik ko! fiq ajak snap snap sampai diorang lembik..haha


yeah...sume pakat2 pendek belake! haha


nak makan ke tuh??? actually time lapar sikit2..haha


hoho...naik keta santa klaus


hasnur sedang cuba menjajah..haha!


yeah...berjaya menjajah!



merging pica!!


haha! apekah??


wabbit!!



snap snap..haha! para2 dan pari2


show me ur peacock!!!! kat atas tuh...haha


uikkk....tak penat brgmbar ke??


bergambar lagi..lagi...dan lagi


haha! wabbit pon ada yer..



note: memang gile penat la bergambar..dekat 300++ pic kt sana..gile ah! but masa balik fiq kena drive nasib la korang sume tak tido..pakat2 berkarok dalam keta tuh..kalu tak memang nak terleap gak..haha ^^

MTV World Stage 2010

11:54 PM




MTV World Stage 2010 rawk!
fuhh...dah lama nak pegi event nih.
dari taun lepas lagik.
but taun lepas xsempat masuk kontes utk dapatkan tiket..
meh kita tengok gmbar2 yang sempat diambil jum

disebabkan kamera tak dibenarkan masuk,so fiq tak bawak la dslr housemate tuh..
kalau bawak mesti da beratus2 gambo dah..
ni just guna kamera henpon je..
kali ni pegi with my bestfriend..rahmat..haha
snap snap gambo guna his henpon la...


dalam lane xzone ticket...tunggu nak masuk ^^



haha...xzoner punyer tempat...selesa isnt it? depan2 pentas pulak tu



fuh!! ni pulak untuk normal pass


penat berdiri..duduk kejap tunggu opening performance by bunkface



opening performance by BUNKFACE.
diorang nyanyi 4 lagu antaranya extravaganza and revolusi


next!! WONDER GIRLS..haha..fiq tak bape tawu sangat lagu2 diorang..
but ada la sikit2 yang tawu..and lagu wajib diorang malam tu is........NOBODY!
sape tak tawu kan..haha..

chun habis la awek2 korea ni..

kena pulak malam tuh hujan sikit2..so ada la sikit masalah teknikal..
dengan nak tukar set untuk TOKIO HOTEL lagi..
agak lama la jugak nak tunggu diorang kua

haha...pakat2 tak larat berdiri..sume nak duduk..nasib la dok kt xzone..tak la sesak..boleh la duduk2 gak..kalau kat normal pass???azabbbbb...


snap snap...haha.eh! acid pon ada..haha


tengok nih..wrist band untuk masuk ke kawasan xzone



yey! atlast kua gak TOKIO HOTEL..
memang gegar habis la..and banyak gak lagu diorang nyanyi..antaranya
automatic,world behind my wall,dogs unleashed..haha..its a blast!!


persembahan penutup by KATY PERRY!! memang ditunggu2.. fuhh...chun giler minah ni tengok live..
suara pon sedap...and selain nyanyi lagu hot and cold,i kiss a girl...part paling best is she is singing her new single...teenage dreams and California girls..and..and..and...ala lagu bunos..SHOW ME UR PEACOCK!!! fiq pon tak penah dengo sebab lagu baru dlm album baru dia tuh..haha...hehe..

haahhaha..memang meletop la persembahan kemuncak nih...last2 ada api la...mercun la...belon besar la..haha..siyes best..

note : if ada peluang lagi, fiq nak pegi lagik next year and thanks to UOX and CELCOM coz bg peluang kat fiq join event best nih ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *