kau ingat kau hebat?!

12:07 AM


sebelum nak tido..
terasa nak tulis entry nih..
dah lama tak mencarut..haha!


nak dijadikan cerita , fiq and my housemate secara sukarela nak menolong kawan sorang ni..niat hati nak tolog kawan tuh je ok..bukan organisasi dia.hanya nak tolong dia atas dasar kawan..ape yang menarik is bila tolong kawan tuh,maka tersingkaplah seribu satu perlakuan ahli-ahli diva wannabe organisasi tersebut.

well..sempena bukak sem ni organisasi tu ada buat satu minggu karnival. karnival untuk student.ok la..bagus.no komen la karnival tuh.ape yang mengjengkelkan is ada satu program dibuat sebagai malam kemuncak karnival tu..malam ape tah nama program tu..bila fiq and housemate turun padang nak tolong bahagian protokol, nampak la..macam la diorang ni tak reti.my housemate tuh dah macam kena buat kerja from zero..sume kena dia buat...apekah??tapi takpe la..tolong je la kan. nasib la program tuh orang besar-besar tak jadik turun.mati la kalu orang besar turun. my pendapat is dah kalau tawu tuh program besar, bagi la perhatian lebih. ni tak..ada ke harapkan kat ajk yang tak tahu sangat selok belok program. cian diorang terkapai2..






tak nak la salahkan ajknyer..organisasi tuh sepatutnya sedar diri. dah tawu program besar nak dibuat,sebelum tuh buat la persediaan betul2.bagi latihan secukupnya. ni dah la latihan tak cukup.kerjasama apetah lagi.macam tahik.. yang fiq tawu, diorang ni kalau satu2 unit ni buat program, unit lain takkan turun padang. come on la!! korang satu organisasi. unit2 tuh hanya pengelasan nak bagi perlaksanaan tugas berjalan lancar.maybe nanti ada bagi alasan tak cukup kakitangan..tak cukup ke?? tak tawu la konsep sial mana diorang guna. konsep lepas tangan kot. or konsep asas perosak.haha! tak cukup dengan kurang kerjasama, ada antara ahli dalam organisasi tuh ciap turun masa rehearsal, bukan nak tolong.tapi tolong mengata,menganjeng,menghina,buat tunjuk pandai..memang sial..(oppsss!! kan dah termaki)

oit mamat! kalau kau tuh hebat sangat,kenapa kau tak urus je. buat kerja pon compang camping.ada hati nk rendah2kan orang lain.come on la! kau tak layak nak berlagak..tak layak.setakat tawu sikit2 pengurusan protokol tuh tak payah la nak berlagak.kau ingat kau diva?keji giler.sakit hati betol.kenapa la ada manusia macam tuh.jijik!



gile ke hape! ape korang ingat korang tuh jemputan khas? haish..serabai otak aku tengok bebudak nih..nak cakap baru join organisasi tuh,rasanya dah dekat satu sem dah..ade ke patut program diorang sendiri,pukol 8 pon tak datang2 lagik..mana presiden?mana timbalan?s.u?ketua2 unit lain?ni yang just menolong ni xpasal2 sampai awal dari korang..malu la sikit.alasan lambat sebab mandi?solat?dah tu..yang datang awal tuh bukan orang islam nk kena solat jugak..tak payah mandi?semua dah pakat besar2..segala macam dah besar..takkan otak makin mengecik?datang2 nk duduk barisan depan sekali dengan VIP..tak sedar diri betol !! ape salahnyer kalau korang bukan dari unit yang jadi penganjur utama tuh turun padang jugak..tolng ape yang patut. bukan orang lain punya organisasi tapi korang punya organisasi jugak...tapi yang pasti lepas ni aku takkan tolong dah..sebab ape??aku dah malas nk layan kerenah diorang nih..and aku pon dah banyak kali terkena dgn diorang.terkena ape??haaa....tah la..malas nak cakap banyak2..nanti tak pasal2 kena gam blog aku ni..

sini i have sikit cadangan la kalau mana2 organisasi nak buat program..tk kira la besar or kecik :

1. sila bagi latihan secukupnya kepada ajk terlibat

2. buat la bengkel pengurusan kat korang punya organisasi..jangan tunggu orang dari organisasi lain kan tolong buatkan bengkel kat korang je..ingat korang tuh diva sangat?!segala nk kena suap..

3. suruh la sape2 yang terlibat tuh datang tanya kat mana2 manusia yang tawu dalam hal2 pengurusan nih.,ni dah la tak reti,tanya pon tanak..takkan nak tnya pon tak reti?? ape bisu?terencat? kalau pepatah orang tua,diorang cakap orang jenis ni bodoh sombong.

4. pastikan la korang sume ada kerjasama secukupnya. even bukan event unit korang pon takde salahnya tolong topap mana2 yang kurang.ni da la tanak tolong,menghanjeng pulak tuh.keji!

5. (ape2 lagik la korang rasa nak tambah)


note : haha..bukan aku tak ikhlas tolong..tapi bila tengok diorang seniri yang tak bersungguh2 sokong ape yang akan mendatangkan kebaikan pada diorang,aku pon rasa pelik,jijik,jengkel dan sewaktu dengannya la.. tak pasal2 malam ni post entry yang panjang berjela nih ^^

1 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *