ia-nya hampir

5:59 PM


gambar sape neyh???haha



haluuuu....
dah lama yer fiq tak menulis...
dah rasa keras jari krem otak..haha
yer la...cuti la katakan..
memang bercuti betol2 la..

for kawan2 punye info..cuti sem ni la cuti paling panjang for me
nape?
sebab slalu kalau cuti sem 2bulan fiq ada macam2 program..
debat lah...anugerah la...macam2 la..
tapi semenjak dah bersara ni ...fuhh...memang la lapang..

so,dengan bangganya fiq balik kampuang and menternak lemak..
and...haaa!! memang penternak berjaya..haha


hurmm...cuti ni banyak benda jadi...
ada yang best..ada yang tak best...



- mari kita start entry dengan satu kisah -

tanggal 23 Jun dalam pkol 2 pagi tok (nenek) fiq meninggal..
sakit ape?sakit tua..dah lama arwah sakit..dalam 1 tahun lbey kua masuk spital..
and semenjak fiq balik cuti sem ni sakit dia makin teruk..
and...we'all ahli keluarga dah bersedia dgn sbrg kemungkinan..

22 Jun pagi arwah dimasukkan ke wad hospital parit buntar...
petang tuh fiq sempat pergi melawat beliau..
tah nape ptg tuh masa melawat dia,matanya sayu je tengok fiq...sedissss and before balik,fiq sempat peluk arwah..memang tyme tuh badan dia dah rasa sejuk2 dah.. and hati kecik fiq da terasa dah yang dia dah nak pergi..tapi tak sangka secepat tuh.. malam tuh my sis yang tunggu arwah till her last breath..

tapi alhamdulillah dari cerita akak,masa2 last dia memang senang..
tak sempat diajar mengucap.baru akak nampak badannya menggigil..
akak pon trus pegi tepi dia..
..arwah dapat lafaz sendiri..tapi akak ajar gak la...
lepas dia lafaz tuh...terus sepi~~~~

jenazah disembahyangkan dan dikebumi pukol 2 ptg..
alhamdulillah sume adik bradik sempat balik..
segala keturunan balik..
so,urusan memang mudah..dari nak mandi,nak angkat jenazah,nk usung ke perkuburan memang sume kaum kerabat kami yang buat..
orang kampung yang dtg tengok je la...(yer la...dah ramai dah kann..)

and anak arwah (my papa) sendiri yang jadik imam solat jenazah untuk arwah..
sedih la jugaa~ tapi setiap yang hidup pasti akan mati

alhamdulillah segala urusan dipermudahkanNya hari tu..
and masa kebumi arwah tu pon tak panas...redup dan ber-angin je

feedback dari org yang melawat jenazah before dimandikan bgtaw kami yang diorang nampak muka arwah mcm senyum je :))

pusara tok (-_-*)

5 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *