ben10 dalam masjid?!!

2:19 PM




todai is friday..so, of kos la pegi sembahyang jumaat kan (bagi kaum laki la)..
haha..kat sini bukan nak citer fadhilat ke hape..but kejadian yang terjadik yang mambuatkan fiq sniri tak kusyuk dengo kutbah..


nak dijadikan cerita today masjid nilai tuh ada problem sikit dgn speaker.so dengar slow je la.fiq and fami dok kat tempat biasa la..yang paling best is seblah kami ada la sekumpulan budak sekolah.dalam darjah 1-2 kot...comel2 je sume..tapi perangai diorang lagik la comel..tengah2 tok imam baca kutbah, diorang buat kutbah sendiri..memang la merah muka tahan gelak dengo budak2 tuh bersembang..pasal otromen la..gransazer la..digimon la..siap buat sesi sambung citer pulak tuh..haha!

tuh takpe lagik..tetiba sorang budak nih bangun..nama dia aqmar ape tah..sempat tengok kat tag nama dia...then ada kawan dia sorang lagik menjerit "bangunnnn!!!!.. selamat pagi chegu!!" sambil kawan2 yang lain ikot..haha! memang fiq tak tahan nak gelak tengok telatah budak2 nih

"hari ni chegu nak mengajar ape??" tnya murid2 kat chegu tuh...si aqmar dengan muka comel jawab "hari ni kita blajar pasal ben10 ok!!" lagik la aku giler senak perut nk tergelak..lps tu pakat2 speaking bahasa omputeh yes no yes no.....wakakak!!!! budak2..macam tuh la kaaaannn



mesti ada orang beranggapan nape lah bawak and biar budak2 nih datang kan...for me..its ok as long as tak buat havoc kat masjid tuh..bukan ape..sikit sebanyak boleh ajar diorang kenal masjid..rasa cinta nak pegi masjid..yer la..walaupun pegi sana just borak2..kecik lagi....dah besar nanti paham la..and..untuk parent yang nak bawak anak2 pegi masjid.sebaiknya ibu bapa tuh seniasa mengawasi anak2 mereka dan pastikan anak2 tuh tawu adab2 dalam masjid ^^.

4 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *