barang 'baek' dalam bathroom !!

12:49 AM


entry kali nih maybe ekstrem sikit kalu u'all baca tanjuknyer..

of kos la..haha ^^

emm...u'all suke pegi guardian tak?or watsons? tak pon giant?tesco?haha...kalau nak citer memang la banyak kat shoping mall..haha...sini bukan nak citer barang baek ape pon..just nak berkongsi pasal stuff yang fiq currently guna..hope la nanti kalau u'all nak beli boleh la review ni tolong bagi info sikit. untuk entri nih kitan tengok barang yang biasanya digunakan dalam bathroom or lebih tepat untuk grooming diri..especially for men la..(iye ke?) haha..meh kita layannnn!!

rambut :


untuk rambut fiq suke guna wax...before this pon da mcm2 wax fiq guna...but yang ni paling seswai and best..kalu wax lain selalu fiq guna rasa melekit sgt rambut..and also susah nak cuci..but bukan dengan GATSBY WAX nih..memang selesa..flexsibel..senang nk shape rambut and kalau nk reconstruct pon senang..nak basuh pon tak la se-susah wax lain yang pernah fiq guna..and yang poenting bau dia tak over...light2 je..bau lemon..sangat harummm..harga?? tak sampai MYR 15 pon untuk 80g


ni pon still lagik dalam kategori rambut..SECRET GARDEN HAIR CONDITIONER...fiq baru je dalam 4 bulan using this product..setakat nih fiq selesa guna conditioner ni..sebab rambut really lembut after using it..kalu mcm produk yang lain agak sengal la...yang penting wangi and baunyer long-lasting..sebab sape nak kan rambut bau machemmm..haha..harganya just MYR 5.++ je untuk 175ml..murah kan?


produk seterusnya dalam penjagaan rambut yang paliang pentig ok kos la SYAMPU..and fiq currently guna SECRET GARDEN SHAMPOO : NUSANTARA - ADDS VOLUME AND BODY..sesuai dengan namanya..memang beat guna shampoo nih. sebab memang terbukti menguatkan dan melebatkan rambut..kalau dulu my hair banyak gak la gugur...skang dah kurang sangat..haa..ingat pompuan je gugur rambut ke..laki pon sama je kot..bau pon wangi je...produk SECRET GARDEN ni satu kelebihan is semua produk dia wangi...sesetengah produk lain wangi..tapi wanginyer pelik...yang ni..ok je..tak la pelik..haha!..yang nih harganyer fiq lupe la.. for 400ml ni just MYR 13.++ je if i'm not mistaken...murah gak la..


muka :

meh kita tengok ape fiq pakai kat muka pulak..hmm..before using GARNIER MEN TURBO LIGHT ni..fiq guna LOREAL MEN EXPERT..tapi ternyata produk loreal ni kurang berkesan..nama je gempak..tapi muka macam jadik lagik teruk je ada la..but not for GARNIER MEN ni..after a week i;m using this product, memang ternyata ok..ok cemana? kulit fiq ni jenis yang berminyak sikit2..tp takde la sampai masalah kulit berminyak.sebab tu fiq tak guna yang OIL CONTROL punyer..after try guna krim ni..my skin become fairer ( betol ke perkataan omputeh ni?) and kalau outing pon muka still ok even selepas seharian kena terik..tak berminyak sangat and tak kering sangat..harga yang ni below MYR 10 untuk 40ml..dalam bajet lagik


next!! haaa..kalu u'all nak tawu,pencuci muka UBER MEN nih fiq guna since form 6 dulu..and i really works on my skin..sebab tuh fiq xpenah tukar..sebab bukan senang nk jumpe pencuci muka yang sesuai dgn kulit muka kita kan?? dari design botolnyer yang bulat sampai petak, fiq still guna lagik..pencuci ni ada banyak benefit..antaranya : OIL AWAY POWER CLEANSER, TONER EFFECT, and untuk SHAVING pon ok..kalau dulu tone kulit fiq teruk..lepas guna yang nih..da sekata skarang...tak la seteruk dulu ^^..harga pon berpatutan.. just below MYR 15 je untuk 150ml...murah jeeee..


badan :


haaaa..untuk badan...i'm using SEGRET GARDEN BODY SCRUB...secret garden lagik..haha..nak buat cemane...dah terpikat dengan harumannyer yang best..emm...yang nih tataw nk citer cemane..tapi yang penting best la..haha!! only MYR 10 je untuk 150 ml..dalam bajet lagi !!



haaaa..ni yang paling fiq suke...BODY SHHOP FOR MEN : WHITE MUSK EDT..haaaa...memang masyuk la bau nih..wangi betol...and i really luv it..tapi kalu pewangi nih is very subjective..ada org suka bau nih..ada org tak suka..haha..anyaw perfume ni harga MYR 115 untuk 100ml..(nih orang bagi hadiah..fiq tak beli pon)


and..last sekali untuk badan..fiq guna SECRET GARDEN BODY WASH..best giler...bau lavender...mmg menyenangkan bau 2...nk tido pun senang je sebab ingredient lavender and cucumber membantu proses tok memudahkan tidur..so pada sape yg da masalah insomnia, leh try...mane tau leh tolong... yg penting mandian ni memang memberi kepuasan kpd sape yg nk guna...try la :) JUST MYR 13 sumthing je untuk 750ml..

p/s : so..yang mana satu pilihan kalbu??haha...up to u'all...fiq sini sekadar berkongsi ape yang fiq penah guna and rasa best..next entry kita sembang pasal benda lain pulak yer ^^ maybe baju...or ape2 je la..

12 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *