Terasa Nikmat.. OUh yeah!!

6:13 PM





orang tua-tua cakap
"orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa"

tapi fiq cakap
"time kita boleh beri,kita beri..nanti senang nak merasa"

haha...sound like macam penting diri kan kata2 fiq tuh?eh..ye ke? macam nak mempergunakan orang pon ada ke?tah la..tapi from my own experiences fiq tak rasa macam tu. standart la hidup kat dunia kena saling 'give and take'. betol tak?



actually ape yang fiqn nak cite nih is kadang2 kesusahan kita masa dulu mungkin ada hikmahnya. for illustration, macam fiq dulu banyak terlibat dalam program anjuran bersama universiti dengan jabatan kerajaan macam INTAN, ARKIB, Kementerian Pengajian Tinggi.. susah ke join jadik AJK? uih..ape tak susahnyer.azab kot.banyak kerja and kena korban banyak benda. masa nak lepak dgn kawan2.masa nk kuar jenjalan and byk lagik la..

but now fiq rasa semua tuh berbaloi. skarang fiq da sem 6. and fiq ada intern satu sem kat sem 8 nanti. so start skarang fakulti dah suruh carik tempat. kalau nak carik kat tempat2 yang senior selalu carik tuh memang la dah banyak kawan2 kos nak serbu gak. so fiq ambik la peluang try tanya kat jabatan2 yang fiq penah bekerjasama tu. ada diorang nak amek budak intern or not.



ni bukan nk guna kabel.just nak tnya ada peluang or not. maybe diorang taw prosedur camne or kenal person in charge terus untuk proses nk mohon tu ke.bole mintak kontek. kan senang kontek pegawai yang berkenaan terus tanpa melalui pejabat am diorang.yer la..kalau kat pejabat am kena la diPAS ke banyak tempat dulu. ni dah taw sape person in charge, terus la send resume and CV kt pegawai tu.then untuk reference dalam resume pon boleh la letak nama pegawai univ. yang dulu pernah pantau fiq dalam aktiviti yang fiq letak dalam resume tuh dah kalau penah baik and bertugas dgn diorang.



makna kata, ape kesusahan dan kesukaran dulu akhirnya ALHAMDULILLAH dapat menolong fiq sekarang. umpama kita tanam pokok buah la. kena susah payah jaga,letak baja nak bagi subur..at the end of the day insyaAllah ia akan mengelkuarkan buah yang manis. kalau takde buah pon kita boleh tumpang berteduh. ^^

p/s : semoga kita tak lokek memberi khidmat dan pertolongan kat yang memerlukan. and kawan2 tolong doa kat fiq ea untuk tempat praktikal ni. hope bole buat kat INTAN or ARKIB or IKIM or KDN sebab tempat2 ni yang fiq nak apply ^^






8 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *