Ape La Nasib :(

6:46 PM


ape la nasib den..

ingat nak tengok movie seram..but it truns out we all carut je movie tuh..

dah la dua kali berturut2 pulak tuh..

hee~ meh kita tengok movie yang kononnye seram tu


1st movie


ni haa..tajuknyer rahtree 3.1 : reborn

citer ni agak seram sebab penuh dgn darah and hantunyer agak seram. but not seram enough sampai layak masuk dalam genre seram.plotnyer berbelit saaaangaaaatt..memang boring citer ju-on yang belit2 tuh pon tak terbelit macam cite ni..songsang otak fiq tgk cite nih..and endingnyer sangat tergantung. taw la nak buat sambungan but perlu ke ending tergantung giler. citer lain pon ada nak buat sambungan but tak la agak celakss mcm cite nih. ni dah macam drama bersiri. nak taw ending kena tengok episod seterusnyer. dah kalau yang mula2 tak best,ada orang nak tengok yang 2nd? kalau orang lain tah le camne..but for me its just buang masa sebab xkualiti and xtaste langsung cite nih. nasib la i just download je cite nih.kalau tengok kat cinema lagi berbakul la menyumpah. agak2 la kan...bila search kat wiki fiq dapat taw citer ni memang banyak siri. keluar dari taun 2005 till now stil bersambung2 lagi cite nih..tak jemu ke eh?tengok review dalam wiki macam meletop..tapi tah le. ada sesape penah tengok gak?? ni haa...list sekuel diorang..

- Rahtree Reborn (Buppha Rahtree 3.1) (2009)
- Rahtree Revenge (Buppha Rahtree 3.2) (2009)



2nd movie

house of voices : saint ange

meh tengok plot yang direview dalam wiki

In 1958, Anna, a young cleaning woman, is sent to spruce up the abandoned St. Ange orphanage in the French Alps region in 1958. In fact, she has been sent there because she is pregnant, but she keeps this a secret from others. She then discovers that Judith is the only orphan who still lives there, a young woman who acts like a child, locked up in her own memories. As she begins her cleaning duties, Anna begins to experience strange things such as hearing the footsteps and voices of children down the hallways. Meanwhile, her co-worker, a cook named Helenka, does not hear a thing, and begins to worry about Anna's state of mind.

As time passes, Anna begins to suspect that St. Ange holds a dark secret. Convinced that Judith's memories hold part of the answer, Anna coaxes her into helping uncover the sinister secrets that lie under the orphanage


my review after tengok citer nie :


memang macam taik. jalan cerita is very simple. berkisarkan sorang pompuan degil yang amat. ape yang tak bagi yang tuh la nak buat,agak annoying. haha..but yang tuh make jalan cerita tuh berkembang. sepatutnye masuk dlm genre sci-fi, not dlm genre horror/ghost movie. and dalam cite nih banyak menggambarkan watak utama tuh berhalusinasi and yang tu membuatkan dia mati. da la mati..orang buat tataw je kat mayat dia and anak dia yang baru lahir tak cukup bulan sangat tuh..at the end of story, orphanage tu ditinggalkan. sume blah dari situ. haish..memang "seram" sangat la citer ni...



7 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *