Thursday, May 27, 2010

sukenyer!! ouh yeah! ouh yeah!


'sebuah ucapan lebih berharga dari sebarang pemberian"

haha...btol tak pernyataan kat atas tu?
tah la..fiq rasa ada betulnyer..

sempena my birthday ni..
i do really trima banyak wish from my friend and famili..

kalau nak dijumlahkan ada la dalam 200++ wishes..
from kawan2 blogger, facebook,kawan2 sekolah rendah,sekolah menengah,kawan satu kampus..and also sume yang kenal fiq
and...of kos la dari my beloved famili..-sis,mom,dad

so tak kesah la dapat hadiah or not..ucapan dari kawan2 sume dah cukup make me feel very heppi ^^

memang sengkak la inbox phone fiq tuh..sebab sepanjang cuti ni fiq guna FB SMS je ^^

haha..PC kat cc ni very terhad la..takde adobe,nk crop pic pon susah..microsoft office pon tah pape....thats why kadang2 i hate CC !!

haha ^^ i really miss this blog but couldn't update it slalu macam tengah sem..
sebab cuti kan...so mt uma tadak tenet..
kalau pasang pon nnti da mula kuliah sape nk guna..
both me and my sis study kt KL..
fiq pulak jenis yang jarang balik rumah..
so mmg parents tak bubuh la...


p/s: nnti kite jumpe lagik yee ^^





Monday, May 24, 2010

hai!

actually tadak idea la nk post entry bawu..

just nak say HI to all kawan2 blogger..

and sape yang bercuti tuh selamat bercuti la

p/s : update dari CC kat pekan BAGAN SERAI ^^..rindu kt korang sume

Friday, May 21, 2010

OFF


sedih rasanya mengenangkan..

kenapa aku mesti melaluinye?

why? why?

haha..gilo eh..actually petang ni fiq dah nak balik kampung..

dah lama tak balik rumah

rumah kat bagan serai perak..-jemput la datang

so, fiq takkan dapat update my blog selama 2 bulan till bulan 7

bukak sem baru la bole jumpe sume kawan2 blogger balik..

sedihh...

but smalam is best la..fiq berjaya mengajak kawan2 yang rapat ngeteh sensama. yer la...lepas ni dah 2 bulan tak jumpe kan..mcm2 story la dgn diorang smalam. sampai satu tahap,pakat2 bukak citer hantu..haha..memang suke..before balik ptn ni fiq nk langsaikan hutang2 dgn blogger.ada yang exchance link la..ada yang fiq nak balas lawatan la..macam2 la..korang take care ok..this is my last entry ok seblom balik ^^

take care..nanti jumpe lagik ok ^^ mish y'all

p/s : fiq on facebook sms mobile ^^ ape2 post je kat my wall or msg dlm fb nu

taufiq helios is not hellioz

errmmm..

bila dah jadik camni..

fiq rasa kawan2 blogger sume taw kan isu kewujudan sorang kawan blogger kita nih.

fiq tanak kata ape..

ikot suke la dia nak buat ape..

blog dia..

dia punya hal..

but jangan sampai melebihi batasan sudah la kan..

just nak bgtaw kawan2 yang

taufiq helios

is not

hellioz

mana la taw ada kawan2 yang keliru ke..

we are totally different person ^^

in the other hand..

nice gak ada person mcm dia nih..

baru colorful dunia kann..

tak la sume sama je ^^

Thursday, May 20, 2010

i'm BROKEN



orang kata hati walau sekeras batu

kadang2 boleh jadi serapuh kaca

'kau patahkanku'

itulah kata-kata terakhirnya..

harus bagaimana lagi...

kalau dah patah, pecah, boleh ke ganti?

berapa harganya?

ukuran pulak berapa?

mampu ke aku ganti?

ada tak sesape terluka?

oh....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
****

CERMIN TINGKAPKU!!

HAHAHA!!


ni haa~ cermin tingkap ni pecah and patah petang tadi...
padan muke fiq..nk bkk tingkap main tarik kt cermin dia je..malas sgt nk guna pemegang..
nasib la tak luka ^^

Facebook vs Myfriends2u


entry kali ni meh kita tengok ape perbezaan dua laman sosial ni

is laman sosial yang baru ni copycat laman yang lama or kebetulan

or

diorang mintak orang laman lama tolong design?

but yang ni produk negara mana? hee~ paham2 la kann..

but for me lepas try join both it seems just the same dua2 benda nih..



meh tgh gmbo2 nyer..



PAGE LOGIN



VIEW PROFILE



p/s : ape pon no offence la kan...kita ada hak memilih..nak guna yang mana satu is depend la kan..fiq kat sini just wat review untuk both. belilah barangan buatan malaysia

Ayam Bergolek?




orang tua2 slalu cakap rejeki takkan daTaNg bergolek..

kalau ayam golek camne?

tp tadi sungguh rezeki datang bergolek wooo..skali dgn ayam pom bergolek gak


nak dijadikan cite, today is the last day rahmat is here. so fiq bangun la awal pagi. ingat nak goreng nasik. sebeb masak sardin malam tadik ada lebih. but before that masuk la bilik nwa. pemilik blog kembara seorang jejaka tuh. tetiba dia ajak lunch kat mcD..fuhh..bulan jatuh ke riba. kucing bertanduk..pisang berbuah dua kali.haha~ its like dream come true. da lama dok rancang nak g mcD tuh. but masalah ekonomi semakin meruncing..fiq cakap la kat nwa.both fiq and mat tadak modal nak g sana. nwa cakap its ok...dia belanje.haha..memang la best ^^

sampai je kat mcD, fiq suruh mat g amek seat and fiq and nwa order.


FIQ MAKAN SET QUARTER PUOUNDER - my fav nih~



RAHMAT ORDER AYAM GORENG SPICY McD




MEH TENGOK SET APE NWA MAKAN :)



haha..nwa makan banyak!! but thanks to him la..sbb belanje kitorang..hee~ yang paling terharu is dia cakap ni sempena celebrate my birthday..OMG! ramainyer celebrate birthday fiq awak kali ni..ni sume sebab birthday fiq jatuh tyme cuti semester ^^


ni la sume ape yang kitorang order ^^ blurppp!!!

Ayahku Kahwin Lagi YEY!



jeng..jeng..jeng....

~AYAHKU KAWIN LAGI DENGAN SI DARA JELITA~


HAHA~ not my papa la yang nak kawin.but its my sista. baru hari rabu lepas kelaurga lelaki datang merisik. fuh..sedar tak sedar my sis ni da besar kan.da bole kawin upenyer...haha... yer la..da lama dok skali.sejak kecik lagik...dulu2 tyme kecik2 asyik gaduh je kami berdua.after this dia da nak kawin and jadik milik orang lain. to be honest fiq mula rasa semacam lonely sbb nnti dia dah kawin,xde sape kt uma xcept me, mom and dad..ouh! xlupe..dua ekor budak kucin. but this is life kan..ape pon fiq hepi akak dah jumpe orang yang selayaknyer and i'll alway pray for ur hapiness.bila akak nak kenduri? tah..haha..maybe dalam 6 bulan lagik kn?hee~ xsabar la..nak tgk akak kawen..luv u!!





Wednesday, May 19, 2010

TWIN ~ Twin Effect?


berjalan-jalan keliling kampung

bersama mariam jaga kambing..jaga kambing..jaga kambing..~

tetiba bila balik rumah dikejutkan dengan sepucuk surat..

jeng..jeng..jeng..

i have a twin?gile hape..aku hidup selama 21 tahun nak masuk 22 dah nie.tak penah parents aku bgtaw aku ada twin. kenape? kenape? adakah mereka sembunyikan benda ni dari aku?oh tidakkkkk!! kenapa semua ini terjadi..

CUT!!!!!

haha..emo la sangat kan..
bukan la..sbenarnya fiq tjumpe satu blog yang guna tagline lbey kurang sama je..
fiq guna "simple but perfect"
my kembar tu guna "simple but meaningful"
agak sama la kan ^^
dia datang lawat fiq dulu


jeng..jeng..jeng..ni la kembarku tu


ni la miss sersire <---klik sini nak g blog dia

p/s : yang bestnyer style blog dia lbey kurang with me je. byk nukilan dari hati ^^



Rumah Kamu Rumah Ku


Kawan2 penah tgk ur home sweet home dari imej satelit x?
fiq penah..

saje la kan..

smalam rajin2 sbb tataw nk buat ape..

try la gune wikimapia nih..

carik imej satelit rumah fiq..

after carik2..


tadaaaa!! jumpe gak..

jum tengok


umah tok tepi lebuhraya..senang nak carik ^^



haha...nampak tak rumah cumey dalam kampung ni ^^



fuhh...tak sangka banyak pokok kawasan nie kan ^^



p/s : tu la imej paling dekat fiq dapat zoom.and map ni pon kurang update sbb umah fiq da berubah sikit kt depan tu...moh pakat2 search rumah masing2 then kita pakat2 kongsi

1408


fuhh..baru je abih tengok movie nih.

agak menarik la..menarik dari dua filem yang lepas--> klik here


1408 is kinda menarik la. coz jalan citernye agak mencabar. nak kata takot or horror sgt cite ni tak la. just banyak berkisar bout main character past memory.kalau ye seram pon kat mula2 cite nih je.hantu tuh manipulate his past je la..haha..tengah2 cite ni agak macam citer zathura or jumanji la pulak. bilik hotel 1408 tuh bole btukar jadik macam dalam suasana ais, suasana kapal nak tengggelam, rumah terbakar panggil bomba, at the end of story main character mati sebab dia cakap kat hantu dalam bilik tuh "i'll die but i will bring you with me"..then dia bakar bilik tuh..haha..bakar awal2 kan habis cite..anway ok la. berbaloi 2 jam lebih mengadap cite nih.


Tuesday, May 18, 2010

Ape La Nasib :(


ape la nasib den..

ingat nak tengok movie seram..but it truns out we all carut je movie tuh..

dah la dua kali berturut2 pulak tuh..

hee~ meh kita tengok movie yang kononnye seram tu


1st movie


ni haa..tajuknyer rahtree 3.1 : reborn

citer ni agak seram sebab penuh dgn darah and hantunyer agak seram. but not seram enough sampai layak masuk dalam genre seram.plotnyer berbelit saaaangaaaatt..memang boring citer ju-on yang belit2 tuh pon tak terbelit macam cite ni..songsang otak fiq tgk cite nih..and endingnyer sangat tergantung. taw la nak buat sambungan but perlu ke ending tergantung giler. citer lain pon ada nak buat sambungan but tak la agak celakss mcm cite nih. ni dah macam drama bersiri. nak taw ending kena tengok episod seterusnyer. dah kalau yang mula2 tak best,ada orang nak tengok yang 2nd? kalau orang lain tah le camne..but for me its just buang masa sebab xkualiti and xtaste langsung cite nih. nasib la i just download je cite nih.kalau tengok kat cinema lagi berbakul la menyumpah. agak2 la kan...bila search kat wiki fiq dapat taw citer ni memang banyak siri. keluar dari taun 2005 till now stil bersambung2 lagi cite nih..tak jemu ke eh?tengok review dalam wiki macam meletop..tapi tah le. ada sesape penah tengok gak?? ni haa...list sekuel diorang..

- Rahtree Reborn (Buppha Rahtree 3.1) (2009)
- Rahtree Revenge (Buppha Rahtree 3.2) (2009)



2nd movie

house of voices : saint ange

meh tengok plot yang direview dalam wiki

In 1958, Anna, a young cleaning woman, is sent to spruce up the abandoned St. Ange orphanage in the French Alps region in 1958. In fact, she has been sent there because she is pregnant, but she keeps this a secret from others. She then discovers that Judith is the only orphan who still lives there, a young woman who acts like a child, locked up in her own memories. As she begins her cleaning duties, Anna begins to experience strange things such as hearing the footsteps and voices of children down the hallways. Meanwhile, her co-worker, a cook named Helenka, does not hear a thing, and begins to worry about Anna's state of mind.

As time passes, Anna begins to suspect that St. Ange holds a dark secret. Convinced that Judith's memories hold part of the answer, Anna coaxes her into helping uncover the sinister secrets that lie under the orphanage


my review after tengok citer nie :


memang macam taik. jalan cerita is very simple. berkisarkan sorang pompuan degil yang amat. ape yang tak bagi yang tuh la nak buat,agak annoying. haha..but yang tuh make jalan cerita tuh berkembang. sepatutnye masuk dlm genre sci-fi, not dlm genre horror/ghost movie. and dalam cite nih banyak menggambarkan watak utama tuh berhalusinasi and yang tu membuatkan dia mati. da la mati..orang buat tataw je kat mayat dia and anak dia yang baru lahir tak cukup bulan sangat tuh..at the end of story, orphanage tu ditinggalkan. sume blah dari situ. haish..memang "seram" sangat la citer ni...



Hadiah? Gift?



gumbira rasa hatiku tidak terkira oh... oh... oh...

err..lagu ape ni? fiq pon tataw ^^

but..

ape yang fiq taw is..


someone already gave me hadiah for my birthday 27May nih. nape dia bagi awal? sebab jumaat nih fiq dah nak balik kampung and dia nak balik JB. terharu la..actually dah lama nak beli benda tuh.camne dia tawu eh? meh kita tengok ape dia bagi..fuhh..fuhh



fuhh...bila dapat bungkusan tuh terus suruh rachi bergambar dulu





jeng..jeng..ape la yang ada dalam bungkusan chumel ni





OMG!! OMG!! how did dia taw fiq suke yang ni?




OMG!! i really luv it!! mana dia taw da lama fiq target nak beli yang ni?
terharu..terkesima..

really...really..really luv it!!

thanks a lot coz awak berjaya bagi suprise ni..dulu awak bagi rachi..skang yang ni..thanks yah! fiq akan pakai tiap2 hari coz i really luv it.wangiiii...sukeee...tenang je bila pakai bau-an ni ^^

Monday, May 17, 2010

We're Plastic But We Still Have Fun.. iye ke?


wee~ actually tajuk tuh saje je..
coz tyme nak type entry ni fiq dengo lagu Lady Gaga tu - Paparazzi~

actually smalam is the most sonok day for me kot~
sebab? i manage to siapkan my resume yang rasanya amat memeningkan ^^


so, after siapkan CV , resume and ape yang berkaitan dengan permohonan L.I tu, so i and rahmat kua la ke GIANT nilai..niat hati nk print gambo untuk letak dalam resume~ dah selesai sume tuh nak balik nak makan..then~ hujan yang turun bagaikan mutiara~ haha..hujan pulak daa..so redah la..masa makan kt Baraqah tu, Fithri Jasmin call and ajak kua jenjalan a.k.a g karok. hee~ siyes best-thanks God..at last ada la aktiviti. da lama tak karaoke.kali ni kami berempat. fiq,mat,fit and qis ^^



antara lagu yang we all nyanyi :

- not fair : lily allen
- to love you more : celine dion
- the script : the man who cant be moved
- i have nothing : whitney houston
- kau ilhamku : man bai
- baldu biru : ella and awie
- brick by boring brick : paramore
- viva la vida : coldplay
- adam lambert : whattaya want from me
- i dont wanna miss a thing : aerosmith
- bad romance : lady gaga

and...ape ntah lagik..da tak ingat

ape yang spoil sikit malam tuh is kat monitor dalam room tuh tulis we still have 10 min..tapi tetiba diorang off system.memang agak panas la.tanya kat kaunter diorang jawab diorang ikot jam kaunter. so dah kalau dalam room and kaunter tak sama jamnyer so kira tipu la tuh kan? rugi je 10 minit. boleh 2 lagu lagik tu..memang sengal!


ni la tempat kitorang g tuh.


lepas abeh karok.kononnya fit nak ajak g minum sekejap je..kat as-salam..waa~ memang giler la sekejapnyer..sampai pkol 4 pagi we all melepak sana...banyak la topik and gossip kua..



^^ qis ngantok ke tuh? fit semangat!!



^^ meh posing dengan straw nih ^^



haa~ bawah ni ada satu gambar misteri.cuba korang carik ape benda tersembunyi dalam gambar bawah nie ^^



misteri ke?



BirthDay Lagi ~

hepi berthday to you~ hepi birthday to you~ hepi birthday to you~

hee~ today is MONDAY.

and 2 org my friend..

agak close la gak~




HEPI BIRTHDAY TO BOTH OF U ^^


kyle fiz



anam
 

Copyright © 2013 | Helios Blog