Friday, April 30, 2010

my 1st TIME ever ^^


bawah ni adalah gambar gadis yang menge'TAG' fiq

namanyer? NUR HAWA



Ni fiq dapat dr NUR HAWA..tq ..muah..heheh..jgn jelez ya...soalan-soalan adalah seperti berikut :-

1) Adakah anda happy sekarang?
hepi smapai nak gila!! haha

2) Kenapa anda happy?
Sebab ni 1st time...actually tatau pon mende2 TAG ni...(tah betol ke idak cara balas ni)

3) Apakah benda yang boleh membuat anda happy?
Orang JB datang sini..kalau bole beli lappy baru(yg lama rusak)...shuppin..makan2..haha

4) Pernahkan anda menerima tag?
tak pernah...ni 1st time...diulangi..1st time..haha...

5) Nyatakan warna yang anda suka.
kaler pelangi bole?erkk...most suke purple,biru,hitam,putih..haha..wardrobe penuh kaler2 tuh je

6) Berikan 6 orang yang anda mahu tag. Sila beritahu kepada orang yang anda tag supaya dapat respond. (klu nak lebih pown bley, kurang pown bley..) siapakah yang bertuah...jeng..jeng..



@>--- aNn ScaPE

@>--- BeTTeR iN TiMe a.k.s miss aida



7) Nyatakan sifat orang
yg anda tag. Nak tulis panjang berjela pun takpe asalkan anda happy

rahmat : pengikut tegar..haha...always motivate me

nur : pengikut tegar gak...and entry dia sume menarik..

ann : emm..nk cakap hape eh..blognyer menarik...tah..sbb fiq rajin masuk blog dia kot.

aida : aida nih rajin komen my entry..really appreciate it

akak : bcoz dia akak saya..da nk btunang pon..haha..

wawe : u r soooooooo cooolll..haha..


8) Nie soalan cepu cemas ni. Adakah anda happy dengan apa yang anda ada?
yez i am..hepi giler...kadang2 ape yang ada ni more than enuf dah..haha

nak tambah soalan la...

9) sape lagi selain blogger yang ikot blog fiq? meh kita tgk

4- Sara (xde url fb dia pulakk)
5- Noar el-Umar (dia ada blog gak)
6- sHUHAIMI (mamat ni ada blog gak )

sape ntah lagik...yg je baru dapat taw hasil korek2...

haha..hope sume epi~ sbb i hepo bcoz u all make me epi~

Jom !! Clubbing dan Berdansa !!

HAHA..BUKAN G CLUBBING BJOGET KT BB KE..APE KE...
DALAM UMAH JE..
KAT RUANG TAMU..

SAJE LA..
MY RUMATE PETANG TADI..
DAH BOWINK SANGAT..
TATAW NAK WATPE..
DIA AJAK BUAT SENAM SENI..

FIKIR-FIKIR BALIK.
OK LA..LAGIPON NK BAGI BERPELU BADAN NI
TANAK DEMAM..
GIGIH KAN..

SONOK..DURATION 30 MIN TUH MEMANG MULA2 MACAM LAMA..
BUT..TAK LA LAMA SANGAT..

MACAM2 JENIS TARIAN DALAM TUH TD..
ADA MALAY..INDIA..CINA..ETNIK SABAH SARAWAK PON ADA

KIRA ACI LA..
EVEN TAK RETI GIGH JUGAK LA..
SONOK..
ENJOY!!

CREDIT TO FAHAMI AHMAD SBB AJAR FIQ TADI


P/S : NK KENAL FAHAMI? KLIK NAMA DIA KT ATAS ADD DIA DALAM FB

Panas!! Terbakarkah? Marahkah?



haha..ape plak gmbo minah nie..hee~


haa..ni bawu betol...

*************________________________**************


"haiyaaa..pagi-pagi takkan sudah mau marah?"

bukan la...

ini bout my body..

bangun pagi td rasa pedih tekak..

then badan rasa panas2..

adehh...incik demam...jangan la datang melawat tyme2 fiq nk exam ni..

boleh kn?ritu dekat2 exam incik da datang..

teruk woo demam tyme tuh...ye la...lama xdemam kann

hee~

cite pasal demam..

skang ni musim kot..

ramai gak la kawan2 yang demam..

ada setengah tu demam hape ntah sampai masuk hospital..

ada yang sampai kena masuk air...bukan sikit2..2 pine plak.tuh..(btol x eh ejaan tuh)

demam pon kadang-kadang orang amek mudah je kan..

uih...jangan..ada sampai menyebabkan kematian.

mana taknyer...demam malas g klinik..

ingt demam biasa je...

jangan mcm tuh..mana taw ada benda lain lagi kann

lagi2 masa dmm tuh body kita tgh lemahh...

mcm2 leh singgah..

hee~

incik demam..shuhhh..g main jenjauh...owg nak exam ni!!


Thursday, April 29, 2010

3sum? Dua GirlS and A Guy


haha..ini bukan entry bout porn or sex..but bout me and my two friends which are pompuans..





nak dijadikan citer...afta paper ptg tadik S my old friend tuh call..nak number M..then dia ajak fiq kua..katanya nak lepak skali..tapi disebabkan sikit masalah fiq mulanya menolak.

but they both insist nk ajak fiq kua gak...2 miss call from S..kali ketiga M call bawu fiq angkat..haaaa~ tgk2 both da ada depan uma..gilo tekojut den.S dtg dgn keta kerani dia..wakaka ^^..nak wat cane kan..org da dtg dpn uma..ikot je la...hee~cik S la yang spedo tadik..makan kt ne?tuh haaaa~ makan kat logo atas tuh

Waa~sudah lama gila tak lepak kt mcD with M and S lee tuh…

Rasa macam dulu2 pulak…B4 S ada BF and b4 sumting berlaku btween fiq and M..Carik2 tempat duduk kt atas…panas la pulak




Ape daaaa..da lama kot aircond kt mcD nilai tuh rusak..Takde duit ke nk repair…adehh..

Haha…kembali ke topik..bukan nk cite pasal mcD tuh pon..

Sambil makan, sambil la kitorang sembang bout life masing2..

Ape belaku kt S after dia ada BF ni…

Ni cite S~

Actually fiq pelik ..

Nape lepas dia kapel with her BF tuh macam jarang sangt je kontek kengkawan..

Tapi td da dengo sume..dia citer…Baru paham sebabnyer

Her BF tuh saaaaangaaat jeles kalau S dgn org lain..Yer la.sayaaaaannngggg kann.But kita hormat them both…asal jgn lupe kwn terus sudah..Kalau lupe,dua2 kena sumpah.hehe ^^..

KAWEN NANTI JEMPUT TAW!!

Pehtu mengimbau kenangan dulu..

Tyme kt KD.

Hee~kitowang penah sama-sama suke..But S cakap fiq yang lambat betindak sampai dia disambar orang lain..And dia ckp fiq xbtepuk sebelah tangan coz…… (haha..paham2 sendiri la kann..Fiq je lambat time tuh.. ^^

Ni pulak cite M~

pon lbey kurang je sama dgn cite S...Yg lainnyer dia skarang still single…

Memang cukup susah dia nk bercerita td..Macam ada batu kt tekak..haha

Jgn marah ye ..

Kesimpulannyer masa fiq suke kt diorang both dulu…fiq xbertepuk sebelah tangan..hee~

Lega dengo pengakuan diorang tadi…

Mana la taw kansyok sendiri ke dari dulu..

Actually~

Fiq penah suke kt them both.Mula2 dengan S..then M…Tapi takde jodoh..

Memang sama2 suke…Tapi tu la kuasa tuhan kan..

Even sama2 pon kalau tak diizinkan memang takkan jadi

But fiq bersyukur sebab dari ape yang berlaku..Kitorang skang jadik kawan baik..

Hampir everything we share~ but bukan sume benda la..

Tetiba diorang tnya soklan kt fiq..

“dah ada sesape ke?”

Erkk….camno den nk jawab neh…takde sesape lagik la yang nk dijadikan awek..

Haha..life ni pelik kan??Sayang tuh boleh jadik macam2 jenis..

Mcm fiq..

Sayang as kekasih-to-be dgn diorang dulu skang da jadik sayang antara close friend..

Bukan diorang je kawan baik fiq…Ramai lagik…

(..mat,fit,fami,huzai,ada lagik la…tak tersebut and kawan biasa tuh memang giler la byk)

Hee~ end of story…

Memang sonok lepak dgn korang weh !!


*nama terpaksa dirahsiakan atas permintaan empunya body..hehe~


Wednesday, April 28, 2010

Esok Exam!!




haha~thanks for da wish rahmat!!

*lawat page rahmat by clicking his name above ^^

Jeng..Jeng..Jeng...





jeng...jeng..jeng..
sape neh?
haha...
nak taw?
ni la rahmat...
my best friend..

hari demi hari...(cet..mcm lagu pulak)
takde la...
mat nih da abh studi...
bawu je..
then dia tataw nak watpe..
so,for my BIRTHDAY 27 MAY ni nanti dia nak datang..

tapi we all celebrate awal la...
coz fiq hujung bulan kena balik uma..
maybe my sis btunang kot..weee~ dapat abg ipar??

fiq bila nak btunang??
emmm...masih dalam pencarian..haha..




waaa..nevesnyer...
by end of this month da meningkat usia kann..
humm...makin besar..makin la byk dugaan..
hope dapat la lalui sume dgn....(ape merapu neh)...haha
da tadak idea....

sape nak tlg sambung ayat tergantung tuh??

Sape Punyer..??




Ehe..

Sape punyer?

Macam benda hilang pulak..

Haaa…

Bukan nak bagtaw or carik tuan empunya barang hilang..

Tapi nak story pasal budak chumel age 2 bulan..

Pandai cover nk amek gambo..

Still je kalau nak amek gambo dia…xgerak2..

Namanyer nashazirah (betol x eh ejaan)..haa

Anak sape?

Anak sepupu fiq


..

Petang tadi g uma dia kat semenyih..

Cumey sgt..

Nanges..

Pehtu bagi la tido..

Dok kejap nanges…

Fiq la tpaksa tangguk minah comey ni.

Haha..mana reti..

Mula2 dia tanak tido..

Pehtu tido balik..

Main2 eh nas ni..haha

Pehtu NANGES!!

Waaa…memang tak reti..

Yang paling cumey is nas ni suke isap jari..(macam pakcik)

Bila dia isap jari..kalau ada org tarik nanti dia bunyi..

SIREN AMARAN JAGAN KACAU!!

Haha..




 

Copyright © 2013 | Helios Blog